Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для створення будь-якого об'єкта в Харкові мало талановитого архітектора. Сергій Чечельницький

Харків постійно розвивається, і архітектура міста не може залишатися на місці.У зв'язку з цим городянам варто менш консервативно ставитися до об'єктів, які будуються в центрі міста, - вважає головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. 

23 червня діти з функціональними обмеженнями із Харківської області відправляться на оздоровлення до «Артеку»

23 червня 15 дітей з функціональними обмеженнями із Харківської області (Близнюківського, Валківського, Дворічанського, Дергачівського, Зачепилівського, Красноградського р-нів, з міст Лозова і Первомайський, Жовтневого, Київського, Комінтернівського р-нів м.Харкова) на оздоровлення до МДЦ «Артек».

Якщо який-небудь забудовник пропонує побудувати велику парковку, то ми це починання тільки підтримуємо. Сергій Чечельницький

Оскільки в Харкові назріла серйозна проблема з паркувальними місцями, то влада міста і області підтримує будь-яку ініціативу в цьому напрямку. 

24 червня у Харкові відбудеться виїзне засідання колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства

У четвер, 24 червня у залі засідань вченої ради Харківської національної академії міського господарства (вул. Революції, 12)  відбудеться виїзне засідання колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства з розгляду питання: «Про реалізацію виконання Загальнодержавної програми «Питна вода України на 2006-2020 роки» та відповідних регіональних програм у 2009 році». Акредитація представників ЗМІ для висвітлення роботи колегії триватиме до 14:00 23 червня за тел. 700-03-31.

Планується переглад меж міст та населених пунктів Харківської області

Як зазначив в ході зустрічі з архітекторами Харкова і області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, є невирішені питання, які пов'язані зі встановленням меж населених пунктів Харківської області.

22 червня Україна відзначить День Скорботи

Завтра, в день початку в 1941 році Великої Вітчизняної війни, в усіх містах і населених пунктах нашої країни відбудуться заходи з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. У Харкові о 10:00 на Меморіалі Слави у лісопарку розпочнеться церемонія покладання квітів. У всіх районах області квіти ляжуть до підніжжя пам'ятних знаків, могил загиблих воїнів та меморіалів.  

На Харківщині планується створити єдину містобудівну раду міста і області

Архітектори Харкова і області ввійдуть до єдиної містобудівної ради, щоб питання розвитку регіону розглядалися усіма фахівцями галузі.

Михайла Рабиновича висунуто на посаду головного архітектора Харківської області

У ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з архітекторами м.Харків був названий претендент на посаду головного архітектора Харківської області. Ним став директор Комплексної творчої майстерні «МИР» Михайло Рабинович.

22 червня відбудеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області

Завтра, 22 червня, о 9:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) відбудеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області. На порядку денному такі питання: 1. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації від 12 квітня 2010 року «Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрів та збереження культурної спадщини»; 2. Про збереження мережі дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та підготовку проекту створення обласного закладу оздоровлення та відпочинку дітей; 3. Про комплекс організаційних робіт райдержадміністрацій з підготовки сільськогосподарських підприємств області до збирання ранніх зернових культур у 2010 році.

Відбувся Ізюмський історико-мистецький фестиваль «Меч Святослава»

12-13 червня в м.Ізюм Харківської області відбувся Ізюмський історико-мистецький фестиваль «Меч Святослава». В рамках фестивалю відбулася масштабна реконструкція історичної битви 1111 року, яка, за твердженням істориків, мала місце в межах сучасного м.Ізюм біля літописної річки Сальниця. Під час битви русичі на чолі з Володимиром Мономахом розгромили половецькі війська. Історичні події були відтворені реконструктивними клубами історичного фехтування України і Росії.

Увага! Представлення нового начальника Головного управління юстиції в Харківській області перенесено

Представлення нового начальника Головного управління юстиції в Харківській області Сергія Махончука перенесено. Дата та час будуть повідомлені додатково.  

Два харківських підприємства стали переможцями конкурсу «Енергозбереження: ініціатива, досвід, підтримка»

Два харківських підприємства стали переможцями всеукраїнського конкурсу «Енергозбереження: ініціатива, досвід, підтримка». Організатори та ініціатори конкурсу: газета «Урядовий кур’єр», Міністерство освіти та науки України, Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг. Конкурс був оголошений у травні минулого року та проводився у трьох номінаціях: «Ініціатива», «Досвід», «Підтримка».

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 21 червня, о 10:00 в басейні НТУ «ХПІ» (вулиця Артема, 50-а) розпочнуться V літні спортивні ігри молоді України з водного поло серед дівчат. О 12:00 в залі офіційних делегацій Будинку Рад (вул.. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з архітекторами м. Харкова для обговорення проблем та перспектив розвитку архітектури Харківщини.  

Харківська область на виставці «Агро-2010» перемогла у кількох номінаціях

Павільйон Харківської області на XXII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2010» став кращим за кількома критеріями. Так, корова з Нововодолазького району зайняла перше місце по селекції, крім цього харків'яни краще за всіх представили птицю.

Профілактичні рейди «Діти вулиці» приносять позитивні зміни

Протягом 2009 року в Харківській області було проведено 2 092 профілактичних рейди „Діти вулиці”, протягом І півріччя 2010 року – в середньому 24 рейди кожним із місцевих органів влади. «В області простежується позитивна динаміка щодо збільшення кількості рейдів за роками, які проводяться органами та службами у справах дітей, та зменшення майже удвічі у 2009 році у порівнянні з 2008 роком дітей, вилучених під час рейдів. Така ситуація зберігається і у 2010 році, хоча ці факти не є приводом для заспокоєння: з вулиць були вилучені 389 дітей, - зазначила під час селекторної наради начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.  

У Харківської області не буде проблем з хлібом. Віталій Алексейчук

У 2010 році в Харківській області очікується отримати близько 100 тисяч тонн зерна. Його не вистачить, щоб повністю забезпечити область, але достатню кількість можна закупити в інших регіонах, де озимі посіви не постраждали від морозів. Всіма іншими видами культур Харківщина у поточному році буде забезпечена.

Про роботу з проведення профілактичних рейдів

Протягом І півріччя 2010 року в середньому по області кожним із місцевих органів влади було проведено 24 рейди, під час яких обстежуються місця масового перебування дітей, перевіряються комп’ютерні клуби та розважальні заклади, разом з органами опіки та піклування сільських та селищних рад обстежуються сім’ї, в яких батьки приділяють вихованню дітей недостатньо уваги. Про це під час селекторної наради повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.  

Одним з найважливіших рішень на шляху успіху для аграріїв є скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Михайло Добкін

Якщо буде системна підтримка аграріїв з боку держави і буде скасований мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, Україна знову може стати сильною аграрною державою, - упевнений голова ХОДА Михайло Добкін.

Завдання у антикорупційного комітету одне - всі повинні працювати за законом. Юрій Сапронов

У рамках виконання рішень Харківського регіонального антикорупційного комітету від 7 червня 2010 року, сьогодні було проведено рейд на чолі з заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим з перевірки баз, що займаються збором чорного і кольорового брухту металів. У складі рейду були присутні депутати обласної ради, члени комісії з обстеження пунктів прийому металобрухту, співробітники УБЕЗ ГУ МВС України в Харківській області, співробітники УМВС України на Південній залізниці.    

Для блага країни важливо, щоб кожна людина була на своєму місці. Михайло Добкін

«Для блага країни важливо, щоб кожна людина була на своєму місці і працювала над тим, щоб зробити її безпечнішою, багатшою і комфортнішою для проживання. Ми повинні підвищувати авторитет України не тільки всередині країни, але й далеко за її межами », - з такими словами звернувся голова ХОДА Михайло Добкін до присутніх у Палаці студентів юридичної академії з нагоди Дня медичного працівника до кращим представникам цієї благородної професії.  

Роздача грошей на словах - це популізм, якого потрібно позбавлятися. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, як повинні працювати керівники районів і міст області, і хто в першу чергу може розраховувати на підтримку області.

За останні три роки земельний кадастр накопичив у Харківській області 37 тисяч нереалізованих заявок на отримання землі

Про це на прес-конференції заявив начальник Харківського регіонального філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов: «Результати інвентаризації документів, що залишилися від колишнього керівництва, показали,що з 2007 року необробленими залишилося близько 37 тисяч пакетів».    

На виплату відпускних педагогічним працівникам можна отримувати позички в органах держказначейства

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради з районами області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, простроченої заборгованості по зарплаті в області немає. Головним управлінням проводиться щоденний моніторинг стану виплати заробітної плати та енергоносіїв. В разі виникнення проблем з їх виплатою оперативно здійснюються заходи по залученню коштів з єдиного казначейського рахунку.  

З держбюджету Харківська область отримає 40 мільйонів гривень на об'єкти ЖКГ

 Передбачається надходження до Харківської області 40 мільйонів гривень на фінансування об'єктів ЖКГ. Як повідомив у ході робочого візиту до Дергачівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, об'єкти, на які підуть ці гроші, поки не визначені. «Ми будемо дивитися, куди ці гроші можна направити, щоб максимально сконцентрувати їх на об'єктах, які будуть готові вже у цьому році. Щоб добудувати їх, а потім братися за ті, які потребують тривалого рішення і можуть бути введені в експлуатацію через два-три роки», - повідомив він.  

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав медичних працівників напередодні їх професійного свята

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, в.о. міського голови Геннадій Кернес і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяли участь в урочистостях, присвячених Дню медичного працівника.  

Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області оприлюднило список 20 підприємств-боржників

  Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області оприлюднило список 20 підприємств, які мають найбільший борг по платежах до Пенсійного фонду станом на 01.06.2010 року. За даними ПФ основними боржниками є: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - 43651,29 тис.грн., ДП "Хімпром" - 20501,29 тис.грн., ХКП "Міськелектротранс" - 9378,1 тис.грн., ДП "Завод ім. Малишева" - 7755,16 тис.грн., "Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка" - 5972,73 тис.грн., Обласне комунальне підприємство теплових мереж - 5715,50 тис.грн., ДП "Харківський електромеханічний завод" - 6273,27 тис.грн.    

Харківська область отримає 11 мільйонів гривень у рамках державної програми «Питна вода»

З 2005 року в рамках програми «Питна вода» гроші в Харківську область не надходили. Протягом 2010 року вперше за п'ять років очікується надходження 11 мільйонів гривень.

Збірна команда Харківської області візьме участь в зональних змаганнях з футболу „Діти – Олімпійська надія України”  серед дівчат

Жіноча збірна команда Харківської області візьме участь в зональних змаганнях з футболу „Діти – Олімпійська надія України” серед дівчат 1995 р.н. і молодше., що відбудуться з 20 по 26 червня в м. Одеса на базі Українського дитячого центру „Молода гвардія”. Команду підготував старший тренер Харківської області з жіночого футболу Євген Погорєлов. Участь збірної команди Харківської області здійснюється за підтримки Харківської обласної федерації футболу та особисто його президента Володимира Бабаєва.    

Харківщина отримає до 50 мільйонів гривень від НАК «Нафтогаз України»

Протягом року в Харківську область повинні надійти гроші від НАК «Нафтогаз України», які будуть витрачені на газифікацію сіл та ремонт доріг.

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко планує провести у Харкові нараду

Юрій Бойко в Харкові буде обговорювати з обласною владою рівень розрахунків регіону за газ і інші питання. Голова ХОДА Михайло Добкін заявив про те, що підніме на нараді з міністром питання компенсації різниці в тарифах.

Архів документів