Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Однією з головних причин невикористання коштів на відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва є відсутність затверджених програм та робочих проектів землеустрою щодо охорони земель. Михайло Клепач

Однією з головних причин невикористання коштів на відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва є відсутність затверджених програм та робочих проектів землеустрою щодо охорони земель. Михайло Клепач

За інформацією Головного управління Держкомзему у Харківській області, станом на 11.11.2010 року загальна сума коштів в області, які надійшли згідно 207 статті Земельного кодексу України у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходяться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад, складає 33 млн. 900 тис. грн.; з них на спеціальному рахунку обласної ради - 7 млн. 800 тис. гри.; на спеціальних рахунках районних, міських, селищних, сільських рад - 26 млн. грн., з яких на депозитних рахунках в установах банку розміщено 22 млн. 100 тис. грн.

«Протягом поточного року на рахунки відповідних рад нараховано 1 млн.767 тис.грн. На спеціальний рахунок обласної ради - 388 тис.грн; на спеціальні рахунки районних рад - 144 тис.грн; на рахунки міських, сільських, селищних рад - 1 млн. 235 тис.грн.», - зазначив начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач.

За його словами, відшкодовані кошти спрямовуються на забезпечення раціонального використання і охорону особливо цінних земель сільськогосподарського призначення та земель лісового фонду з метою збереження їх кількісного і якісного стану.

«Значною проблемою, яка заважає цільовому використанню цих коштів, є їх розпорошеність та нерівномірність розподілу по рахунках рад різних рівнів. На території області кошти, що нараховані у порядку відшкодування втрат, надійшли на спеціальні рахунки обласної, 24 районних та 144 міських, селищних та сільських рад, - сказав Михайло Клепач.

- Однією з головних причин невикористання коштів є також відсутність затверджених програм та робочих проектів землеустрою щодо охорони земель».

З метою забезпечення використання цих коштів Головним управлінням Держкомзему у Харківській області підготовлені та надані до обласної державної адміністрації пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку Харківської області на 2011 рік щодо фінансування розробки Програми охорони та раціонального використання земель Харківської області на 2011-2020 роки.
 

Теги