Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борги до Пенсійного фонду по Харківській області не кореспондуються з боргами по заробітній платі. Ігор Шурма

Борги до Пенсійного фонду по Харківській області не кореспондуються з боргами по заробітній платі. Ігор Шурма

Аналіз ситуації по області показує, що на сьогоднішній день борги до Пенсійного фонду абсолютно не кореспондуються з боргами по заробітній платі. І це – чи не найбільша проблема, яку наряду із безпосереднім погашенням заборгованостей має вирішувати обласна державна адміністрація. «Якщо на сьогоднішній день боргів до Пенсійного фонду є 220 млн грн., то боргів по заробітній платі реально мало би бути 600 млн, а ми фіксуємо цифру 122 млн, - зазначив під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. - Або іде неправдива інформація від підприємств, або ми маємо справу із статистичним шулерством. Ця тема була предметом детального аналізу на засіданні колегії прокуратури Харківської області».

В загалі ж, Харківська область попала в число 4 областей, де показники заборгованості сплати до Пенсійного фонду та фонду заробітної плати є загрозливими. «Ми отримали дуже непросту спадщину – станом на 1 червня у Харківській області було зафіксовано 167 млн боргів по заробітній платі і понад 250 млн боргів по внескам до Пенсійного фонду.

Завдання, яке поставлене Урядом, визначено як скорочення боргів по зарплаті на 51% від червневого показника. Тобто, на 1 січня ми повинні скоротити борги по заробітній платі майже на 90 млн», - підкреслив Ігор Шурма.