Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Московська область зацікавлена в різнобічному співробітництві з Харківщиною

Московська область зацікавлена в різнобічному співробітництві з Харківщиною

На брифінгу за результатами зустрічі офіційної делегації Московської області з керівництвом Харківської облдержадміністрації перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко повідомив, що Московська область зацікавлена у співпраці з Харківською у всіх сферах.

«Звичайно ж, основні наші зусилля лежать у розвитку зв'язку між промисловими підприємствами. І Харківська область, і Московська є у своїх країнах одними з найбільш розвинених індустріальних регіонів і частка промислового виробництва в них вельми значна. Крім того, ми зацікавлені в розвитку наукомістких технологій. Харківська область традиційно є одним з центрів вироблення нових ідей, нових підходів. У Харкові величезна кількість освітніх установ і ми, безумовно, будемо розвивати контакти по лінії освіти. Для нас це дуже цікаво. Величезний спектр співпраці і ми нічого не виключаємо. У соціальній сфері, в культурній сфері - нам дуже корисно ділитися досвідом», - зазначив Ігор Пархоменко. 
Також він нагадав, що в Московській області буде будуватися новий центр наукових технологій «Сколково», який приверне в регіон нові наукові кадри, і в цьому питанні теж можливо знайти багато точок дотику.