Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання технологічної модернізації економіки і розвитку інфраструктури потрібно розглядати комплексно. Василь Без'язичний

Питання технологічної модернізації економіки і розвитку інфраструктури потрібно розглядати комплексно. Василь Без'язичний

«При розробці пропозицій щодо технологічної модернізації економіки і розвитку інфраструктури, які ми готували для проекту «Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», нашим управлінням було розроблено близько 75 пропозицій. 23 пропозиції відносяться до модернізації енергетики, 21 пропозиція до розвитку нафтогазового комплексу і 26 пропозицій стосуються проблем енергозбереження в регіоні»,- зазначив у ході засідання другого круглого столу з обговорення проекту «Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.  

За його словами, в цих пропозиціях йде мова про вдосконалення нормативно - законодавчої бази, яка дозволить подбати про енергетичну безпеку Харківського регіону і країни в цілому.

«Ми представили свої пропозиції, але ми не можемо розглядати розвиток енергетики окремо від розвитку всієї економіки», - зазначив Василь Без'язичний.

Також він підкреслив, що для реалізації пропозицій по розвитку АК «Харківобленерго» до 2015 року необхідно 700 млн. грн. «Ця сума поетапно освоюється в рамках підготовки до Євро 2012. На сьогоднішній день виконано значну частину робіт, і ми знаємо, який вид робіт нам ще належить виконати», - сказав він.

Начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА акцентував: «У «Стратегії розвитку енергетики до 2030 року» йдеться про те, що в майбутньому енергоспоживання в країні буде збільшуватися в 3,2 рази. Але сьогодні ніхто не може сказати, яким чином буде розвиватися промисловість. Чи зможуть наші мережі, через 5 - 10 років, пропустити таку енергетичну потужність, або достатньо буде тих підстанцій, які зараз існують на території Харкова?»

Василь Без'язичний вважає, що це питання потрібно розглядати комплексно. За його словами в рамках цих пропозицій загальний обсяг інвестицій у сферу енергетики складе близько 13,6 млрд. грн.