Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нашим завданням є сприяння приходу стратегічного інвестора в довгострокові інфраструктурні проекти в регіоні. Юрій Сапронов

Нашим завданням є сприяння приходу стратегічного інвестора в довгострокові інфраструктурні проекти в регіоні. Юрій Сапронов

На 1 жовтня 2010 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій за наростаючим підсумком в Харківській області склав 2,1 млрд.дол.США, що становить 761 доларів на одну людину. За цим показником Харківська область посідає 4 місце у всеукраїнському рейтингу. Також у 2010 році зафіксовано підвищення рівня прямих іноземних інвестицій. Так, за 9 місяців 2010 року спостерігається позитивне значення приросту - 31,8 млн.дол., відповідне 10 місцю серед регіонів України, і позитивний темп зростання - 101,5%.

Про це в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«В умовах кризового дефіциту інвестиційного капіталу в світі наші зусилля в роботі з інвестором спрямовані як в європейські держави, так і в Російську Федерацію, Китай, країни близького сходу. Упевнений, що такий диверсифікований підхід обов'язково принесе позитивні результати вже в найближчий осяжний період часу.

Тим не менше, більше 60% інвестицій зосереджено у фінансовій діяльності, де можна отримати прибуток максимально швидко і з найменшими витратами. Не пов'язані з виробництвом, такі інвестиції легко можуть бути відкликані в будь-який момент. Тому ще одним нашим завданням є сприяння приходу стратегічного інвестора в довгострокові інфраструктурні проекти в регіоні. Реалізація саме таких інвестиційних проектів сприяє створенню нових робочих місць і наповненню місцевих бюджетів», - підкреслив заступник керівника області.