Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі цільові програми, ухвалені в Харківській області, увійдуть до Стратегії сталого розвитку. Валентин Дулуб

Всі цільові програми, ухвалені в Харківській області, увійдуть до Стратегії сталого розвитку. Валентин Дулуб

У Харківській області знаходяться в процесі розробки або узгодження з відповідними міністерствами кілька цільових програм, які стосуються житлово-комунального господарства і будівництва. Як відзначив в ході засідання третього круглого столу з циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі ці програми будуть включені до проекту Стратегії. 

«Пріоритети розвитку і ЖКГ, і будівельного комплексу Харківської області є, вони знайшли своє відображення у відповідних програмах, які вже затверджені і які сьогодні готуються до розгляду депутатів обласної ради. Нам потрібно продовжувати, з одного боку, виконувати ці програми, а з іншого боку, ми повинні їх гармонійно вписати в Стратегію сталого розвитку області», - сказав Валентин Дулуб.

За його словами, в першу чергу мова йде про Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 - 2014 роки, яка вже схвалена МінЖКГ, і найближчим часом буде винесена на розгляд сесії обласної ради.

Крім цього вже розроблено Програму ліквідації наслідків підтоплень територій в містах і селищах Харківської області та Програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад населених пунктів Харківської області на 2010 - 2014 роки. Також на розгляді у відповідних міністерствах знаходяться регіональна програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області та Програма будівництва доступного житла.