Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почалася виписка з лікувальних установ учнів ліцею імені Масельського у Валках, що захворіли на пневмонію і бронхіт

Почалася виписка з лікувальних установ учнів ліцею імені Масельського у Валках, що захворіли на пневмонію і бронхіт

 З 26 ліцеїстів, госпіталізованих з діагнозами пневмонія і бронхіт, 6 за станом на ранок 18 листопада вже були виписані. Про це в ході прес-конференції сьогодні повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, ситуація знаходиться під контролем, і в понеділок 22 листопада ліцей уже відновить роботу після тижневого карантину. 

На даний момент, як повідомляє Тетяна Колпакова, обстежені всі ліцеїсти. З госпіталізованих 18 дітям був поставлений діагноз пневмонія, 8 - бронхіт. Причини захворювання з'ясовуються, але за попередніми даними, вони у всіх хворих різні.

«Сьогодні відомі результати бактеріологічних аналізів у хворих. Там як вторинна приєдналася бактеріальна інфекція, тобто, у дітей розвинулася бактеріальна пневмонія, але єдиної картини немає. Загального джерела ні вірусного, ні інфекційного немає», - наголосила головний санлікар області.

За її словами, вірус сезонного грипу «А» був виявлений тільки у вчительки одного з класів, але вона в число хворих не потрапила. На даний момент лікарі контролюють стан всіх учнів ліцею, в тому числі і здорових. Зокрема, двічі в лінь проводиться термометрія.

Як зазначила Тетяна Колпакова, до санітарного режиму в навчальному закладі ніяких претензій немає - опалення працює безперебійно, провітрювання проводиться відповідно до норм.