Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реальна допомога сільгосптоваровиробникам з боку держави - розробка загальнодержавних програм

Реальна допомога сільгосптоваровиробникам з боку держави - розробка загальнодержавних програм

До таких програм, на думку голови ХОДА Михайла Добкіна, можна віднести, зокрема, будівництво нових залізниць і нових терміналів у портах. «Якщо можливості транспортувати свій продукт обмежені, то диктувати ціну будуть ті, хто сидить на елеваторі в порту, - сказав Михайло Маркович в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

- Тут держава, розробивши чітку і зрозумілу програму розвитку залізничних шляхів, збільшення кількості вагонів, створюючи нові перевалочні пункти в портах, зможе створювати і нові правила».

А головним козирем, яким держава повинна зацікавити сільгоспвиробників, повинна стати земельна реформа. «Упевнений, що протягом року реформа, про яку говорить Президент України, буде реалізована, - заявив голова ХОДА.

- Ми пройдемо болісний шлях, але сформуємо ринок власників землі, і земля стане абсолютно нормальним заставним інструментом, що залучить в сільське господарство сотні мільярдів гривень, які будуть, обертаючись, давати результат і банківському сектору, і сільськогосподарському сектору».