Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Наступного тижня буде представлена концепція економічного реформування країни, яка об’єднає інтереси багатьох регіонів нашої держави. Про це заявив під час засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович. "Ця програма відповідатиме вимогам часу та дивитиметься у майбутнє. Щоб активізувати роботу в регіонах, треба підняти і переглянути всі ухвалені за 5 років програми взаємодії між Кабінетом міністрів та регіонами, які не працювали взагалі або працювали в неповному обсязі. Також у кожному регіоні треба буде визначити конкретну відповідальну особу за інвестиційні процеси та розробити конкретні програми, під які будуть залучатися інвестиції", - повідомив Президент.

Президент України виступив з ініціативою провести зимову Олімпіаду 2022 року в Буковелі

Сьогодні під час засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович виступив з ініціативою провести зимові Олімпійські ігри 2022 року в Україні, на базі гірськолижного курорту Буковель (Івано-Франківська область). Ця ініціатива була одностайно підтримана учасниками засідання. Найближчим часом розпочнеться робота з офіційного висунення кандидатури нашої країни для участі у конкурсі на право проведення Олімпіади-2022.

Як зазначив сьогодні на засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович, інвестиційно-іноваційна модель розвитку, яка зараз починає реалізовуватися в Україні, вимагає залучення значних, в тому числі і зарубіжних, інвестицій.

За результатами засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович дав низку доручень: забезпечити супроводження в комітетах Верховної Ради законопроектів, які сприятимуть поліпшенню умов залучення інвестицій в Україну; активізувати роботу з виявлення об’єктів державної та комунальної власності, які не використовуються за призначенням та розробити пропозиції щодо передачі їх в оренду або приватизації; вжити заходи щодо розширення та підтримки діяльності мережі бізнес-інкубаторів, інноваційних центрів та інших об’єктів підтримки підприємництва.

Визначено переможців фестивалю-конкурсу виконавців естрадної пісні "Жива вода – 2010"

21-23 травня 2010 року на базі санаторію "Бермінводи" і Дергачівського районного Будинку культури було проведено Міжнародний фестиваль-конкурс естрадної пісні "Жива вода". В урочистому закритті фестивалю-конкурсу та Гала-концерті взяли участь представники управління культури і туризму обласної державної адміністрації, Дергачівської райдержадміністрації, Дергачівської райради, Харківського обласного центру народної творчості, які привітали гостей та учасників фестивалю, нагородили почесними грамотами, подяками та цінними подарунками організаторів, переможців та учасників фестивалю.

Розпочала роботу Рада регіонів України

У приміщенні Національного університету "Львівська політехніка" розпочалося друге засідання Ради регіонів України на тему "Про досвід регіонів у питаннях створення сприятливих умов для залучення інвестицій" під головуванням Президента України Віктора Януковича.

У парку ім. Горького розпочалося Свято професійно-технічної освіти

Сьогодні об 11:00 в Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького розпочалося свято професійно-технічної освіти Харківщини "Ми – майбутнє твоє, Україно!". Мета заходу - відродження престижу робітничих професій та організація профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл та молоді м. Харкова. Свято триватиме до 18:00.

Харківській і Львівській областям є чим доповнити один одного. Михайло Добкін

"Нам є чим доповнити і показати один одному, а найголовніше - нам є в чому позмагатися, при чому не в політичній площині, не в спробах показати, хто більше любить Україну, а саме у творчих процесах: обмінятися своїми досягненнями, щоб показати своє справжнє ставлення до культури та історії нашої держави", - заявив сьогодні у Львові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін після підписання угоди про співпрацю у гуманітарно-культурній сфері між Харківською та Львівською областями.

Підписана Угода про співробітництво між Харківською та Львівською областями

Сьогодні у Львові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль підписали Угоду про встановлення гуманітарно-культурних зв'язків між облдержадміністраціями.

Разом з працевлаштуванням соціально-незахищеної молоді потрібно вирішувати питання забезпечення їх житлом. Ігор Шурма

"Скільки б ми не пропонували вакансій для соціально-незахищених верств населення, до того часу, поки не буде вирішено питання забезпечення їх житлом, жодне робоче місце не вирішить проблему повністю", - заявив сьогодні під час засідання круглого столу на тему "Ринок праці рівних можливостей" заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Вадим Ландсман – в "прямій" телефонній лінії газети "Слобідській край"

Завтра, 27 травня з 13:00 до 14:00, заступник голови ХОДА Вадим Ладсман візьме участь у "прямій" телефонній лінії газети "Слобідській край". За телефоном (057) 392-09-68 Вадим Аркадійович розповість про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання цього року, про заходи, які впроваджує облдержадміністрація щодо покращення освітнього процесу в районах області, та відповість на запитання читачів.

Завдання рейтингу оцінювання - допомогти районам рівномірно розвиватися і розуміти динаміку власного розвитку. Сергій Авершин

Повний рейтинг оцінювання соціально-економічного розвитку районів Харківської області за 2009 рік з аналізом по кожному показнику буде оприлюднений на сайті "Соціально-економічний атлас Харківської області" у червні. Про це на прес-конференції розповів начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин.

Сьогоднішній ярмарок – лише початок системної роботи з працевлаштування соціально-незахищеної молоді. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, "Перший харківський ярмарок вакансій рівних можливостей" - це лише початок системної роботи з працевлаштування соціально-незахищеної молоді: "На цьому заході представлені робочі місця для людей, які потребують додаткової допомоги з боку держави. Тільки координація зусиль влади, служб зайнятості, роботодавців дасть можливість досягти результату та вирішити проблеми цих людей".

Дитячі табори Харківської області готуються прийняти дітей

Напередодні шкільних канікул йде планова перевірка готовності дитячих таборів до прийому дітей. Сьогодні начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова відвідала кілька дитячих оздоровчих таборів, які належать різним підприємствам міста та області. У ході планової перевірки дитячих оздоровчих таборів вона заслухала звіт директорів таборів про готовність установ до літнього сезону.

Відбувся круглий стіл "Ринок праці рівних можливостей"

Сьогодні в рамках "Першого харківського ярмарку вакансій рівних можливостей" відбувся круглий стіл на тему "Ринок праці рівних можливостей" під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми. Під час засідання розглядалися питання соціального захисту молоді: осіб з обмеженими фізичними можливостями, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розпочався "Перший харківський ярмарок вакансій рівних можливостей"

Сьогодні в Харківському національному університеті радіоелектроніки розпочався "Перший харківський ярмарок вакансій рівних можливостей". Захід проводять Харківський обласний центр зайнятості спільно з ХНУРЕ під егідою Харківської облдержадміністрації. В урочистій церемонії відкриття взяв участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Цього року в дитячих оздоровчих таборах відпочине 156 тис. дітей - на 6 тис. дітей більше, ніж у 2009 році

Про це розповів заступник голови ХОДА Євген Савін у радіопередачі "Ранковий Ексклюзив" Харківської обласної державної телерадіокомпанії. "Голова ХОДА Михайло Добкін узяв на особливий контроль оздоровлення дітей в 2010 році. З 290 тис. дітей у віці від 7 до 17 років, які проживають в Харківській області, 150 тис. перебувають на диспансерному обліку, тому питання їх оздоровлення дуже важливе. Державний бюджет вже виділив 2 млн. 850 тисяч гривень, і з обласного бюджету планується виділити ще від 3 до 5 млн. грн. для забезпечення путівками дітей пільгових категорій", - зазначив Євген Савін.

Засідання штабу з проведення оздоровчої кампанії 2010 року відбудеться напередодні відкриття першої літньої зміни в дитячих таборах

Засідання штабу з проведення оздоровчої кампанії 2010 року відбудеться 27 травня. Протягом усього літа штаб буде оперативно реагувати на будь-які проблеми у таборах Харківської області. Крім того, в регіоні працюють дві гарячі лінії, куди можна звернутися з будь-яких питань, що стосуються оздоровлення. Про це розповів заступник голови ХОДА Євген Савін у радіопередачі "Ранковий ексклюзив" Харківської обласної державної телерадіокомпанії.

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, завтра у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбудеться Перший харківський ярмарок вакансій рівних можливостей. Початок об 11:00. Мета заходу – зняття напруги на ринку праці для категорії людей, які сьогодні не можуть на рівних конкурувати під час пошуку роботи. До них відносяться люди з особливими фізичними потребами, діти-сиріти та діти, позбавлені батьківської опіки.  

Вадим Ландсман – в "прямій" телефонній лінії газети "Слобідській край"

У четвер, 27 травня, заступник голови ХОДА Вадим Ладсман візьме участь у "прямій" телефонній лінії газети "Слобідській край". За телефоном (057) 392-09-68 Вадим Аркадійович розповість про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання цього року, про заходи, які впроваджує облдержадміністрація щодо покращення освітнього процесу в районах області, та відповість на запитання читачів.

Близько 1 тис. представників шкіл області відвідають випускний вечір на пл.Свободи в Харкові

Як повідомив начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал, випускний вечір на пл. Свободи в Харкові відвідають близько 1 тис. випускників шкіл з районів та міст Харківської області: "Це будуть найкращі представники своїх шкіл. Крім того, на свято запрошені керівники районних адміністрацій, мери міст і директори шкіл області".

"Необхідно відновити дію Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території міста Харкова". Тільки таким чином ми зможемо привабити в регіон інвестора", - таку думку на нараді з адміністративно-господарським активом Харківської області озвучив директор Харківської філії АТ "Брокбізнесбанк" Євген Назаров.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма провів особистий прийом громадян. На прийом записалися 7 жителів міста і області.

Відбулась конференція Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді

21 травня на базі Харківського Національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди відбулася конференція Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді, яка мала на меті і порядку денному обговорення доповідей про проведену роботу в звітній період, переобрання керівних органів спілки та визначення основних напрямів діяльності.

Школярі Харківщини взяли участь в фізкультурно-патріотичному фестивалі

22 травня 2010 року в м. Харкові на базі Харківської державної зооветеринарної академії відбувся обласний етап Всеукраїнського фізкультурно – патріотичного фестивалю школярів України "Козацький гарт – 2010" серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, в якому взяли участь 24 команди міст та районів області.  

Створено рейтинг міст та районів Харківської області

"Рейтинг міст та районів Харківської області допоможе інвесторам оцінити перспективу розвитку бізнесу в регіоні та дати інформацію про діяльність місцевої влади та органів місцевого самоврядування", - впевнений начальник головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. Про створення такого рейтингу він повідомив на нараді з адміністративно-господарським активом Харківської області. 

У ЗНО візьмуть участь більше 26 тис. мешканців Харківської області

Як повідомив сьогодні на засіданні активу Харківської області заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, у зовнішньому незалежному оцінюванні візьмуть участь 26 521 мешканець (у 2009 р. – 28152) Харківської області. Тестування відбудуться з 2 по 23 червня за 8 навчальними дисциплінами.

У вересні в м.Харкові відбудеться Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", а також фінал конкурсу на кращі інвестиційно-інноваційні проекти в 15 номінаціях. Результатом буде спільна участь у Форумі авторів кращих проектів та найбільших інвесторів. Таким чином, буде створена реальна можливість зустрічі великих інвестиційних фондів з представниками бізнесу та влади.

На основі узагальненого аналізу тих дій, які поетапно повинен здійснити бізнесмен, в облдержадміністрації буде розроблена так звана "дорожня карта" для інвестора. Про це на засіданні активу області розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Це дозволить потенційному інвестору мати чітке розуміння того, які перешкоди зустрічаються на кожному з кроків організації його діяльності; дасть можливість оптимізувати процес оформлення дозвільних документів і прискорити реалізацію інвестиційних проектів.

У цьому переконаний заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Відповідні пропозиції він озвучив на засіданні активу Харківської області з питання механізмів стимулювання залучення інвестицій в Харківську область: "Необхідно провести роботу щодо відновлення дії Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території міста Харкова". А саме: відновлення дії статті 7 - "Спеціальний правовий режим інвестиційної діяльності та особливості оподаткування у пріоритетних видах економічної діяльності на території міста Харкова" та статті 8 - "Гарантії забезпечення інтересів суб'єктів підприємницької діяльності вразі зміни спеціального режиму інвестиційноїеятельності".

Архів документів