Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області існує низка проблем екологічного напрямку, які вкрай негативно впливають на довкілля. Роман Квартенко

В Харківській області існує низка проблем екологічного напрямку, які вкрай негативно впливають на довкілля. Роман Квартенко

На теперішній час на території Харківської області існує низка проблем екологічного напрямку, які не вирішуються роками та вкрай негативно впливають на довкілля Харківщини. Про це сьогодні йшла мова на обласному селекторному засіданні. 

Як було зазначено, одним з найбільш суттєвих проблемних питань в Харківській області є проблема утворення, захоронения та утилізації відходів.

«Незважаючи на заходи, які вживаються Державною екологічною інспекцією та Обласною СЕС, території населених пунктів Харківської області знаходяться у незадовільному стані, що призводить до утворення стихійних звалищ, навіть в тих місцях, де вони були ліквідовані в квітні поточного року, - підкреслив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко.

- На виконання Доручення Кабінету Міністрів від 30.04.10 в Україні запроваджена безстрокова компанія із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах. В межах зазначеної компанії Держуправління звернулось до районних державних адміністрацій з пропозиціями активізувати роботу з благоустрою населених пунктів та відновити проведення щомісячних суботників. Але нажаль більшість районів не відгукнулися на звернення Держуправління».

За інформацією Державної екологічної інспекції в Харківській області, за результатами обстежень територій Харківської області, складено 236 протоколів на загальну суму 88,111 тис.грн., які сплачені в добровільному порядку та пред'явлено 10 претензій на загальну суму близько 3 мільйонів гривень.