Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Схема планування території Харківської області» отримала позитивну оцінку експертів. Михайло Рабинович

«Схема планування території Харківської області» отримала позитивну оцінку експертів. Михайло Рабинович

Сьогодні в Харківській області склалася вкрай складна ситуація з містобудівною документацією. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» сказав начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович. 

«Все це пов'язано з економічною ситуацією, відсутністю фінансування серйозних містобудівних документів. Без цих документів ми не маємо права забудовувати, тому що містобудівна документація є основоположною. У ній резервується інженерна інфраструктура, місця розселення, місця розміщення промисловості. Це базові документи, які є основою для майбутньої забудови», - зазначив Михайло Рабинович.

За його словами, «Схема планування території Харківської області» отримала позитивну оцінку експертів, і на найближчій сесії облради вона повинна бути затверджена. Пізніше Схема стане основою для будівництва і для розвитку Харківського регіону.

«Схема включає в себе основні положення Схеми планування Україні в цілому. Там є основні напрямки для освоєння регіону. Схема є початком наступної розробки більш конкретних містобудівних документів - детальних планів території, генеральних планів селищ і міст.  А також Схема містобудування є однією зі складових  частин «Стратегії соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року», - додав він.