Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного року на розвиток дитячої кардіохірургії з обласного бюджету планується виділити близько 1 млн.грн. Ігор Шурма

Наступного року на розвиток дитячої кардіохірургії з обласного бюджету планується виділити близько 1 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, наступного року на розвиток дитячої кардіохірургії з обласного бюджету планується виділити від 900 тис. до 1 млн.грн. «На превеликий жаль, згідно з Бюджетним кодексом ні обласна, ні міська влада не можуть фінансувати кардіохірургію. Тому ми створили єдиний медичний простір, який відкриває нам можливість брати участь у різних медичних програмах, які, на жаль не фінансуються з державного бюджету», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, враховуючи те, що кожного року операцій на серці потребують 150-200 дітей, наступного року з обласного бюджету планується виділити 500-600 тис.грн. для того, щоб повністю забезпечити потребу у розхідних матеріалах для операцій.

«Крім того, за кошти обласного бюджету ми закупимо 2 портативні ультразвукові апарати з дитячими кардіологічними датчиками для того, щоб була можливість на місці оглянути дітей з підозрою на вроджені вади серця. Буде сформована бригада фахівців з обласної дитячої лікарні та Інституту загальної та невідкладної хірургії, які зможуть виїжджати у райони області та обстежувати там дітей. Також ми розраховуємо на соціальне партнерство не тільки з Благодійними фондами Юрія Сапронова та Олександра Фельдмана, які будуть також фінансувати розвиток дитячої кардіохірургії, але й з тими благодійними організаціями, що будуть вважати за потрібне надати допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.