Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для вирішення деяких проблем району потрібна державна підтримка

Для вирішення деяких проблем району потрібна державна підтримка

Про це в ході зустрічі з обраннимі сільськими та селищними головами сказав голова Красноградської райдержадміністрації Микола Муригін. Основних проблем, які вимагають розв’язання на державному рівні, Микола Олексійович виділив дві.  

«Перше - це проблема в земельних відносинах. Свого часу Уряд Тимошенко затвердив рішення, що земельні ділянки повинні виділятися тільки на аукціонах, а порядок проведення аукціонів сьогодні не прийнятий. Тому ми не можемо виділяти наявні сьогодні вільні земельні ділянки для сільгосппідприємств або бізнесу.

Також існує проблема, коли закінчилися договори оренди у сільгосппідприємств, попередньою владою вони не були продовжені, сьогодні це зробити дуже складно, тому виходить, що використовується земля сільгосппризначення, сільгосппідприємством сплачуються податки, але документально це виходить самозахоплення. Вирішення цієї проблеми може бути тільки на рівні держави.

Друге - нам потрібна реформа ЖКГ. Ми повинні розуміти за якими правилами і за якими законами ми будемо працювати. Ми повинні чітко розуміти законодавчу базу, за якою будуть працювати ОСББ, які у них будуть преференції. Тому що дуже високі сьогодні тарифи. Ми майже на 80% збільшили тариф на воду і водовідведення, і на 50% піднімуться тарифи на тепло».

 

Теги