Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області досягнуто зростання обсягу виробництва продукції машинобудування

У Харківській області досягнуто зростання обсягу виробництва продукції машинобудування

Незважаючи на те, що на початок 2010 року промисловість Харківської області перебувала в дуже важкому стані, на даний момент вже вдалося досягти деяких позитивних результатів. Зокрема, мова йде про машинобудівну галузь, яка показала значне зростання обсягу виробництва своєї продукції.

Про це в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Падіння промислового виробництва в 2009 році було зафіксовано майже по всіх підгалузях машинобудування, в цілому в машинобудуванні області у 2009 році відбулося скорочення обсягів випуску продукції на 34%.

Проте, завдяки вжитим заходам, ми вже сьогодні можемо говорити про певні позитивні зрушення у вирішенні існуючих проблем. Зокрема, відновлено виробництво на Харківському тракторному і верстатобудівному заводах, йде нарощування обсягів виробництва на Турбоатомі, Лозівському ковальсько-механічному заводі, заводі «Южкабель», Підшипниковому заводі, заводі «Світло шахтаря», «ФЕД», «Електроважмаш» та інших.

Як наслідок, зростання продукції машинобудування в області за 9 місяців порівняно з відповідним періодом минулого року склало 122,3%, і значно перевищило індекс зростання в цілому по промисловості - 107,7%», - повідомив заступник голови області.