Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робоча група з питань будівництва підготує пропозиції для місцевих та центральних органів влади

Робоча група з питань будівництва підготує пропозиції для місцевих та центральних органів влади

Метою створення робочої групи з питань будівництва під керівництвом заступника голови ХОДА Валентина Дулуба є розробка пропозицій для місцевих та центральних органів влади. Як відзначає голова області Михайло Добкін, щоб вирішити проблеми галузі, необхідно врахувати думку як самих будівельників, так і представників банківської сфери, що і буде зроблено учасниками робочої групи.

«У рамках робочої групи ми повинні будемо до перших чисел лютого виробити цілий ряд конкретних дій, які дозволять нам на регіональному рівні залучити більшу кількість кредитів в будівельну сферу, і знайти шляхи, як нам здешевити вартість кредиту для купівлі житла для населення. Це найголовніше питання, відповідь на яке ми отримаємо тільки спільно, врахувавши думку і забудовників, і фінансового сектору», - підкреслив Михайло Добкін.

Як зазначив у свою чергу Валентин Дулуб, в першу чергу будуть враховуватися можливості Харківської області, щоб у найкоротші терміни на місцевому рівні було зроблено все можливе для створення будівельникам комфортних умов роботи.

«Робоча група, яка найближчим часом буде створена, підготує необхідні матеріали, щоб у першу чергу вирішити проблеми на місцевому рівні. І звичайно, будуть напрацьовані пропозиції для центральних органів влади, щоб на законодавчому рівні були прийняті відповідні рішення, які допомогли б будівельникам не тільки Харківської області, але і всієї України вивести будівельний комплекс із кризи»,- підкреслив заступник керівника області.