Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Передачу ФАПів та сільських амбулаторій на районний рівень фінансування планується завершити до 30 грудня

Передачу ФАПів та сільських амбулаторій на районний рівень фінансування планується завершити до 30 грудня

Передачу медичних закладів сільської місцевості на районний рівень управління та фінансування планується завершити до 30 грудня 2010 року. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. За його інформацією, станом на 10 грудня 2010 року в області з 782 закладів первинної медико-санітарної ланки (517 ФАПів, 249 лікарських амбулаторій та 16 дільничних лікарень) передано 138 (18%), у т.ч. 93 ФАПи (18%), 45 амбулаторій (18%), а також 2 дільничні лікарні (12,5%). Підлягає передачі 628 закладів, у т.ч. 424 ФАПи, 204 лікарські амбулаторії (з них 197 – загальної практики-сімейної медицини) та 14 дільничних лікарень.

Олександр Галацан зазначив, що у стислі терміни більшість районів визначили та провели організаційні заходи, а саме сесії сільських, селищних рад та районної ради, завершили роботу з інвентаризації закладів і розпочали прийом–передачу.

У Золочівському, Близнюківському, Краснокутському, Борівському, Коломацькому, Дергачівському районах та м. Люботині вже створено єдиний медичний простір. Разом з тим, у Валківському районі у попередні роки здійснена часткова (71%) передача підрозділів (10 з 14).

У Богодухівському, Валківському, Зачепилівському, Зміївському, Куп’янському, Лозівському, Сахновщинському, Чугуївському та Шевченківському районах забезпечена майже 100% готовність до передачі підрозділів охорони здоров’я первинної ланки на районний рівень та розпочата процедура прийому-передачі.

У 9-ти районах: Балаклійському, Барвінківському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Кегичівському, Красноградському, Первомайському та Харківському активно завершується проведення сесій сільських та селищних рад, визначені терміни сесій районних рад (10–20 грудня), проводиться підготовка технічної документації. Завершити заходи щодо передачі планується до 25–28 грудня. У Нововодолазькому та Печенізькому районах триває підготовча робота щодо передачі закладів організаційні заходи, та прийом-передачу планується завершити до 30 грудня.

Теги