Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В центрі стратегії розвитку сфери охорони здоров’я повинна стояти людина. Ігор Шурма

В центрі стратегії розвитку сфери охорони здоров’я повинна стояти людина. Ігор Шурма

«Обмін думками під час сьогоднішнього засідання круглого столу засвідчив, що ми обрали правильний напрямок розвитку медицини шляхом створення єдиного медичного простору, в центрі системи координат якого повинна стояти людина з її правом отримувати якісну медичну допомогу в будь-якому закладі охорони здоров’я Харкова та області», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, підбиваючи підсумки засідання круглого столу з питань охорони здоров’я із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року.

Ігор Шурма також підкреслив, що всі ідеї, які обговорювалися під час засідання круглого столу, мають право на включення до Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року.

«Сьогодні ми вислухали різні точки зору щодо стратегії розвитку медицини на Харківщині. Це створення та розвиток міжрайонних центрів; можливість реформування стоматологічної служби; застосування телекомунікацій та ін.

Ми говорили про роботу санепідслужби. Нам потрібно відійти від відомчої санепідслужби, це анахронізм, такого немає в світі. Ми говорили про генетику, яку потрібно зробити невід’ємною частиною медичної освіти. Також було підняте питання соціального захисту студентів-медиків. Для того, щоб вони після завершення навчання поїхали працювати у село, потрібно створити їм умови для проживання, бо ніхто не поїде працювати в інший населений пункт, якщо не буде житла. Це означає, що у нас повинна бути регіональна програма кредитування на придбання чи будівництва житла для медичних працівників, принаймні для тих, хто хоче їхати працювати у сільській місцевості.

Переконаний, всі ідеї, які обговорювалися сьогодні, можуть увійти до проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», - зазначив Ігор Шурма.