Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У І кварталі 2010 року КРУ в Харківській області проведено 245 контрольних заходів. Обсяг охоплених ревізіями, перевірками державних закупівель та комісійними перевірками фінансових і матеріальних ресурсів склав 8,43 млрд. гривень.

Контрольно-ревізійне управління в Харківській області нагадує про функціонування "Телефону довіри": - в КРУ в Харківській області – 705-43-84 - в Головному контрольно-ревізійному управлінні України – 044-425-38-18

З Днем Перемоги!

В історії ХХ сторіччя немає дати пам’ятнішої і дорожчої за 9 травня 1945 року. Вона стала уособленням величі народного подвигу і нагадуванням про дорогу ціну Перемоги. Велика Вітчизняна війна залишила глибокий слід у кожній сім’ї на Харківщині: фронту віддавали захисників, переживали жорстоку окупацію, втрачали рідних і близьких. Гірка пам’ять про ті 1418 днів і ночей жива. Вона завжди буде з нами. З 65-річчям Великої Перемоги, дорогі ветерани і учасники війни! Разом з Вітчизною ви пройшли шлях випробувань та перемог і подарували нащадкам найдорожче - мир, свободу, відроджену з руїни країну. Зі святом, дорогі земляки! Нехай спадкоємність поколінь буде запорукою миру і процвітання на рідній землі. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

"Шлях подолає тільки той, хто йде"

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася перша робоча нарада начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич з керівниками районних ЗМІ – редакторами газет, директорами теле- та радіокомпаній. Зустрівшись разом вперше за багато років, колеги з районних ЗМІ в ході невимушеного діалогу довго обмінювалися наболілими проблемами. А таких набралося чимало – починаючи із недосконалої законодавчої бази в діяльності ЗМІ та закінчуючи питаннями матеріально-технічного забезпечення працівників.

Таке рішення було ухвалено під час четвертого відкритого засідання Робочої групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, яке було присвячено розгляду питання: "Механізми залучення іноземних інвестицій".

Біля ХАТОБу запрацювали фонтани

Сьогодні біля Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка вперше в цьому році почали працювати фонтани. Участь у церемонії відкриття роботи площі фонтанів прийняв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Спілкування з героями Великої Вітчизняної - це уроки мужності

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома відвідав Героя Радянського Союзу Бориса Ілліча Шестерніна і привітав його з наступаючим святом. Він вручив вітальну адресу, подарунки та квіти від голови ХОДА Михайла Добкіна.

Вашій силі волі ще може позаздрити молоде покоління. Володимир Бабаєв

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв привітали Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва з 65-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. "Я хочу сказать: крепость духа, сила воли у Вас такая, что еще может позавидовать молодое поколение. Хочу пожелать Вам здоровья и благополучия", – побажав Володимир Бабаєв.

Дякуємо за віру в Перемогу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук привітав ветерана Великої Вітчизняної війни Костянтина Володимировича Семенова, нагородженого 4-ма медалями "За відвагу", з наступаючим Днем Перемоги. Він передав теплі слова привітання від голови ХОДА Михайла Добкіна, вручив подарунки та квіти.

Відкрилася фотовиставка "Харків - місто, яке пережило війну"

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті фотовиставки "Харків - місто, яке пережило війну", яка розмістилася на головній алеї саду ім.Шевченка.

Великий подвиг радянського народу

Сьогодні, напередодні 9 Травня, була продовжена закладена рік тому Михайлом Добкіним, тоді ще міським головою, традиція. З низьким поклоном і подякою за відвойований багато років тому мир в гості до Героїв Радянського Союзу, повних кавалерів ордена Слави і медалі "За відвагу" прийшли заступники Михайла Добкіна вже як голови Харківської обласної державної адміністрації.

Дякуємо за мирне небо над головою

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма напередодні 65-річчя Великої Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Сергія Михайловича Остащенко і від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав його з наступаючим святом, а також вручив квіти і подарунки.

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 6 травня одноразова грошова допомога до Дня Перемоги з державного бюджету виплачена в повному обсязі. Її отримали 127 тис. 66 ветеранів та інвалідів, які брали участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни. З них 52 тис. 935 осіб проживають у м.Харкові, 74 тис. 131 особа – в області. Загальна сума отриманої допомоги склала 27,4 млн.грн.

Низький уклін ветерану

Заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань внутрішньої політики та комунікацій Євген Савін напередодні 65-річчя Великої Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Дмитра Андрійовича Ушакова та привітав його з наступаючим святом. Він вручив йому квіти і подарунки.

Ми забезпечені додатковими можливостями в енергопостачанні мінімум на 15 років. Михайло Добкін

"Все, що ми сьогодні побачили - це яскравий приклад того, як потрібно працювати, як з мінімальними витратами досягати максимальний результат. Ми проведемо Євро-2012 на найвищому рівні, а підстанція "Перемога" та інші об'єкти, що готуються до чемпіонату Європи, залишаться у місті і будуть працювати на благо жителів Харкова і області. Після 2012 року мінімум на 15 років ми будемо забезпечені додатковими можливостями в енергопостачанні, а значить, місто отримає можливість розвиватися", - заявив після відкриття другої черги підстанції "Перемога" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Друга черга електропідстанції "Перемога" введена в експлуатацію

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті другої черги електропідстанції "Перемога". Новий енергетичний об’єкт вирішує одразу декілька важливих питань: забезпечує безперебійне та якісне енергоживлення об’єктів, які будуються до Євро–2012, третьої лінії метрополітену, сприяє розвитку інфраструктури міста, а також розвантажує ПС "Олексіївська", покращує схему електропостачання мережами 110 кВ підстанцій "Сокольники", "Павлове Поле", "Нагірна".

З метою покращення ситуації в тваринництві, створення умов для нарощування обсягів виробництва тваринницької продукції, колегія облдержадміністрації, зокрема, вирішила: - До 1 липня 2010 року всім районам розробити та подати на розгляд сесій районних рад Програму стабілізації та розвитку тваринництва в господарствах району на період 2010-2015 років.

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, Прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення виділити кошти на ремонт шляхопроводу через залізничну дорогу ст.Лозовая. Крім того, зараз вирішується питання про виділення грошей на ремонт ще одного моста, який постраждав в результаті вибухів на арсеналі.

На розвитку тваринницької галузі негативно позначається безконтрольне надходження в Україну імпортного м’яса низько ґатунку за демпінговими цінами. У 2009 році обсяги поставок такого м’яса до м’ясопереробних підприємств та оптових продовольчих ринків Харківської області порівняно з 2008 роком збільшилися в декілька разів: яловичини - в 2 рази, свинини та сала - в 6 разів, м’яса птиці – у 9,6 разів.

Як відзначив під час засідання колегії ХОДА начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич, ліквідування галузі тваринництва в переважній більшості господарств призвело до руйнування приміщень та відповідної інфраструктури, а головне - втрачені кваліфіковані кадри, люди залишилися без роботи і гарантованого заробітку, що спричинило соціальну напругу на селі.

У Коломацькому районі області повністю знищена дійна череда

Кризові явища у тваринництві області пов’язані із суттєвим скороченням чисельності сільськогосподарської худоби. При цьому найбільш складною залишається ситуація у молочному тваринництві. За період 2005-2009 років у Коломацькому районі молочне тваринництво взагалі знищено як галузь. Про це сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації доповів начальник Головного управління АПР ХОДА Ігор Зубрич.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий газ складає у квітні збільшився з 56 до 63%. Заборгованість з оплати за газ зменшилась на 10% і складає 465 млн.грн. Про це сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на підготовку теплового господарства до опалювального сезону 2009-2010 рр. було направлено понад 89,3 млн. грн. Капітально відремонтовано або реконструйовано 27 котелень, замінено 31 котел та 41,6 км теплових мереж (у двотрубному обчисленні).

Відкриття другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться 15 травня о 15.00 в ХАТОБі, закриття - 18-го о 18.00. Про це на прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

У рамках фестивалю "Харьковская сирень" планується не лише проведення творчого вечора відомого французького актора П'єра Рішара, який у цьому році збирається виконати свою обіцянку і відвідати наш Міжнародний кінофестивал,ь який став уже відомим далеко за межами України, але і абсолютно незвичайний захід.

У рамках другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудуться творчі зустрічі з народними артистками Росії Наталією Фатєєвої, Оленою Яковлевою, французькою актрисою і почесним Президентом фестивалю Мілен Демонжо. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Мова йде про два гуртожитки, які свого часу були передані від Чугуївського заводу паливної апаратури в комунальну власність міста. Ці гуртожитки перебувають у вкрай жалюгідному стані. Тече покрівля, практично відсутні комунікації, сім'ї, що проживають там, не мають елементарних зручностей. У заводу не було коштів на утримання цих будівель, сьогодні у міста немає грошей, щоб все це відновити.

У цьому твердо впевнений заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Побудовані кілька років тому в селищі очисні споруди мали обслуговувати потужності філії заводу ім.Малишева, а сьогодні вони працюють тільки на потреби невеликого селища, що породжує непідйомні для населення тарифи.

Цього року планується оздоровити близько 2,5 тис. дітей пільгових категорій

Як повідомив сьогодні заступник начальника відділу з питань сім’ї, дітей та жінок управління сім’ї та молоді Харківської облдержадміністрації Сергій Зайцев, цього року за кошти обласного бюджету планується організувати відпочинок та оздоровлення для 2,5 тис. дітей пільгових категорій.

На другому Міжнародному кінофестивалі "Харьковская сирень" буде представлено 35 фільмів

На прес-конференції, присвяченій проведенню другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", член журі, кінокритик Володимир Миславський повідомив, що з більш ніж 70 фильмів для участі в конкурсі було відібрано 35. За його словами, рівень надісланих стрічок вище, ніж у попередньому році. "Это говорит о том, что к фестивалю проявили интерес очень многие кинематографисты", - зазначив він.

Архів документів