Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано договір соціального партнерства щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення її доступності для всіх категорій населення регіону

Підписано договір соціального партнерства щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення її доступності для всіх категорій населення регіону

Сьогодні підписано Договір соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, Інститутом загальної і невідкладної хірургії АМН України та Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова про спільні скоординовані дії щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення доступності цього виду допомоги для всіх категорій населення регіону. Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник директора з наукової роботи Інституту Сергій Сушков та голова правління Фонду Євген Зубков.

Як зазначив Ігор Шурма, підписаний договір – це черговий крок у співпраці влади, науковців та соціально відповідального бізнесу. «Під час відкриття лінійного прискорювача ми домовилися з представниками Фонду Юрія Сапронова про створення в області так званого меценатського пулу, де будуть накопичуватися позабюджетні кошти для реалізації соціальних програм. Першим, хто погодився надати таку допомогу, став Благодійний фонд Олександра Фельдмана, який наступного року візьме участь у реалізації програми з проведення операцій дітям з вродженими вадами серця. Я також впевнений, що 2011 році до цього договору приєднається і міська влада, а також інші благодійні організації», - підкреслив Ігор Шурма.

За його інформацією, щорічно у Харківській області народжується 150-200 дітей з вродженими вадами серця, з них близько 70% дітей потребує оперативної корекції вже протягом першого року життя. «До 2005 року проведення таких операцій було з області фантастики. В 2005 році операції стали проводитися на базі Інституту загальної і невідкладної хірургії АМН України завдяки діяльності благодійного фонду Юрія Сапронова, який кожного року виділяв значні кошти для розвитку цієї галузі медицини. Завдяки зусиллям Фонду в Харків 2-3 рази на рік приїжджають фахівці зі всього світу, які проводять операції, і одночасно з цим наші фахівці отримують нові знання і навички, які використовують в подальшій роботі. За 4 роки було проведено 300 операцій. Цього року вже прооперовано 88 дітей», - повідомив Ігор Шурма.