Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкриття Почесного консульства Чеської Республіки у Харкові дасть нам додаткові можливості комунікацій в бізнесі та гуманітарній сфері. Михайло Добкін

Відкриття Почесного консульства Чеської Республіки у Харкові дасть нам додаткові можливості комунікацій в бізнесі та гуманітарній сфері. Михайло Добкін

10 грудня голова ХОДА Михайло Добкін, його заступник Юрій Сапронов та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з офіційною делегацією Чеської Республіки. До складу делегації увійшли Тимчасовий повірений у справах Посольства Чеської Республіки в Україні Вітєзслав Півонька, Генеральний консул Чеської Республіки в м.Донецьк Антонін Мургаш, а також Почесний консул Чеської Республіки у м.Харків Олег Чигринов.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розширення співробітництва між Чеською Республікою і Харківщиною у зв'язку з відкриттям Почесного консульства Чеської Республіки у м.Харків. Зокрема, Михайло Добкін відзначив, що ця подія дозволяє очікувати значного економічного ефекту.

«Відкриття у нас Почесного консульства Республіки Чехія - це подія, яка дасть нам додаткові можливості комунікацій в бізнесі, обміну в гуманітарній сфері і будь-яких напрямах, які будуть відображати наші істинно дружні відносини.

У мене на руках зараз статистичні дані з торговельного обороту між нашими державами, і зокрема, в розрізі Харківської області. Є позитивна динаміка - майже на 5% збільшився наш зовнішньоторговельний оборот. Напевно, найголовніша оцінка діяльності Почесного консульства - це щорічне збільшення цієї статистики в кращу сторону», - відзначив голова області.

У свою чергу Сергій Чернов привітав делегацію Чеської Республіки від імені депутатського корпусу і висловив надію на активізацію економічних відносин між Харківською областю та чеськими бізнесменами.

«Я думаю, що з відкриттям Почесного консульства наші взаємини перейдуть на економічну прозору платформу, і це послужить економічному розвитку регіонів, та й в цілому наших країн. Хочу сказати, що ми готові підтримувати всі проекти, які будуть стосуватися як бізнесу, так і культурних програм і всього того, що буде давати нам можливість більше дізнаватися один про одного і зміцнювати наші відносини», - підкреслив він.

Як зазначив у свою чергу Вітєзслав Півонька, чеська сторона бачить в Харківській області значні перспективи для співпраці.

«Ваш регіон буде для нас особливим в Україні. Хочу сказати, чому ми обрали саме Харківську область: тому що тут є все - не тільки бізнес, але також і освіта, і поважна історія. Для нас це велика честь, що ми зможемо в цьому місті працювати», - сказав він.