Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наявність в області ПЛР-лабораторії вже дає позитивні результати. Ігор Шурма

Наявність в області ПЛР-лабораторії вже дає позитивні результати. Ігор Шурма

«Наприкінці минулого тижня з Валківського району було госпіталізовано 25 дітей, хворих на пневмонію, та з підозрами, що вона є ускладненнями захворювання на грип. Всі дані були протестовані в ПЛР-лабораторії. Вже через 6 годин ми отримали результати, які спростували підозру на грип, а виявили, що діти захворіли через стафілококову інфекцію. У 17 дітей було діагностовано пневмонію, у 8 – бронхіт. За 6 годин був встановлений правильний діагноз, який дозволив обрати необхідну тактику лікування», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

За інформацією Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції, з 15 листопада для проведення дезінфекції тимчасово призупинене навчання у Валківському ліцеї ім. О. Масельского, оскільки там було виявлено багато носіїв стафілококу.

За інформацією Ігоря Шурми, до кінця року в області працюватиме 4 ПЛР-лабораторії. В 2010 році відкрита ПЛР-лабораторія в Обласній дитячій інфекційній лікарні, наприкінці року будуть введені в експлуатацію ПЛР-лабораторії в Обласній інфекційній лікарні для дорослих та Харківському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Крім того, ще одна лабораторія працює в Харківській обласній санітарно-епідеміологічній станції, яка виконує функції моніторингу.