Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області створено реєстр сільськогосподарських підприємств, які претендують на державну компенсацію коштів, витрачених на ремонт будівель

До реєстру занесено 23 господарства регіону, які на даний момент проводять ремонт або реконструкцію старих тваринницьких будівель чи готують нові сучасні комплекси.

Євген Савін обраний президентом Федерації біатлону Харківської області

25 червня відбулася установча конференція Федерації біатлону Харківської області за участю президента Федерації біатлону України, першого заступника президента Національного олімпійського комітету України Володимира Бринзака. У ході конференції був обраний президент Федерації біатлону Харківської області, яким став заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, а також намічена програма розвитку біатлону в регіоні, що включає такі пункти, як будівництво спортивного комплексу для заняття лижними видами спорту, відкриття відділень біатлону в дитячо-юнацьких спортивних школах та ін.

Події дня

Сьогодні, 29 червня, о 10:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: В порядку контролю: 1. Про хід виконання рішення колегії облдержадміністрації від 6 травня 2010 року "Про підсумки проведення в області опалювального сезону 2009 – 2010 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2010-2011 років". 2. Про хід виконання рішення колегії облдержадміністрації від 6 травня 2010 року "Про стан справ у тваринництві та заходи щодо розвитку галузі в господарствах області". Основні питання: 3. Про стан цінової ситуації на споживчому ринку області. 4. Про стан функціонування місцевої пожежної охорони. 5. Про стан енергозбереження в Харківській області. 6. Про результати комплексної оцінки соціально-економічного розвитку області за січень - березень 2010 року.

Сьогодні норми Конституції абсолютно розбалансовані, і за ними не можна ефективно керувати державою. Василь Хома

«Конституцією, яка діє сьогодні в Україні, не дає можливості ефективно керувати державою. Зміни, внесені до Конституції в 2004 році, розбалансували політичну систему, гілки влади не могли знайти між собою взаєморозуміння. Протягом 5 років ми спостерігали, наскільки влада була недосконала, коли Президент не міг знайти спільну мову з Кабінетом міністрів і Верховною Радою. Перші особи держави з'ясовували стосунки і намагалися визначити, хто головніший. Такого бути не повинн », - заявив в ефірі програми «Стоп-кадр» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з організаційно-правових питань Василь Хома.

Конституція - це концептуальний документ, який визначає вектор розвитку держави

«Є багато думок з питання, якою має бути Конституція. Перш за все, вона повинна бути документом, який закріплює основні принципи життєдіяльності держави, визначає основні права і свободи громадян, ієрархію органів управління, порядок обрання президента, Верховної Ради, представницьких органів місцевого самоврядування, розмежовує і визначає повноваження та структуру гілок влади. Конституція це концептуальний документ, в якому закладені основні принципи, за якими живе держава. У ній не потрібна дрібна конкретизація, тому що Конституція це документ не короткострокової дії, це документ, який був ухвалений на перспективу і який визначає вектор розвитку держави», - заявив в ефірі програми «Стоп-кадр» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з організаційно-правових питань Василь Хома.

Україна повинна йти своїм шляхом розвитку. Василь Хома

«Будь-яка держава, як і людина, індивідуальна. Україна, як будь-яка суверенна держава, має свій шлях розвитку. Ми не повинні нікого копіювати. Ми достатньо сильна духом держава, у якої багаторічна історія боротьби за незалежність, багатюща земля та розумний народ. Ми гідні того, щоб бути індивідуальними і не копіювати Конституції або закони Сполучених Штатів, Франції, Німеччини та інших країн. У нас є свій історичний шлях розвитку і нам необхідно його дотримуватися», - заявив в ефірі програми «Стоп-кадр» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з організаційно-правових питань Василь Хома.

Процес ухвалення Конституції був дуже непростим. Василь Хома

«Процес ухвалення Конституції був дуже непростим. Тривали жорсткі дебати з багатьох суперечливих моментів, які стосувалися державної мови, державного устрою, питань, пов'язаних з позаблоковим статусом, та інших питаннь, по яких потрібно було знайти компроміс. І цей компроміс був знайдений в ніч з 27 на 28 червня 1996 року», - зазначив в ефірі програми «Стоп-кадр» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з організаційно-правових питань Василь Хома.

28 червня - День Конституції України

Шановні друзі! Прийняття Основного Закону країни 14 років тому стало міцним підгрунтям для побудови Української держави. Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет, територіальну цілісність і стала найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина. Головний закон сигналізував міжнародній спільноті про наше прагнення жити в демократичній, правовій, соціальній державі. Крок за кроком ми наближаємося до цієї мети. Вітаю вас із державним святом. Нехай ваше особисте щастя і благополуччя гармонійно поєднуються із загальнонародними інтересами, а трудові досягнення сприяють розквіту Вітчизни.            Голова Харківської обласної            державної адміністрації                                                      Михайло Добкін

Перша в світі династія космонавтів зустрілася з учнями Базаліївської школи

Сьогодні Базаліївську загальноосвітню школу Чугуївського району Харківської області відвідали  Герой СРСР Олександр Волков і Герой Російської Федерації Сергій Волков. Представники першої у світі династії космонавтів зустрілися з дітьми, учнями школи, де більше 30 років працював директором дідусь Сергія Волкова.

Головний критерій оцінки нашої роботи - кількість завойованих Олімпійських медалей. Михайло Добкін

«Головним критерієм оцінки роботи Харківського обласного відділення НОК України буде кількість спортсменів з Харківської області, які будуть брати участь в Олімпійських іграх, і, звичайно ж, кількість завойованих ними медалей. Ми будемо робити все можливе, щоб забезпечити нашим спортсменам необхідні умови для підготовки до Олімпійських ігор», - заявив сьогодні голова ХОДА, голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Михайло Добкін.

Алею олімпійської слави планується створити в Харкові

Сьогодні під час засідання позачергової асамблеї Харківського обласного відділення НОК України президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка виступив з пропозицією створити в Харкові Алею олімпійської слави. «Харківський регіон - батьківщина багатьох видатних спортсменів, і така алея обов'язково повинна бути тут», - зазначив він. Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Алея олімпійської слави буде розміщена в одному з центральних парків Харкова. Крім того, існує ідея створити альбом, присвячений олімпійському руху, і роздати його у всі школи Харківщини.

У Харківській області планується заснувати довічну премію для видатних олімпійців

У Харківській області планується заснувати довічну премію для видатних олімпійців Харківської області, які присвятили своє життя спорту і прославили наш регіон. Про це сьогодні в ході засідання позачергової асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Василь Хома візьме участь в програмі «Стоп-кадр»

В понеділок, 28 червня, о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Стоп-кадр» за участю заступника голови ХОДА Василя Хоми з нагоди Дня Конституції України.  

Юрій Поярков нагороджений Почесною грамотою НОК України

Дворазовий Олімпійський чемпіон, бронзовий призер Олімпійських ігор, дворазовий чемпіон світу, володар Кубка світу, дворазовий чемпіон Європи, чемпіон СРСР, заслужений майстер спорту СРСР, Почесний громадянин м.Харкова та Харківської області Юрій Поярков нагороджений Почесною грамотою Національного олімпійського комітету України. Нагороду йому вручив президент НОК України Сергій Бубка.

Євген Савін обраний заступником голови Харківського обласного відділення НОК України

У ході засідання позачергової асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заступником голови обраний заступника голови ХОДА, президент Харківської обласної федерації біатлону Євген Савін. Також до складу виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України введений начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Харків готовий прийняти у комунальну власність стадіон «Динамо»

Під час зустрічі з президентом НОК України Сергієм Бубкою секретар міської ради, в.о.міського голови Геннадій Кернес заявив, що місто готове прийняти у комунальну власність стадіон «Динамо» і сподівається на підтримку в цьому питанні і обласної державної адміністрації, та Національного олімпійського комітету: «Якщо таке рішення буде прийнято, ми відродимо цей спортивний об'єкт в тому вигляді, який потрібен для сучасного спортивної споруди».  

Усі спортивні довгобуди області будуть завершені

Завдяки існуючій сьогодні в нашому регіоні єдиній згуртованій команді у вигляді керівництва обладміністрації, облради, міської ради та виконкому і райдержадміністрацій Михайло Добкін упевнений в успішному вирішенні питання інвестицій коштів в здоров'я населення нашої області: «В першу чергу ми будемо вкладати гроші в спортивні об'єкти з високим ступенем готовності, щоб вони не залишалися недобудовами і довгобудами, і щоб рівень масового спорту в районах області бодай трохи наблизити до рівня обласного центру, адже не секрет, що навіть у районних центрах він абсолютно незадовільний».  

Через масовий спорт - до здоров'я нації

Президент НОК України Сергій Бубка висловив повну згоду з позицією голови ХОДА Михайла Добкіна про необхідність розвитку масового спорту та створення і зміцнення спортивної інфраструктури регіону: «Через масовий спорт і розвиток спортивної інфраструктури буде зміцнюватися здоров'я нації,і на цьому тлі обов'язково будуть виявлятися талановиті діти - наша перспектива в спорті вищих досягнень. Ця талановита молодь буде гідно представляти нас на європейських чемпіонатах, світових та інших спортивних змаганнях».  

У 2011 році малі Олімпійські ігри стануть всеукраїнськими

Як заявив під час зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, з наступного року Харківський проект малі Олімпійські ігри «Діти Харкова» ,створений два роки тому за ініціативи тоді ще Харківського міського голови Михайла Добкіна,буде поширений Національним олімпійським комітетом на територію всієї нашої країни. «Цей проект, який ви реально створили і втілили в життя, показав всій Україні, що так має бути в кожному місті, в кожному регіоні. Щоб діти, починаючи з малого віку, дружили зі спортом і відчували себе впевненіше фізично », - відзначив Сергій Назарович.  

Михайло Добкін обраний головою Харківського обласного відділення НОК України

У ході засідання позачергової асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України головою відділення було обрано голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.  

Харківська область буде вкладати гроші в розвиток спортивної інфраструктури

У цьому голова ХОДА Михайло Добкін бачить шлях вирішення проблем, що накопичилися в спортивній сфері області: «Без створення потужної інфраструктури, без відродження повноцінних тренувань для професійних спортсменів неможливо буде представляти нашу країну на чемпіонатах Європи, світу,олімпійських іграх і будь-яких інших змаганнях». Про це він заявив під час зустрічі з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.  

До уваги журналістів!

У вівторок, 29 червня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання колегії обласної державної адміністрації.

До Харкова прибув президент НОК України Сергій Бубка

У залі прийому офіційних делегацій Будинку Рад відбулася зустріч президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, головою обласної ради Сергієм Черновим та в.о.Харківського міського голови Геннадієм Кернесом.  

Жнива на Харківщині розпочнуться 15 липня

Вже зараз збір ранніх зернових розпочався у деяких господарствах південних районів нашої області, а масові жнива на Харківщині розпочнуться з 15 липня. Провести їх планується за 10 робочих днів. Про це після завершення семінару-наради з питань підготовки до збирання ранніх зернових врожаю 2010 року заявив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Умови діяльності комерційних фірм, які існують при заводі імені Шевченка, будуть переглянуті

Комерційні підприємства, які утворилися при заводі імені Шевченка, чекає серйозна перевірка, яка визначить, наскільки законна їхня діяльність. Про це в ході наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Усі фірми, які були створені при заводі і безбідно існують абсолютно автономно, ми перевіримо. Не можна все погане залишати на державному підприємстві, а все хороше і ліквідне забирати собі. Я не хочу, щоб там люди погано жили - нехай ті, хто працюють поряд у комерційних структурах, заробляють стільки, щоб вистачило на життя. Але тільки не за рахунок державних підприємств», - підкреслив він.

Обласна влада зробить все, щоб не дати розікрасти майна заводу ім.Шевченка

Сьогодні в ході наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що зробить все, щоб не дати розікрасти майно заводу.

Завод імені Шевченка буде виробляти електрообладнанні для танка «Оплот»

Завод імені Малишева замовив заводу імені Шевченка виробництво електроустаткування для танків «Оплот». Якщо контракт буде виконаний вчасно, то шевченківці зможуть укласти ще ряд контрактів з заводом імені Малишева.

Юрій Сапронов обіцяв керівництву «Великобурлуцького сироробного заводу» підтримку Харківської облдержадміністрації

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов ознайомився з роботою ПАТ «Великобурлуцький сироробний завод». Голова правління заводу Михайло Ситніков повідомив, що підприємство зараз знаходиться у стадії реконструкції і модернізації. Проектна потужність заводу складає 300 т молока на добу, зараз в цехах переробляється 120 т молока на добу, виробляється 19 різних видів сиру та інша молочна продукція. Завод - один з основних роботодавців району, тут зайнято близько 280 місцевих жителів.

Виробничий процес на Приколотнянському олійноекстракційному заводі організований на європейському рівні. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов під час робочої поїздки Великобурлуцьким районом оглянув ТОВ «Приколотнянський олійноекстракційний завод». Юрій Анатолійович був приємно здивований європейською організацією виробничого процесу на заводі. Він закликав керівництво і надалі дотримуватись високих стандартів у розвитку підприємства.

«Протон» і завод імені Шевченка можуть об'єднатися

Деякі харківські підприємства можуть об'єднатися, щоб простіше було отримувати великі замовлення. Але в нинішніх умовах можна обійтися і без формального об'єднання, обмежившись простим співробітництвом, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів