Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 10 листопада в Харківській області стартують малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

З 10 листопада в Харківській області стартують малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили начальник Головного управління освіти і науки Роман Шаповал та начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця. Планується, що в першому етапі - внутрішньошкільних змаганнях - візьмуть участь 6113 команд, а це 118 847 учнів і 18 339 батьків.

«Ні від однієї школи області не надходило відмови від участі в іграх, - підкреслив Роман Шаповал.- Там, де кількість учнів у класах не доходить до мінімально необхідної для команди 20 осіб, ми будемо формувати збірні, і всі бажаючі обов'язково візьмуть участь».

Дмитро Перепелиця зазначив, що для дітлахів Харкова, які в нинішньому році вже втретє беруть участь у малих Олімпійських іграх, це стало справжнім спортивним святом, яке вони чекають з нетерпінням, і висловив упевненість,що таким самим святом ігри стануть і для школярів області.

«Ми ведемо переговори, щоб на відкриття районного етапу ігор приїхали як члени Національного Олімпійського комітету, так і відомі харківські Олімпійські чемпіони», - сказав Дмитро Іванович.