Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Правила благоустрою повинні стати малою конституцією кожного населеного пункту. Валентин Дулуб

В ході селекторної наради з питання наведення порядку на території населених пунктів Харківської області заступник голови ОДА Валентина Дулуб рекомендував усім керівникам райдержадміністрацій і міським та селищим головам взяти за зразок Правила благоустрою міста Харкова, розробити та ухвалити рішенням сесії місцевої ради аналогічні в кожному населеному пункті області.

Стан доріг області викликає тривогу

Як зазначив під час селекторної наради заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та РІ ХОДА Сергій Дорошенко, в області викликає тривогу стан доріг, як комунальних, так і доріг загального користування, який після складної зими значно погіршився.

В області впорядковані всі місця військових поховань

До Дня Перемоги у Харківській області були виконані всі заплановані роботи з благоустрою та санітарної очистки, в тому числі кладовищ, на території яких знаходиться 298 братських могил, 11 меморіалів, 148 пам'ятників.

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стала безстроковою

Згідно з дорученням Першого віце-прем'єр-міністра України В.Тихонова всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стає безстроковою, і питання наведення порядку і підтримання чистоти у всіх населених пунктах країни не втрачає своєї актуальності у будь-який час року. Про це в ході селекторної наради сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Триває ХIII Харківський обласний фестиваль юних виконавців "Весняні Дзвіночки"

Цими вихідними у Міському парку культури та відпочинку ім. М. Горького (за адресою: вул. Сумська, 81) з 11.00 до 18.00 години відбувається ХIII Харківський обласний фестиваль юних виконавців "Весняні дзвіночки".

Сьогодні в Харкові Володимир Литвин

Сьогодні до Харкова з візитом прибув голова Верховної Ради Володимир Литвин. В аеропорту його зустрічали перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов.

Україна вклонилася пам'яті Великого Кобзаря

Сьогодні на всій території нашої країни відбулося Всеукраїнське літературно-музичне свято "В сім'ї вольній, новій ...", присвячене пам'яті Великого Кобзаря. У Харкові до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку на вул. Сумській квіти поклали заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, заступник голови обласної ради Вікторія Казакова, заступник міського голови - директор Департаменту соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан, керівники управлінь ХОДА та міськвиконкому,представники громадських і політичних організацій, жителі нашого міста.

Робота НТК "Інститут "Монокристал" для харківського регіону є безцінною. Михайло Добкін

"Ваш колектив за 55 років плідної наукової діяльності неодноразово примножував славу нашого регіону, і сьогодні став провідним центром наукових розробок. Багато ваших досягнення є надбанням світової науки. Для харківського регіону з його потужним науково-виробничим потенціалом робота вашого колективу фактично є безцінною. Дякую вам всім за той внесок, який ви робите в розвиток Харківщини. Вітаю всіх співробітників інституту з ювілеєм і бажаю успіхів у вашій роботі", - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час урочистих зборів, присвячених 55-річчю НТК "Інститут "Монокристал".

Володимир Семиноженко привітав колектив НТК "Інститут "Монокристал" з ювілеєм

"За більш ніж півстолітню історію НТК "Інститут "Монокристал" з маленької організації перетворився в одну з найбільших і найважливіших організацій на території України та інших країн колишнього СРСР, а також Європи. У нас за плечима успішна участь у найпрестижніших світових наукових проектах. Але жити тільки минулим, навіть таким славетним, не можна, необхідно думати про майбутнє. Наше головне завдання - зробити так, щоб нова економіка країни була наукомісткою, щоб Україна була наукової країною і щоб до 2020 року Україна увійшла до 20-ки провідних країн світу. Я впевнений, що ми зможемо досягти цієї мети. Вітаю трудовий колектив зі святом і бажаю досягнення нових вершин", - заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко під час урочистих зборів, присвячених 55-річчю НТК "Інститут "Монокристал".

Громадська гуманітарна рада вивчить стан регіональної гуманітарної сфери

21 травня відбулося засідання Громадської гуманітарної ради Харківської обласної державної адміністрації, в якому взяв участь Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко. Звертаючись до присутніх, голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на визначальному значенні гуманітарної сфери в розвитку можливостей людини, у створенні максимальних умов для задоволення її потреб у знаннях та компетентності.

В Харківській області утворено Громадську гуманітарну раду

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про утворення Харківської обласної Громадської гуманітарної ради як консультативно-дорадчого органу при обласній державній адміністрації.

В області функціонуватиме 840 оздоровчих таборів

Як повідомив на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Сергій Зайцев, влітку 2010 року в області планується відкриття та функціонування 840 закладів оздоровлення та відпочинку, у т.ч. 34 позаміських (100% від факту 2009 року) та 3 санаторного типу (100% від факту 2009 року).

Ретельна перевірка місць оздоровлення дітей дає позитивні результати

За інформацію заступника голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимира Росохи, починаючи з березня, відповідно до розпорядження голови ХОДА, в області були організовані масові перевірки всіх дитячих оздоровчих таборів.

25 травня 2010 року о 13.00 в конференц-залі Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України (пр. Леніна, 47) відбудеться урочисте засідання Вченої ради з нагоди 50-річчя від дня заснування Інституту.

Богодухівський молокозавод розширить ринки збуту

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов дав доручення розглянути питання розширення ринків збуту продукції Богодухівського молокозаводу в рамках активізації роботи облдержадміністрації по прикордонному співробітництву.

На Богодухівщині планують запустити пілотний проект з енергозбереження

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов запропонував запустити в Богодухівському районі пілотний проект з альтернативного енергозбереження за допомогою використання для опалення приміщень брикетів з відходів деревини. Лінія з виготовлення таких брикетів працює в ДП "Гутянське лісове господарство". Директор ДП Віктор Нагорний повідомив, що таке паливо за теплоємністю не поступається вугіллю та повністю згорає, не утворюючи відходів.

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов оглянув Богодухівський хлібозавод

"ВАТ "Богодухівський хлібозавод" здатне забезпечити хлібопродукцією весь район, але нині це підприємство потребує підтримки і лобіювання на обласному рівні", – такий висновок зробив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, відвідавши хлібозавод в рамках робочої поїздки Богодухівським районом.

Дитсадку в селі Крисине – бути

До заступника голови ХОДА Юрія Сапронова під час особистого прийому громадян звернулася мешканка с. Крисине Ольга Семко. У жінки підростає п’ятирічна дитина, яку вона змушена залишати на бабусю, бо дитсадка в селі немає. Проблема має системний характер, оскільки в п’яти селах сільської ради мешкає аж 100 дошкільнят.

Юрій Сапронов провів виїзний прийом у Богодухівському районі

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. Проблеми, з якими звернулися до Юрія Анатолійовича дев’ять жителів району, були різноманітними.

Цього року ми отримаємо медичного обладнання більше, ніж за попередні 4 роки. Ігор Шурма

"Цього року ми отримаємо медичного обладнання, закупленого як за кошти обласного бюджету, так і за кошти держбюджету, стільки, скільки не було закуплено за попередні 4 роки", - заявив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Розпорядженням Президента України № 791/2010-рп від 21 травня 2010 року Володимир Криничанський призначений головою Великобурлуцької районної державної адміністрації Харківської області.

Кабінет міністрів передав харківським лікарням медичне обладнання

Сьогодні віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко вручив керівникам харківських лікувальних закладів сертифікати на отримання медичного обладнання.

В Харкові відбудеться Всеукраїнський "Велодень – 2010"

29 травня в Харкові вп`яте відбудеться свято велосипедистів-аматорів - Всеукраїнський "Велодень – 2010". Організатором є федерація велосипедистів Харківської області сайт "Харків турист" за підтримки Управління з питань фізичної культури і спорту Харківської міської ради та Управління з питань фізичної культури і спорту Харківської облдержадміністрації.

Область готується до літнього сезону

У цьому році в області значно покращилася робота з підготовки всіх пляжів та дитячих оздоровчих таборів до літнього сезону. Про це на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник голови комісії Володимир Росоха.

У вівторок, 25 травня, о 10:00 у великому залі Будинку Рад відбудеться нарада з адміністативно-господарським активом області з питання "Про заходи щодо забезпечення проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень абітурієнтів Харківської області у 2010 році".

"В сім’ї вольній, новій…"

22 травня 2010 року о 10.00 в рамках Всеукраїнського заходу, присвяченого пам'яті Т.Г. Шевченка, на майдані біля пам’ятника поета у м. Харків відбудеться Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "В сім’ї вольній, новій…"

25-27 травня у Палаці спорту "Локомотив" ім. Г.Кірпи (вул. Котлова 90/1) відбудуться змагання з вільної боротьби в рамках V літніх спортивних ігор молоді України. У змаганнях візьмуть участь збірні команди АР Крим, 25 областей України, м.Києва та м.Севастополя. Серед учасників - чемпіони та призери Кубків та чемпіонатів світу і Європи серед юніорів, які представлятимуть Україну на І Юнацьких Олімпійських іграх в Сингапурі. Урочисте відкриття змагань відбудеться 25 травня з 16.00 до 16.30.

НТК "Інститут "Монокристал" святкує 55-річчя

В НТК "Інститут "Монокристал" розпочалося урочисте засідання з нагоди 55–річчя закладу. У засіданні беруть участь: віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської обласної ради Вікторія Казакова, заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна міської ради Михайло Фатєєв.

В Харкові відбудеться Естонський економічний форум

25 травня в Харкові в рамках святкування Днів Європи відбудеться Естонський економічний форум за участю заступника голови місії Посольства Естонської Республіки в Україні Куйдо Мерітса, представників харківських та естонських підприємств. Мета форуму - сприяння ефективному співробітництву між підприємствами Харківської області та Естонії в галузі машинобудування, металообробки, транспорту, будівництва, фінансів, IT-технологій, легкої промисловості, торгівлі, туризму та сільського господарства.

Завтра до Харкова прибуде голова Верховної Ради Володимир Литвин

Він відвідає будівництво станції метро "Олексіївська", поспілкується з журналістами в інформ-агентстві "Status Quo", а також візьме участь у телепрограмах на місцевих телеканалах.

Архів документів