Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію 13 нових свердловин з видобутку газу

У 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію 13 нових свердловин з видобутку газу

Як повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, паливно-енергетична галузь регіону в 2010 році показала високі темпи розвитку. Зокрема, протягом року було відкрито кілька нових газових свердловин і електропідстанцій.

«З метою нарощування видобутку природного газу підприємствами Компанії «Укргазвидобування» введено в експлуатацію 13 нових свердловин, у тому числі 5 на Кобзівському газоконденсатному родовищі, яке є найбільш перспективним об'єктом видобутку вуглеводнів. Паралельно також ведеться розробка низки інших родовищ. Планується геологічне вивчення і підготовка до розробки Південно-Медведківської, Південно-Хрестищенської нафтогазоконденсатних площ, Генеєвского газового родовища і Благодатівского родовища формувального піску», - повідомив Юрій Сапронов.

Також в 2010 році в Харківській області було введені в експлуатацію II чергу підстанції «Перемога», повітряну лінію електропередач «Дергачі-Перемога» та підстанцію «Міська» у місті Первомайський.

У той же час, як зазначив Юрій Сапронов, гострою проблемою в області залишається питання оплати за спожитий природний газ. На даний момент регіон займає 21 місце в рейтингу за рівнем оплати за газ.

«Однак слід зазначити, що аналіз розрахунків свідчить про позитивні зрушення в цьому напрямку, оскільки за минулий опалювальний сезон був досягнутий більш високий рівень оплати за газ - 85% проти 65% за опалювальний сезон 2008-2009 років. Причому, вважаю за необхідне врахувати відсутність у 2010 році відшкодування з державного бюджету різниці в тарифах підприємствам теплопостачання», - підкреслив Юрій Сапронов.