Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Меморандум взаєморозуміння вже дав перші результати

Меморандум взаєморозуміння вже дав перші результати

Підписаний в Харківській області Меморандум взаєморозуміння між 28 основними виробниками продуктів харчування, 11 найбільшими торговими мережами і Харківською обласною державною адміністрацією - це важливий крок до встановлення якісно нових відносин між владою і бізнесом.

Як відзначив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні 9 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, мова йде про розвиток соціально відповідального бізнесу.

«Сьогодні приватне і державне партнерство виходить на новий рівень. Цей Меморандум взаєморозуміння - це не наказ з боку обласної державної адміністрації, ми не можемо наказувати, якими мають бути ціни. Це в першу чергу документ морального характеру, і ми повинні бути вдячні тим підприємцям, які пішли назустріч не обласній адміністрації, а кожному харків'янину.

Я думаю, що в найближчі два тижні ми повинні побачити результат, а своєрідним тестом буде ціна холодцю чи олів'є, які будуть в кожного харків'янина на новорічному столі», - підкреслив заступник керівника області.

За словами Юрія Сапронова, на даний момент більшість торговельних мереж, що підписали Меморандум, вже виконують умови документа про створення стелажів соціальної продукції і товарів харківського виробника.
«Сьогодні вже в багатьох супермаркетах, зокрема, у мережі супермаркетів «Клас» є окремі вказівники соціальної групи товарів. У супермаркетах «Велика кишеня» і «Дігма» на входах у магазини виставлені позначені планшетами і великими цінниками піддони із соціальними продуктами харчування, в супермаркетах «Таргет» і «Восторг» соціальні товари позначені спеціальними бірками, планшетами, фризами безпосередньо на торгових стелажах»,- повідомив він.

Як зазначив Юрій Сапронов, протягом наступного тижня представники обласної адміністрації перевірять всі супермаркети Харкова на предмет виконання умов Меморандуму.