Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна Харківської області взяла участь в Перших національні Дельфійських ігр України в Києві

Збірна Харківської області взяла участь в Перших національні Дельфійських ігр України в Києві

19-20 листопада у Києві відбулись Перші національні Дельфійські ігри України. Урочисте відкриття Ігор пройшло у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка за участю Міністру Кабінету Міністрів України Анатолія Толстоухова. В Іграх взяли участь біля 190 осіб від 25 областей України. Конкурсна програма складалася з дев’яти номінацій: акордеон/баян, народний спів, естрадний спів, класичний танець, цирк на сцені, образотворче мистецтво, акторське мистецтво, фотомистецтво, web-дизайн.

Харківську область представляли сім учасників у  номінаціях. Наша команда завоювала 1 золоту медаль та 2 дипломи. Зокрема за збірну Харківської області виступали: студентка Харківської державної академії культури Дарина Кравченко одержала диплом у номінації «Народний спів», студент Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського Павло Волошко – «Баян/акордеон», студент Харківського університету мистецтв ім.І.П.Котляревського Богдан Білецький – «Акторське мистецтво», студент Харківського художнього училища Максим Кириченко – диплом у номінації «Образотворче мистецтво», студентка Харківського художнього училища Альона Шорстко – золота медаль у номінації «Фотомистецтво», студентка Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського Анна Овсюк –– «Естрадний спів», учень студії при Українській творчій дирекції з підготовки циркових номерів Георгій Міргород – «Цирк на сцені».

Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації планує у наступному році проведення Слобожанських Дельфійських ігор для молоді віком від 10 до 21 року, учнів та студентів мистецьких навчальних закладів області.

Довідка:
Офіційною датою і місцем народження Дельфійських ігор вважається 582 рік до нашої ери, Греція. Дельфійські ігри – це змагання творчих особистостей і за важливістю в античному світі вони поступалися лише Олімпійським іграм. Дельфійські ігри сьогодні – це комплексне змагання молодих професіоналів в галузі мистецтва. Україна бере участь у Дельфійський іграх стран - учасниць СНГ з дня їх заснування – 2002 року. Першим представником Харківської області у VI Міжнародних Дельфійськихі іграх, які відбулися у м. Єревані у червні поточного року, був
Віктор Датський , студент фортепіанного відділу Харківського музичного училища ім.Б.М.Лятошинського.