Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

7 мільйонів гривень боргу із заробітної плати завод імені Малишева отримає протягом дня

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками заводу імені Малишева буде погашена найближчим часом. Гроші для цього надійдуть на підприємство до вечора сьогоднішнього дня. Про це на нараді з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.  

Харківська область отримає більше 100 мільйонів гривень з держбюджету на підприємства ЖКГ і будівництво

Про це в ході візиту на завод ім. Малишева повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. У 2009 році держава на такі цілі фінансування не виділяла.

Розпочалась нарада з рішення актуальних питань розвитку Харківської області за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва

У великій залі Будинку Рад розпочалась нарада з рішення актуальних питань розвитку Харківської області за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва.   

Ми визначаємо точки зростання в кожному регіоні. Андрій Клюєв

Щоб якомога ефективніше підійти до вирішення економічних проблем України, віце-прем'єр-міністри в кожному регіоні проводять цільові наради.

Завод імені Малишева отримає 118 мільйонів гривень на модернізацію танка «Оплот»

Про це в ході візиту на завод ім. Малишева повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Означену суму завод отримає вже найближчим часом.

Олексіївська вирішить проблеми транспортного сполучення

«Введення в експлуатацію станції метро Олексіївська вирішить проблему транспорту не тільки для мешканців Олексіївки, але і для районів області, які територіально межують з Харковом, оскільки дозволить їм швидко діставатися практично в будь-яку точку міста», - сказав у ході огляду будівництва станції метро з Першим віце-прем'єр-міністром України голова ХОДА Михайло Добкін.  

Уряд виділить кошти на завершення будівництва станції Олексіївська

Під часу візиту до Харкова Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв оглянув хід будівельних робіт на станції метро Олексіївська. Разом з ним будівництво оглянули голова ХОДА Михайло Добкін, в.о. міського голови Геннадій Кернес, голова обласної ради Сергій Чернов, перші заступники керівників міста і області, директори профільних підприємств та управлінських структур. Андрій Петрович запевнив, що кошти, необхідні на завершення будівництва станції, будуть виділені.  

Завод ім. Малишева отримає оборонне замовлення

У ході візиту на завод ім. Малишева Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв підтвердив, що найближчим часом підприємство отримає велике оборонне замовлення на суму в 255 млн грн. Голова ХОДА Михайло Добкін відзначив, що оборонне замовлення дуже важливе для нашого регіону, тому що 72% подібної продукції випускається в Харкові.  

Борги із зарплати на заводі ім. Малишева будуть погашені повністю

Про це сьогодні під час відвідування підприємства заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв: «По заводу ім. Малишева склалася непроста ситуація. На сьогоднішній день майже всі борги із зарплати вже виплачені, але залишилося ще сім мільйонів. Я дав доручення міністру промислової політики - і в найближчі дні ці гроші будуть виплачені».  

Андрій Клюєв відвідав завод ім. Малишева

В ході робочого візиту до Харкова Перший віце-прм’єр-міністр України Андрій Клюєв ознайомився з роботою державного підприємства «Завод ім. Малишева». Він оглянув цехи №№99 та 130, поспілкувався з керівництвом підприємства та робітниками заводу. На виставці техніки, яку випускає підприємство, Андрій Петрович оглянув два танки та два БТР. Бойова машина "Оплот" здійснила показовий виїзд.  

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв прибув до Харкова

До Харкова прибув Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. В аеропорту його зустріли голова облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, в.о. міського голови Геннадій Кернес, народні депутати України. 

Вперше за роки незалежності Президент України звернувся з посланням до народу країни

Таке право Президента закріплене в 106 статті Конституції нашої країни, але вперше реалізував це право на практиці тільки Віктор Янукович, проголосивши 3 червня поточного року Послання до народу України. Про це в ході семінару для представників районних ЗМІ сказав кандидат історичних наук Української Академії державного управління при Президентові України Володимир Нікітін.  

12 червня відбудеться Харківський обласний відбірковий тур ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута»

Харківський обласний відбірковий тур ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» відбудеться 12 червня 2010 р. в Українському культурному центрі «Юність» (м. Харків, вул. Університетська, 25), початок о 10.00 годині. 

Управління у справах преси та інформації ХОДА відкрило цикл навчальних семінарів для районних ЗМІ

Управління у справах преси та інформації ХОДА провело семінар для представників районних ЗМІ, в ході якого були розглянуті питання: 1) «Проблеми та реалії сьогодення в призмі Послання Президента України Віктора Януковича до українського народу»; 2) «Про особливості роботи засобів масової інформації в сучасних умовах»; 3) «Про особливості організації висвітлення діяльності органів влади в районній пресі».  

В ефірі - прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна буде транслюватися в ефірі 7 каналу:  10.06, чт - 13.10, 19.30 11.06, пт. - 9.50, 17.40 12.06, сб. - 9.40, 19.00 13.06, нд. - 8.00, 16.40  

Події дня

Сьогодні, 10 червня, об 11:00 в залі засідань Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (Держпром, 2-й під'їзд, 2-й поверх) відбудеться засідання колегії ГУ з питань: 1. «Про стан колективно-договірного регулювання трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях області»; 2. «Про стан дотримання фінансово-бюджетної дисципліни установами та організаціями системи соціального захисту населення області та заходи щодо її посилення». О 14:00 у конференц-залі готелю „Харків” розпочнеться круглий стіл на тему: „Через толерантність у спорті до толерантності у суспільстві”. О 14:15 у великому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться нарада з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. Реєстрація представників ЗМІ триватиме з 13:45 до 14:15.

Медицина має пріоритетне фінансування в цьому дуже важкому у фінансовому плані році. Михайло Добкін

«Медицина має пріоритетне фінансування в цьому дуже важкому у фінансовому плані році. З наявних додаткових 36 млн. грн., які будуть розподілятися на найближчій сесії облради, ми будемо просити депутатів віддати майже половину - 15 млн.грн. - на сферу охорони здоров'я. Це все те, що дозволить зберегти сотні людських життів і приносити користь всім жителям області», - заявив на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Я не проти приватизації АК «Харківобленерго». Михайло Добкін

«Враховуючи, що АК «Харківобленерго» вже давно управляє бізнес, враховуючи, що підприємство бере активну участь у розвитку соціальної інфраструктури, працює в інтересах територіальних громад, я не бачу нічого поганого в тому, що буде юридично оформлений ефективний власник. Держава не може керувати такими компаніями. Держава давно має визначитися, які компанії обов'язково повинні бути залишені в державній власності, тому що працюють на державну безпеку, а які необхідно виставити на приватизацію», - заявив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Всі районні ЗМІ до 2011 року отримають фінансову підтримку від області

Районні ЗМІ в харківській області найближчим часом отримають фінансування від області. Відповідну гарантію представникам засобів масової інформації дав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

У Куп'янському районі може з"явитися  великий тепличний комплекс

У Харківській області знайшовся інвестор, який хоче вкласти гроші в реанімацію Куп'янського цукрового заводу. На місці проблемного підприємства може бути створено тепличний комплекс, який стане одним з найбільших виробників овочів в Україні.

20 млн.грн. буде виділено з держбюджету на реконструкцію шляхопроводу в м. Лозова

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, досягнута домовленість про виділення в цього року з державного бюджету 20 млн.грн. на реконструкцію зруйнованого шляхопроводу через залізничну дорогу ст.Лозовая на 928-му км ділянки Харків-Лозова. Реконструкція буде проводитися силами Південної залізниці. Всього на реконструкцію шляхопроводу необхідні 45 млн.грн.

Нам вдалося добитися зміни керівництва управління земельних ресурсів та Державного земельного кадастру в області. Михайло Добкін

«Головне управління земельних ресурсів в Харківській області тривалий час працювало за корупційною схемою стягування грошей за видачу будь-якого документа. Були встановлені розцінки на той чи інший документ, штучно створювалися складнощі з видачею актів на землю чи інших документів. Нам вдалося добитися повної зміни керівництва управління земельних ресурсів та Державного земельного кадастру. Зараз триває процес призначення нових людей в районні підрозділи. Цей процес вимагає певного часу. Наступного тижня я запланував зустріч з керівниками всіх підприємств, які працюють у сфері земельних відносин, щоб безпосередньо від них дізнатися про існуючі труднощі», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації.

Харківська обдержадміністрація працює над збереженням культурної та історичної спадщини

Зокрема, до 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Харкові і області була проведена робота з відновлення меморіальних комплексів, місць поховань і пам'ятників ВВВ. У майбутньому, можливо,буде реалізована програма з увічнення пам'яті видатних культурних діячів України.

Ряд промислових підприємств Харківщини може отримати державну підтримку

Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв під час робочого візиту на Харківщину розгляне проблеми промислової галузі регіону. Ряд стратегічних підприємств, які знаходяться в складній економічній ситуації, можуть розраховувати на державну підтримку.

Роботу ради та виконавчого комітету прикордонних областей буде реанімовано

Запущено процес відновлення роботи ради та виконавчого комітету прикордонних областей України та Росії. 11 червня в Білгороді це питання обговорять представники державної і регіональної влади обох країн.

Рішення проблеми заборгованості по зарплаті має бути ефективним не тільки для людей, що працюють на них, але й для економіки. Михайло Добкін

Коментуючи доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова погасити заборгованість із зарплати в Україні, голова ХОДА зазначив, що механізми його виконання можуть бути різними: випуск цінних паперів та отримання кредитних ресурсів під них, державні гарантії під зовнішні позики; субвенція з державного і обласного бюджету.

Програма економічного і соціального розвитку Харківської області буде розглянута на найближчій сесії обласної ради

17 червня на черговій сесії Харківської обласної ради депутатський корпус розгляне проект програми економічного і соціального розвитку регіону на 2010 рік. Всі внесені до неї пункти можуть бути реалізовані найближчим часом.

Робота з наведення порядку на ринку чорних і кольорових металів вже принесла перші результати

Як розповів сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 7 червня відбулося перше засідання регіональної антикорупційного комітету, на якому розглядалися питання протидії та профілактики негативних явищ, які сьогодні існують на ринку прийому та реалізації чорних і кольорових металів. «Цій роботі чи сниться дуже серйозний опір, але воно буде зламано. Вже є перші результати: у кількох районах області затримано автомобілі, які перевозили чорні і кольорові метали без єдиного документа. За цим фактом порушені кримінальні справи», - підкреслив голова ХОДА.

У Харківській області з'явиться єдиний центр прийому заяв і звернень громадян в обхід чиновницького апарату

За прикладом Вінницької області, де вже протягом деякого часу працює єдиний центр, який приймає звернення і заяви громадян, на Харківщині буде створена аналогічна система. Коли вона включиться в роботу, в області з'явиться додатковий інструмент боротьби з корупцією, а жителям регіону стане простіше зв'язуватися з представниками влади.

Питання виділення коштів на ремонт доріг у Харківській області планується обговорити з керівництвом «Укравтодору»

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завтра в Харкові разом з першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим буде знаходитися керівник Державної служби автомобільних доріг України «Укравтодор» Володимир Демішкан. «Під час зустрічі з ним ми обговоримо питання виділення коштів з державного бюджету для ремонту доріг у Харківській області і, зокрема, ремонту окружної дороги», - зазначив голова ХОДА.

Архів документів