Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегія сталого розвитку Харківської області буде розглянута депутатами облради 23 грудня

Стратегія сталого розвитку Харківської області буде розглянута депутатами облради 23 грудня

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 23 грудня Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде розглянута депутатами облради. «Ми провели досить велику роботу. 3 місяці тому була підготовлена та представлена науково-практична доповідь «Основи сталого соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 р.», яка лягла в основу Стратегії. Крім того, що над цим документом працювало досить велике коло фахівців, за останній місяць на базі провідних ВНЗ були проведені 7 круглих столів за основними напрямками, в яких взяли участь понад 300 спеціалістів.

Також було проведена рада ректорів, на якій обговорювалися основні напрямки Стратегії, вносилися корективи, зміни. Крім того, були проаналізовані та враховані пропозиції мешканців області, які залишали їх у спеціальному боксі, що перебував у холі будівлі Харківської облдержадміністрації. Це надзвичайно серйозний стратегічний документ, «дорожня карта» Харківської області на найближчі 10 років », - підкреслив Юрій Сапронов.

За його словами, засідання сесії планує відвідати перший заступник Міністра економіки України Анатолій Максюта.

Юрій Сапронов також повідомив, що після затвердження Стратегії планується підписання Меморандуму про співпрацю між ХОДА і Міністерством економіки. «Це дуже важливий документ, в якому Мінекономіки зобов'язується, підтримавши нашу стратегію, лобіювати інтереси Харківської області у центральних органах влади. Зокрема, в меморандумі буде 3 дуже цікавих документа, які вплинуть на подальший соціально-економічний розвиток регіону: створення технополісу «П'ятихатки»; створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина»; створення в Ізюмському районі сільськогосподарського проекту «Село майбутнього», - зазначив заступник голови ХОДА.