Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продукція харківських підприємств користується попитом в Російській Федерації

Продукція харківських підприємств користується попитом в Російській Федерації

З 15 по 17 листопада у м. Санкт-Петербург Російської Федерації відбулась Міжнародна виставка «Петерфуд» у рамках Петербурзького продовольчого форуму, під час якої була проведена презентація 20-ти підприємств харчової та переробної промисловості Харківської області. В делегацію Харківської області увійшли начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубріч, віце-президент Харківської торгово-промислової палати Микола Головко та також представники підприємств Харківської області.

В експозиції Харківської області були представлені м’ясна, мукомольно-круп’яна, спиртова, молочна, кондитерська, консервна, плодово-овочева промисловість. Було проведено переговори з представниками понад 20-ти оптових мереж Російської Федерації. Зокрема російські оптові підприємства висловили зацікавленість поставках продукції ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат» у кількості до 20-ти тонн щотижня, а ДП «Харківський завод шампанських вин» провів попередні переговори щодо реалізації продукції та створення представництв в Російській Федерації
Також було обговорено з представниками Генерального консульства України в м. Санкт-Петербург питання поставок до Ленінградської області сирокопчених ковбас, делікатесів, олії, круп, плодоовочевої продукції та обговорювались проблемні питання, які виникають під час митного оформлення, транспортування продукції та можливі шляхи вирішення цих проблем.
Харківська делегація одержала пропозицію з реєстрації підприємств, юридичного та бухгалтерського обслуговування створених підприємств, які будуть представляти харківську агропромислову продукцію.