Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Дитячі оздоровчі табори підприємств, які не хочуть їх самостійно утримувати, можуть бути передані на баланс районних адміністрацій чи рад

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін запропонував керівникам підприємств, які не можуть самостійно утримувати дитячі оздоровчі установи, передати табори на баланс районної влади. 

Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Михайло Добкін

«Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Я розумію, що сьогодні утримувати в зразковому стані оздоровчі табори важко, до того ж велика їх частина знаходиться на балансі різних підприємств і організацій. Але ми зобов'язані їх зберегти. Сьогодні повторюється ситуація, яка була з дитячими садками по всій Україні, коли їх знищили, а сьогодні не знають, як вирішити цю ситуацію.Повторюю, ми зобов'язані зберегти дитячі оздоровчі табори та табори відпочинку », - підкреслив у ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Розробка окремої програми по галузі «Культура» дозволить більш відповідально ставитися до планів управління та їх виконання

Як зазначив в ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов, розробка окремої програми по галузі «Культура» з 2011 року дозволить більш відповідально ставитися до планів управління та їх безпосереднього виконання.

Районні бібліотечні системи потрібно централізувати

Як зазначив у своїй доповіді під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов, зараз в Харківській області в основному існує децентралізація районних бібліотечних систем (у 2001-2003 роках філії бібліотек було передано на утримання сільських рад).

Галузь культури має вагомий внутрішній резерв та потенціал. Дмитро Кузнєцов

«Аналіз стану матеріально-технічної бази галузі культури, фінансово-господарської діяльності установ культури і мистецтва виявив досить вагомий внутрішній резерв та потенціал галузі, завдяки чому існує можливість економії та подальшої реструктуризації фінансових витрат з метою більш економічно обґрунтованого та ефективного використання об’єктів обласної комунальної власності, зосередження фінансових ресурсів на виконання пріоритетних завдань з розвитку галузі», - повідомив в ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Союз Чорнобиль України» проведе звітно-виборчу конференцію

23 червня об 11-00 в приміщенні Харківського державного академічного театру російської драми ім. О.С. Пушкіна розпочне роботу звітно-виборча конференція Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Початок реєстрації – 10-00. На конференції планується прийняти звернення до Харківської обласної та міської рад, обласної державної адміністрації та до Президента Центральної ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва щодо належного відзначення 25 річниці Чорнобильської катастрофи.  

Події дня

Сьогодні, у вівторок, 22 червня, о 9:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ОТБ. О 9:00 у великій фізичній аудиторії Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл.Свободи, 4) відкриється VII Міжнародний симпозіум з фізики. О 10:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться покладання квітів з нагоди 69-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни та Дня Скорботи. О 10:00 в Науково-технічному центрі магнетизму технічних об'єктів НАН України (вул.Індустріальна, 19) розпочнуться урочистості з нагоди 40-річчя з дня заснування центру. Об 11:15 в басейні НТУ «ХПІ» (вулиця Артема, 50-А) відбудеться урочисте відкриття V літніх спортивних ігор молоді України з водного поло серед дівчат. О 14:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи.

Одне з моїх найголовніших завдань як голови ХОДА, щоб жодне підприємство в нашому регіоні не закрилося. Михайло Добкін

«При правильно підібраному менеджменті та державній підтримці таких підприємств, як ХАЗ, Турбоатом, Електроважмаш, завод ім.Малишева, можливо просування кінцевого продукту цих підприємств далеко за межі нашої держави, - зазначив під час ефіру програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Це унікальні підприємства, такі сьогодні не створиш з нуля. В Україні не створено жодного гігантського підприємства, яке могло б зрівнятися за своїм потенціалом з ними. А раз не створили - треба максимально ефективно використовувати те, що є. Одне з моїх найголовніших завдань як голови ХОДА, щоб жодне підприємство в нашому регіоні не закрилося».  

Люди, які працюють над створенням сучасної конкурентоспроможної військової техніки, мають бачити, що держава зацікавлена в їхній праці. Михайло Добкін

На думку голови ХОДА Михайла Добкіна, доручення Першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва забезпечити військовим замовленням низку наших підприємств, у тому числі і завод ім. Малишева, носять декілька позитивних моментів.

Якщо Конституція буде виконуватися від А до Я, то ми вже сьогодні будемо жити краще. Михайло Добкін

«У 1996 році, в дуже непростих умовах приймалася нова Конституція України. Документ, який тоді ухвалила Верховна Рада, був максимально прогресивний, тому що в ньому з'явилося чітке розуміння, що таке органи місцевого самоврядування. У нас був ряд статей, які фактично поставили нас в один ряд з країнами, які мали досить тривалу історію демократії і всі свої кроки правителі цих країн звіряли з діючою Конституцією. На жаль, не обійшлося без проблем, тому що в цю Конституцію потрапив ряд таких речей як безкоштовне загальна освіта, охорона здоров'я, які тягли і тягнуть Україну назад. Але, тим не менше - це наша Конституція, наш головний закон, це те, чим ми можемо пишатися. Якщо вона буде виконуватися від А до Я - ми вже сьогодні будемо жити краще », - звернувся до слухачів радіопрограми «Зворотний зв'язок » напередодні Дня Конституції голова ХОДА Михайло Добкін.  

Я не підтримую ідею створення єдиного регулятора тарифів на житлово-комунальні послуги. Михайло Добкін

«Я не підтримую ідею створення єдиного регулятора тарифів на житлово-комунальні послуги. Кожне місто, кожний регіон має свої особливості, і неможливо створити єдину ідеальну формулу, за якою можна було б розраховувати тарифи для всієї країни», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Щоб потрапити до двадцятки найсильніших економік світу, необхідно домогтися високих соціальних стандартів

 Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, за якими критеріями потрібно оцен6івать рівень економічного розвитку держави.   «Ми прагнемо потрапити до двадцятки провідних економік світу. Це мета, яку поставив президент. Але щоб досягти її, ми повинні перш за все досягти певних стандартів життя - тільки в цьому випадку ми туди потрапимо. Не по кількості грошей у бюджеті, не по золотовалютних резервах або кількістю автомобілів на душу населення, а за певними стандартами, по здатності нашої економіки тримати удар і бути затребуваною серед інших економік світу визначається рівень економіки», - підкреслив Михайло Добкін.  

Ситуація із заводом Шевченка - яскравий приклад максимально неефективного менеджменту. Михайло Добкін

Для вирішення складної ситуації, що виникла на заводі Шевченка у зв'язку із заборгованістю з виплати заробітної плати, сьогодні на стихійний мітинг до робітників заводу приїжджали перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв та секретар міської ради, в.о. міського голови Геннадій Кернес. «Ситуація назрівала давно - це яскравий приклад максимально неефективного менеджменту, - сказав під час ефіру програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Завод Шевченка не виконує державне замовлення, і там неможливо погасити борг із зарплати з держбюджету, як у випадку з заводом ім. Малишева або ХАЗом.

Необхідно провести ревізію пільговиків. Михайло Добкін

Щоб впорядкувати систему пільг в Україні, потрібно обмежити число людей, які їх отримують, а також реалізувати монетизацію, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. 

Права землевласників буду захищені. Михайло Добкін

Як зазначив під час ефіру на радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, права власників на землю будуть захищені.  

Комітет з економічних реформ працює відкрито і доступно. Михайло Добкін

«Комітет з економічних реформ не повинен працювати за закритими дверима, тому що населення повинно знати, як проходить процес реформування тієї чи іншої сфери народного господарства. Інакше люди не будуть розуміти, що відбувається, і будь-які зміни будуть сприймати негативно», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Харківська область отримає 30 тис. т насіння в якості компенсації за загиблі посіви озимих

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, досягнута домовленість з віце-прем'єр-міністром України з питань АПК Віктором Слаутою про те, що Харківському регіону буде виділено 30 тис.т насіння в якості компенсації за загиблі посіви озимих.

Державна політика у сфері сільського господарства є європейською і ринковою. Михайло Добкін

«Мені дуже імпонує державна політика в сфері сільського господарства, яка є європейською та ринковою», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Золота медаль харківського стенду на «Агро-2010» - це заслуга всієї області. Михайло Добкін

Експозиції харківської області на ХХІІ міжнародній виставці «Агро-2010» вдалося взяти золоту медаль завдяки працьовитості жителів регіону і конкуренції між господарствами, - dпевнений голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  Про це він повідомив e ході програми «Зворотнbй зв'язок» на обласному радіо.    «У нас особливі люди, які в складних економічних, політичних і соціальних умовах вміють домагатися серйозних результатів.Тому золота медаль харківського стенду - це заслуга всієї області, тому що висока конкуренція всередині області дає можливість виставляти найкраще, те, що викликає захоплення в інших регіонах», - підкреслив Михайло Добкін.   

Для створення будь-якого об'єкта в Харкові мало талановитого архітектора. Сергій Чечельницький

Харків постійно розвивається, і архітектура міста не може залишатися на місці.У зв'язку з цим городянам варто менш консервативно ставитися до об'єктів, які будуються в центрі міста, - вважає головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. 

23 червня діти з функціональними обмеженнями із Харківської області відправляться на оздоровлення до «Артеку»

23 червня 15 дітей з функціональними обмеженнями із Харківської області (Близнюківського, Валківського, Дворічанського, Дергачівського, Зачепилівського, Красноградського р-нів, з міст Лозова і Первомайський, Жовтневого, Київського, Комінтернівського р-нів м.Харкова) на оздоровлення до МДЦ «Артек».

Якщо який-небудь забудовник пропонує побудувати велику парковку, то ми це починання тільки підтримуємо. Сергій Чечельницький

Оскільки в Харкові назріла серйозна проблема з паркувальними місцями, то влада міста і області підтримує будь-яку ініціативу в цьому напрямку. 

24 червня у Харкові відбудеться виїзне засідання колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства

У четвер, 24 червня у залі засідань вченої ради Харківської національної академії міського господарства (вул. Революції, 12)  відбудеться виїзне засідання колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства з розгляду питання: «Про реалізацію виконання Загальнодержавної програми «Питна вода України на 2006-2020 роки» та відповідних регіональних програм у 2009 році». Акредитація представників ЗМІ для висвітлення роботи колегії триватиме до 14:00 23 червня за тел. 700-03-31.

Планується переглад меж міст та населених пунктів Харківської області

Як зазначив в ході зустрічі з архітекторами Харкова і області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, є невирішені питання, які пов'язані зі встановленням меж населених пунктів Харківської області.

22 червня Україна відзначить День Скорботи

Завтра, в день початку в 1941 році Великої Вітчизняної війни, в усіх містах і населених пунктах нашої країни відбудуться заходи з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. У Харкові о 10:00 на Меморіалі Слави у лісопарку розпочнеться церемонія покладання квітів. У всіх районах області квіти ляжуть до підніжжя пам'ятних знаків, могил загиблих воїнів та меморіалів.  

На Харківщині планується створити єдину містобудівну раду міста і області

Архітектори Харкова і області ввійдуть до єдиної містобудівної ради, щоб питання розвитку регіону розглядалися усіма фахівцями галузі.

Михайла Рабиновича висунуто на посаду головного архітектора Харківської області

У ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з архітекторами м.Харків був названий претендент на посаду головного архітектора Харківської області. Ним став директор Комплексної творчої майстерні «МИР» Михайло Рабинович.

22 червня відбудеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області

Завтра, 22 червня, о 9:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) відбудеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області. На порядку денному такі питання: 1. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації від 12 квітня 2010 року «Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрів та збереження культурної спадщини»; 2. Про збереження мережі дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та підготовку проекту створення обласного закладу оздоровлення та відпочинку дітей; 3. Про комплекс організаційних робіт райдержадміністрацій з підготовки сільськогосподарських підприємств області до збирання ранніх зернових культур у 2010 році.

Відбувся Ізюмський історико-мистецький фестиваль «Меч Святослава»

12-13 червня в м.Ізюм Харківської області відбувся Ізюмський історико-мистецький фестиваль «Меч Святослава». В рамках фестивалю відбулася масштабна реконструкція історичної битви 1111 року, яка, за твердженням істориків, мала місце в межах сучасного м.Ізюм біля літописної річки Сальниця. Під час битви русичі на чолі з Володимиром Мономахом розгромили половецькі війська. Історичні події були відтворені реконструктивними клубами історичного фехтування України і Росії.

Увага! Представлення нового начальника Головного управління юстиції в Харківській області перенесено

Представлення нового начальника Головного управління юстиції в Харківській області Сергія Махончука перенесено. Дата та час будуть повідомлені додатково.  

Архів документів