Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківської області заборгували 129 мільйонів гривень заробітної плати своїм працівникам

Підприємства Харківської області заборгували 129 мільйонів гривень заробітної плати своїм працівникам

Як повідомила в ході селекторної наради 19 листопада начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька, станом на 1 листопада 2010 року заборгованість підприємств Харківської області по заробітній платі становить 129,0 млн. грн. В порівнянні з ситуацією на 1 червня вона скоротилася на 23,1%, або на 38,8 млн.грн, але встановлене Урядом завдання щодо скорочення заборгованості протягом червня – жовтня 2010 року виконано на 51,1 %. 

У Харківській області ведеться робота з боржниками. За її результатами 520 керівників підприємств-боржників попереджено про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення термінів виплати заробітної плати. За грубі порушення законодавства звільнено з посад керівників 7 підприємств, в тому числі 5 – комунальної форми власності. Окрім цього районними управліннями праці та соціального захисту населення з початку року до органів прокуратури направлено матеріали щодо порушення законодавства про працю на 456 керівників підприємств,порушено 14 кримінальних справ.

За словами Олени Захуцької, ліквідовані в повному обсязі борги на Комунальному підприємстві каналізаційного господарства «Харківкомуночиствод» в сумі 4,2 млн.грн., зменшені – на ХКП «Міськелектротранс» в сумі 5,3 млн.грн. (залишок станом на 01.11.10 – 12,8 млн.грн.) та інших.

Не виконали завдання щодо скорочення боргів протягом червня - жовтня цього року Валківський, Дергачівський, Чугуївський райони, міста Ізюм, Куп’янськ, Чугуїв та Київський, Комінтернівський, Ленінський, Московський, Фрунзенський райони м. Харкова.

Наростили заборгованість Балаклійський, Богодухівський, Борівський, Зміївський, Кегичівський, Печенізький, м. Люботин, Дзержинський та Жовтневий райони м. Харкова.

Внаслідок вжитих заходів не мають боргів 11 районів області: Барвінківський, Великобурлуцький, Зачепилівський, Ізюмський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський, Куп'янський, Первомайський, Сахновщинський, Шевченківський та м. Лозова.