Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В економіці Харківської області розпочався процес відновлення. Юрій Сапронов

В економіці Харківської області розпочався процес відновлення. Юрій Сапронов

В економіці Харківської області розпочався процес відновлення і простежується позитивна динаміка по ряду найважливіших показників, але загальні темпи зростання за підсумками 9 місяців трохи нижче, ніж в інших розвинених регіонах України. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. 

Він зазначив, що промислові підприємства області в цьому році почали роботу з низькими показниками - у 2009 році було зафіксовано падіння промислового виробництва майже по всіх підгалузей машинобудування, відбулося скорочення обсягів випуску продукції на 34%. До позитивних підсумків року Сапронов відніс поліпшення фінансового стану промислових підприємств області. «За підсумками 8 місяців цього року вони отримали позитивний фінансовий результат, який збільшився в порівнянні з відповідним періодом минулого року в 2,3 рази і склав 1,3 млрд.грн.», - підкреслив він.

Підприємства паливно-енергетичного комплексу виробили на 35% більше електроенергії, ніж за аналогічний період минулого року і досягли приросту відпущеної продукції на 40% до рівня 2009 року. Забезпечення електроенергією споживачів області було стабільним - заявив заступник голови ХОДА.

Обсяги перевезених вантажів в області за 9 місяців 2010 року становили 28,5 млн.тонн, що на 2,2% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зовнішньоторговельний оборот Харківської області за 9 місяців 2010 року склав близько 2,3 млрд. дол США і збільшився у порівнянні з січнем-вереснем 2009 року на 17%. 
Юрій Сапронов повідомив, що експортні поставки склали 970 млн.дол.США і збільшилися на 8%. За темпами зростання обсягів експорту область за підсумками півріччя піднялася в рейтингу з 20-го до 16-го місця. Імпортні надходження збільшилися на 25% і склали майже 1,3 млрд.дол.США.

"На завершення ще раз підкреслю, - структура, і характер проблем, що накопичилися в економіці регіону, не дозволили різко переламати негативні процеси і вийти на стійку траєкторію розвитку з випереджаючою позитивною динамікою. Тим не менше, це можливо і неминуче. І я переконаний, що в найближчій перспективі ми доб'ємося саме випереджальних темпів зростання регіональної економіки в усіх ключових її галузях", - резюмував Юрій Сапронов.

Теги