Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почала роботу міжнародна конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції»

Почала роботу міжнародна конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції»

Сьогодні на базі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції: напрацювання та проблеми вищої школи України». У конференції беруть участь 83 вчених, наукових працівників та керівників провідних ВУЗів, в тому числі 14 представників іноземних вузів (Швеції, Польщі, Естонії, Німеччини та США), 34 представника харківських вузів і 35 - вузів інших міст України.

Відкриваючи конференцію, ректор ХГУ «НУА» Валентина Астахова подякувала всім, хто відгукнувся на пропозицію і висловив готовність обговорювати таку актуальну, неоднозначну та суперечливу тему як академічна мобільність.

«Науково-практична конференція з цієї теми практично проводиться вперше, і невипадково саме в Харкові, який загальновизнано є студентською столицею України, найбільшим вузівським центром СНД, в якому навчається більше 300 тис. студентів. Харків як ніяке інше місто України відчуває перипетії, що відбуваються в українській вищій освіті, в тому числі і процеси, пов'язані з академічною мобільністю, які є досить болючими і важкими і не мають сьогодні однозначної оцінки», - зазначила Валентина Астахова.