Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Питання зайнятості населення є одним з найбільш актуальних для обласної влади. Ігор Шурма

Сьогодні в м.Чугуїв відбулося засідання круглого столу на тему «Основні напрямки співпраці Державної служби зайнятості з місцевими органами державної влади, місцевого самоврядування, соціальними партнерами та роботодавцями щодо підвищення рівня зайнятості населення». В ньому взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, директор обласного центра зайнятості Володимир Міненко, заступник голови Чугуївської райдержадміністрації Іван Мірошниченко.  

За підсумками першого півріччя бюджет буде переглянутий. Віктор Янукович

За підсумками першого півріччя державний бюджет буде переглянутий, - повідомив Президент України Віктор Янукович на відкритті XXII Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2010". "Ми обов'язково за підсумками першого півріччя будемо переглядати бюджет. Моя позиція така: треба підняти рівень фінансування аграрного сектора економіки", - заявив Президент України.  За його словами, в цьому році видатки з держбюджету на підтримку аграріїв помітно збільшилися.  

Необхідно підвищити роль Аграрного фонду України. Віктор Янукович

“В Аграрний фонд треба передати всі кошти, які йдуть на підтримку аграрного виробництва та виробника. Фонд повинен мати представництва у всіх регіонах, на всіх рівнях – аж до сільради”, - заявив Президент України Віктор Янукович під час відкриття XXII Міжнародної виставки АГРО-2010. На його думку, Аграрний фонд повинен стати головним інструментом регулювання цін на ринку основних продуктів харчування, таких як м'ясо, молочні продукти, зерно. “Такий важіль працює всюди у світі, тільки називається по-різному”, - зазначив В.Янукович. 

Керівники районів і міст Харківської області, які за підсумками зведеного рейтингу опиняться на нижніх позиціях, будуть звільнені

У Харківській області введена в роботу система рейтингування міст і районів регіону. Її задача - не тільки порівняльний аналіз економічних успіхів того або іншого населеного пункту, але й контроль керівників, які працюють на місцях. Ті, хто не справляється зі своїми обов'язками, будуть звільнені, а успішні управлінці можуть розраховувати на заохочення.

В Україні планується створити єдину аграрну інспекцію і скоротити дозвільну систему для АПК

«Необхідно створити єдину аграрну інспекцію замість величезної кількості контролюючих органів, які розкидані по різних відомствах, - заявив сьогодні на відкритті ХХІІ Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2010" Президент України Віктор Янукович. - Нам потрібно всі ці інспекції підвести під єдиний дах. Єдину аграрну інспекцію можна буде контролювати і відслідковувати її роботу».

У Програмі економічних реформ на 2010 – 2014 роки розвиткові сільського господарства приділено особливу увагу

Під час виступу на відкритті Міжнародної сільськогосподарської виставки «АГРО-2010» Президент України окреслив першочергові завдання, які слід реалізувати у сфері АПК. Йдеться, зокрема, про ліквідацію тіньових схем приватизації землі, відмову від адміністративного втручання в діяльність сільгоспвиробників і зняття будь-яких обмежень на експорт сільськогосподарської продукції.

До Дня Харківської області в регіоні буде видана Книга інвестора

Книга інвестора, яка буде містити всю необхідну для бізнесмена інформацію, буде видана в Харківській області у вересні. Про це на прес-конференції 15 червня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. За його словами, книга буде видана накладом близько 4 тисяч примірників, більшу частину яких передбачається роздати потенційним інвесторам, які можуть принести гроші в регіон. Для зручності іноземних інвесторів книга буде продубльована російською та англійською мовами.  

В Україні має бути якнайшвидше проведено ефективну реформу у сфері земельних відносин. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович під час відкриття XXII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2010» у Києві зазначив, що в нашій державі має бути якнайшвидше проведено ефективну реформу у сфері земельних відносин. «Сьогодні земельне законодавство в Україні, м’яко кажучи, не працює, і ми знаємо, що тіньові земельні оборудки є надто великими. Тому нині вкрай необхідно якнайшвидше доопрацювати земельне законодавство і почати аграрну реформу в питанні земельних відносин», – сказав Віктор Янукович. 

Без розвитку та вдосконалення аграрного сектору економіки неможлива модернізація нашої країни. Віктор Янукович

Вітаючи учасників та гостей XXII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2010», Президент України Віктор Янукович наголосив, що cьогодні наша країна рухається шляхом модернізації, і досягти поставлених цілей без розвитку та вдосконалення аграрного сектору економіки неможливо. Глава держави відзначив, що на сьогодні у сфері АПК існує низка серйозних проблем, які вимагають свого розв’язання. Зокрема йдеться про ситуацію у тваринництві. «Основа сільського господарства – це, перш за все, готова продукція, якою ми з вами повинні торгувати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках», – підкреслив Президент.  

У розробці Програми економічних реформ в Харківській області брали участь шість робочих груп

Харківщина взяла активну участь у розробці Програми економічних реформ, яка була 2 червня представлена президентом України Віктором Януковичем.

В Києві відкрилася сільськогосподарська виставка

В Києві на території Національного комплексу “Експоцентр України” відбулося урочисте відкриття головної сільськогосподарської виставки України - XXІІ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО 2010». З нагоди цієї події з привітанням до аграріїв країни звернувся Президент України Віктор Янукович: «За останні роки виставка стала одним із найавторитетніших загальнодержавних заходів у агропромисловому комплексі, який привертає все більшу увагу вітчизняних і зарубіжних учасників.

Сьогодні відбудеться круглий стіл з питань економічного співробітництва з представниками чеської бізнес-місії

15 червня 2010 року з 16.00 до 18.00 у конференц-залі готелю «Аврора» ( вул. Артема 10/12) відбудеться чесько-український круглий стіл з питань економічного співробітництва за участю заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова, керівництва Харківської міської ради, Генерального консула Чеської Республіки у м.Донецьк п. Антоніна Мургаша, а також представників бізнес-кіл Харківської області та Чеської Республіки. Будуть обговорені питання співробітництва у сферах промисловості, металообробки, енергозбереження, будівництва і транспорту.  

Низка атракціонів Харківського регіону виявилася не готовою до відкриття літнього сезону. Ігор Шурма

«На території Харківської області експлуатується 83 одиниці атракціонної техніки. Перевірено всі 83 атракціони, станом на 21.05.2010 року на території міста та області дозволено до експлуатації 66 атракціонів. По кожному з них проведено експертне обстеження, в тому числі по 66 з них – позачерговий технічний огляд. 22 квітня 2010 року проведено семінар–нараду з власниками атракціонної техніки з питання організації безпечної експлуатації обладнання», - підкреслив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Події дня

Сьогодні, 15 червня, о 14:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова: "Про роботу регіонального комітету з економічних реформ". О 14:00 в учбово-спортивному центрі «Темп» (Лісопарк) відбудеться обласний семінар-нарада з начальниками управлінь, головами комітетів міських рад міст обласного значення, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту РДА. Питання наради: 1) хід виконання Державної, регіональних програм розвитку фізкультури та спорту на 2007-2011 роки; 2) підсумки обласного рейтингу на кращий стан фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи за 2009 рік серед районів і міст обласного значення. Для журналістів: від'їзд від будівлі ХОДА (вул. Іванова) о 13:15.

Колектив Харківського казенного експериментального протезно – ортопедичного підприємства отримав бажаного керівника. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма та Перший заступник генерального директора ПО «Укрпротез» Павло Тертичний представили колективу Харківського казенного експериментального протезно – ортопедичного підприємства нового директора, яким став Прудніков Геннадій Вікторович.  

В Харківській філії Центру державного земельного кадастру знаходиться на опрацюванні 47 тисяч пакетів документів

За останні роки Харківська філія ДП «Центр державного земельного кадастру» залишила недоопрацьованими близько 37 тисяч пакетів документів на отримання державних актів на землю жителями Харківщини.

Павільйон Харківської області буде оформлений у вигляді Дзеркального струміню

Як повідомив під час брифінгу заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в одному із павільйонів виставки «АГРО-2010» на площі біля 1000 кв. м будуть представлені експозиції регіонів України. Павільйон Харківської області буде оформлений у вигляді Дзеркального струміню в натуральну величину.  

У Зміївському районі майже 17 гектарів землі рекреаційного призначення було незаконно передано в оренду

Близько 17 гектарів лісових угідь Зміївського лісового господарства було передано в оренду приватним підприємствам. Інвентаризація «земельних» рішень райрад за період з 2005 по 2010 рік виявила порушення.

У Солоницівці за останні п'ять років роздали сотні гектарів цінних угідь

Попередня каденція керівництва Солоницівської селищної ради незаконно передала в користування приватним житлово-будівельним кооперативам сотні гектарів землі зі свердловинами і корисними копалинами.

Кооператив в Харківській області незаконно захопив більше 200 гектарів лісових угідь

В ході інвентаризації «земельних» розпоряджень керівників районних адміністрацій, виданих за останні п'ять років, виявлено ряд порушень. Одне з них - незаконне захоплення понад 200 гектарів лісової землі житлово-будівельним кооперативом «Вікторія».

У ході перевірки виявлено численні порушення при наданні у використання земельних ділянок

Проведена перевірка законності виділення посадовими особами Харківської районної державної адміністрації (у період з 01.01.2005 р. – 01.01.2010 р.) 350 земельних ділянок, площею 2 га кожний, які розташовані за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради Харківської районної державної адміністрації Харківської області для ведення особистого селянського господарства. 

16 червня в Харківську область планується візит Ірини Акімової

У середу, 16 червня, Харківську область з робочим візитом відвідає перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. У програмі візиту - участь у роботі кущової наради Комітету з економічних реформ Харківської, Полтавської та Сумської областей та зустріч зі студентами, бізнесменами, науковцями та представниками громадських організацій. Акредитація представників ЗМІ для висвітлення візиту Ірини Акімової триватиме до 17:00 15 червня за тел. 700-03-31, 700-17-49.  

У Харківській області триває інвентаризація «земельних» розпоряджень районних адміністрацій

З середини травня 2010 року в Харківській області триває перевірка законності розпоряджень районних адміністрацій щодо оренди землі та передачі її в постійне користування. Перші результати перевірки показали численні порушення районної влади.

В Києві відкривається Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2010»

15 червня  делегація Харківської області на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним візьме участь в офіційному відкритті на території Національного комплексу “Експоцентр України” (м. Київ, просп. Глушкова, 1) XXІІ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2010». Про це на брифінгу повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. В церемонії планується участь Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Віце-прем’єр-міністра України Віктора Слаути, Міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, Міністра промислової політики Дмитра Колєснікова, інших членів Уряду, народних депутатів, профільних міністрів іноземних держав та високих офіційних делегацій.

Інформує ГУ з надзвичайних ситуацій

За інформацією Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, з початку року на водних об’єктах Харківської області загинули 33 людини, з них 3 дитини. Особу 6-ох встановити не вдалось. Серед загиблих троє перебували в стані алкогольного сп’яніння, двоє загинули через необережне поводження на воді.    

Визначені кращі спортсмени серед учнів ПТУ області

Головним управлінням освіти і науки разом з Харківським обласним управлінням з фізичного виховання та спорту було підбито підсумки та визначено переможців ХVІІ обласної Спартакіади „Спорт протягом життя” серед учнів професійно-технічних навчальних закладів у 2009-2010 навчальному році. Учні професійно-технічних навчальних закладів мали змогу показати свої фізичні здібності у 5 видах спорту. Змагання Спартакіади проводились в три етапи. Всього взяло участь у І-ІІ етапах – 11 982 учні. Найбільш масовими були змагання з легкоатлетичного кросу, міні-футболу, легкої атлетики.

У Харківської області з’явився електронний економічний атлас

Від сьогодні електронний економічний атлас Харківської області, який донедавна працював у тестовому режимі, зможуть побачити всі охочі. Основна мета створення атласу – дати змогу потенційним інвесторам самостійно ознайомитись з регіоном, побачити плюси та мінуси кожного з 27 районів області. Атлас складається з графічної та текстової частин. Графічна частина дозволить ознайомитися з ресурсами, якими багатий той чи інший район, продемонструє інфраструктуру регіону. Текстова частина атласу містить необхідну інформацію про показники соціально-економічного розвитку, провідні підприємства регіону, які можуть зацікавити інвесторів, його особливості, сильні та слабкі сторони.

До уваги ЗМІ!

О 14.00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) Розпочнеться брифінг заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Віталія Алексейчука: "Участь Харківської області у головній сільськогосподарській виставці України - ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці "Агро-2010 ".   О 14:20 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайла Клепача: «Контроль за використанням та охороною земель Харківської області».

Обласна щорічна Спартакіада учнівської та студентської молоді «Спорт протягом життя» підбиває підсумки

В обласному етапі Спартакіади (2009/2010 навчальний рік) «Спорт протягом життя» взяли участь 1130 учнів з 29 районів Харківської області. Найбільш масовішими стали змагання з шахів (23 команди), легкоатлетичного чотирьохборства (20 команд), та фестиваль „Нащадки козацької слави” (24 команди). Найактивнішими учасниками в цьому році стали Вовчанський р-н, Золочівський р-н, Дергачівський р-н, Харківський р-н, м. Ізюм, Великобурлуцький р-н, Чугуївський р-н.

День донора в Харківській області

14 червня у світі відзначається День донора. З нагоди цього свята Харківським обласним центром служби крові заплановано ряд заходів.

Архів документів