Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Китай зацікавлений у співпраці з Харківською областю

Китай зацікавлений у співпраці з Харківською областю

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрілися з делегацією Міністерства сільського господарства Китайської Народної Республіки.У ході зустрічі обговорювалася можливість двосторонньої співпраці в галузі сільського господарства.

Генеральний директор Бюро з питань обробки землі і меліорації Міністерства сільського господарства КНР, пан Хє Зіян подякував за наданий прийом. За його словами, мета візиту делегації - дослідити потенціал регіону та виявити можливості для подальшої співпраці. Хє Зіян зазначив, що бачить перспективи співпраці і пов'язує з Україною великі сподівання. 

Звертаючись до членів делегації, Михайло Добкін відзначив, що в Україні ставка ПДВ для сільського господарства в 2 рази нижча, ніж для будь-якого іншого виду бізнесу, крім того, будь-які інвестиції в сільське господарство регіону будуть підтримуватися облдержадміністрацією. Також він гарантував пільги комплексам з переробки сільгосппродукції. «Усі інвестиції, пов'язані з розвитком тваринницького комплексу будуть мати певні преференції - податкового або іншого характеру. Птахокомплекс, свинокомплекс, молочна ферма - у кожному випадку ми будемо обговорювати, які саме преференції ми можемо надати інвесторам, щоб вони розвивали ці напрямки», - заявив голова ХОДА.

Також Михайло Добкін акцентував увагу на низці можливостей Харківської області: «Якщо буде виникати потреба в транспортуванні продукції, то зворотне плече транспорту також могло б бути не порожнім, тому що на території Харкова знаходиться найбільший оптовий ринок, який пропускає через себе величезну кількість товарів народного споживання. Ми можемо говорити як про залізничний, так і про авіаційний вантажний транспорт, тому що в 2011 році закінчується будівництво злітно-посадочної смуги Харківського аеропорту, яка буде здатна приймати практично всі види вантажних літаків». 

 Делегації обмінялися подарунками. Голова ХОДА Михайло Добкін вручив гостям Книгу інвестора та презентаційний фотоальбом з видами Харкова.