Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Болгарія готова поділитися своїм досвідом євроінтеграції

Про це сказав Повноважний міністр Посольства Республіки Болгарія Пламен Бунзін на зустрічі з керівництвом ХОДА.

Розвиток партнерських відносин - стимул рухатися вперед

"Україна і Болгарія - країни, у яких дуже багато спільного як у сфері економіки, так і в гуманітарній області. Час, який ми прожили як брати, дуже вагомий в наших історіях. Зараз, коли весь світ інтегрується, ми дуже цінуємо наше спільне минуле", - сказав на зустрічі з делегацією Республіки Болгарія в.о. заступника голови ХОДА Вадим Ландсман.

Товарообіг між Болгарією та Україною зростає

У 2009 році, незважаючи на економічну кризу, товарообіг між Болгарією та Харківським регіоном виріс, зазначив на зустрічі з офіційною делегацією Республіки Болгарія в.о.начальника ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

Харків відвідує делегація з Республіки Болгарія

У Харкові перебуває делегація Республіки Болгарія на чолі з Повноважним міністром Посольства Республіки Болгарія Пламеном Бунзіном.

Харківщина вітає губернатора Бєлгородської області

Офіційна делегація Харківської області на чолі з головою ОДА Михайлом Добкіним бере участь в урочистостях з нагоди святкування 60-річчя губернатора Бєлгородської області Російської Федерації Євгена Савченка.

Ми працюємо разом. Мішель Платіні

Вся харківська команда працює для того, щоб підготувати і провести чемпіонат з футболу на високому рівні, зазначив Президент УЄФА Мішель Платіні під час візиту до Харкова.

Стан доріг - проблема загальна

Дороги після зими постраждали не тільки в Україні, а й у багатьох інших європейських країнах, зауважив Президент УЄФА Мішель Платіні під час візиту до Харкова, відповідаючи на запитання журналістів про стан харківських доріг.

Президент УЄФА задоволений побаченим в Харкові

"Ситуація в Харкові дуже позитивна, - сказав Мішель Платіні. - Сьогодні я побачив, що новий аеропорт знаходиться в стадії активної підготовки і вже багато зроблено. У місті є хороший стадіон і розвинена готельна мережа. Усе під контролем, але ще чекає багато роботи". На його думку, обидва стадіона - і в Донецьку, і в Харкові - по-своєму красиві.

У Харкові футбол цікавить усіх. Мішель Платіні

"Для мене велика честь знаходитися в Харкові, де, я впевнений, футбол цікавить усіх. Люди дуже натхнені ідеєю Євро-2012 у Львові, Донецьку і Харкові та Києві ", - сказав під час візиту до Харкова Президент УЄФА Мішель Платіні.

В Харкові з робочим візитом перебуває Мішель Платіні

До Харкова з робочим візитом прибула група експертів УЄФА на чолі із Президентом УЄФА Мішелем Платіні. В програмі візиту – огляд реконструкції та будівництва терміналу Міжнародного аеропорту "Харків" та стадіону "Металіст".

Харківщина налагоджує стосунки з Болгарією

За інформацією Головного управління зовнішньоекономічних зв"язків та європейської інтеграції ХОДА, 8 квітня 2010 року о 15:30 в малому залі облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадима Ландсмана з делегацією Республіки Болгарія з метою обговорення питань щодо співпраці між Харківською областю та Республікою Болгарія в гуманітарній сфері.

В Харкові відбудуться зональні змагання ІІ Всеукраїнської Спартакіади учнів професійно-технічних навчальних закладів з футзалу (юнаки)

З 8 по 11 квітня 2010 року у м. Харкові на базі Вищого професійного училища №6 (вул. Войкова, 1) відбудуться зональні змагання ІІ Всеукраїнської Спартакіади учнів професійно-технічних навчальних закладів з футзалу, в яких візьмуть участь команди з шести областей: Харківської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської.

Про проведення Національного Чемпіонату України серед студентів зі спортивних бальних танців

10-11 квітня 2010 року в м. Харкові на базі Палацу Спорту "Локомотив" ім. Г. Кірпи (вул. Котлова, 90/1) при підтримці Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Харківської обласної Спортивної спілки учнівської та студентської молоді на чолі з її Президентом Іваном Федоровичем Прокопенком відбудеться Національний Чемпіонат серед студентів зі спортивних бальних танців.

Увага! Змінився час початку заходу

Початок запланованих на завтра, 8 квітня 2010 року, святкових заходів з нагоди Міжнародного дня ромів, які проводить національно-культурне товариство "АМЕ Рома" у Палаці культури Червонозаводського району (пл. Руднєва, 19-а), переноситься з 17:00 на 18:30.

Конкурс "Найкращий молодий науковець Харківщини" працює на популяризацію науки

Сьогодні вкрай важливо налагодити механізм взаємодії науки і практики, знайти можливість впровадження відкриттів, зроблених молодими (і не тільки) вченими, у виробництво. Вирішенню цих завдань покликаний допомогти обласний конкурс "Найкращий молодий науковець Харківщини".

Завдяки конкурсу в Харківській області створена база даних молодих вчених

Як розповіла на прес-конференції, присвяченій початку V обласного конкурсу "Найкращий молодий науковець Харківщини", заступник начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Тетяна Рищенко, Харківський регіон посідає друге місце в Україні за кількістю наукових досліджень, тому підтримка науки має велике значення для соціально-економічного розвитку області.

Харківська область зберігає найкращі традиції

Як підкреслив на прес-конференції, присвяченій проведенню V обласного конкурсу "Найкращий молодий науковець Харківщини", голова Ради ректорів вузів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону, ректор Харківського національного університету ім.Каразіна Віль Бакіров, цей конкурс за чотири роки свого існування набув великої популярності.

Про реформування ЖКГ – на селекторній нараді

Сьогодні відбулася селекторна нарада міністерства житлово-комунального господарства України з усіма регіонами нашої країни з питань завершення опалювального сезону 2009-2010 років, санітарного стану областей і реформування ЖКГ України.

Харківська профспілка студентів виступила на підтримку призначення Дмитра Табачника

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов лист від Харківської профспілки студентів на підтримку призначення міністром освіти і науки України Дмитра Табачника.

Сьогодні стартує V обласний конкурс "Найкращий молодий науковець Харківщини"

Молоді вчені до 35 років, які проживають в Харківському регіоні, можуть спробувати свої сили в 11 напрямках наукової діяльності - як технічних, так і гуманітарних. Перемога дає молодим вченим гарну можливість заявити про свої відкриття в широких наукових колах.

8 квітня ромська діаспора проведе урочистості з нагоди Міжнародного дня ромів

8 квітня ромська діаспора проведе урочистості з нагоди Міжнародного дня ромів>. Святкові заходи будуть проведені харківським міським товариством циган "Фонд Ловарі" 8 квітня 2010 року о 14.00 в Будинку культури райцентру Бабаї та національно-культурним товариством "Аме Рома" 8 квітня 2010 року о 17.00 у Палаці культури Червонозаводського району (пл. Руднєва, 19-а).

Визначені переможці ІІ туру Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізвиховання в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області

За дорученням Головного управління освіти і науки в березні 2010 року на базі Харківського педагогічного ліцею №4 Харківське обласне управління з фізичного виховання та спорту провело ІІ (обласний) тур Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області за номінацією: міські та сільські загальноосвітні навчальні заклади, навчально-виховні комплекси.

Про проведення V регіонального конкурсу читців "Вічне слово Кобзаря"

9 квітня 2010 року о 10:00 на базі Харківського обласного центру народної творчості (вул. Пушкінська, 62) відбудеться 5-й регіональний конкурс читців "Вічне слово Кобзаря", присвячений творчості Т.Г. Шевченка.

Сьогодні в.о. заступників голови Харківської обласної державної адміністрації та кандидати на посади голів райдержадміністрацій знаходяться в Києві, де беруть участь у співбесідах в Кабінеті Міністрів України.

8–9 квітня у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудуться VI Дриновські читання

8–9 квітня 2010 р. у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудуться VI Дриновські читання, організовані спільно з Інститутом історії України Національної академії наук України, Інститутом історії Болгарської академії наук, Східним інститутом українознавства імені Ковальських, Харківським міським товариством болгарської культури імені М. Дринова.

На майдані Свободи проходить Великодня виставка

Сьогодні на центральній площі Харкова були викладені 300 великодніх пасок у формі великого великодневого яйця. Композиція з пасок була освячена священиком Харківської Єпархії в присутності харків'ян і гостей міста. 6 квітня ці паски з ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна будуть передані в Люботинський і Харківський дитячі будинки. Всі вони були надані для благодійної акції ТОВ "Кулиничівський хлібозавод".

Михайло Добкін доставив Благодатний вогонь

У Великодню ніч голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін доставив до Свято-Благовіщенського кафедрального собору Благодатний вогонь. Священнослужителі та парафіяни запалили від Священного полум'я свічки і лампади. Голова ХОДА також прийняв участь в урочистій літургії у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі. Під час неї він привітав харків’ян зі світлим Святом Великодня та побажав здоров’я, щастя, успіхів у справах і Божої благодаті.

<b>Шановні земляки!</b>

Сердечно вітаю вас зі святом Світлого Христового Воскресіння! Нехай радість Великодня стане джерелом духовного збагачення, нових сил та бажання творити добро! Бажаю успіхів у ваших справах, здоров’я, щастя і Божої благодаті! Христос воскрес! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

До Харкова прибуде Благодатний вогонь

Завтра, в суботу, 3 квітня, орієнтовно з 22:00 до 22:30 у Свято-Благовіщенський кафедральний собор прибуде Благодатний вогонь. Православну святиню доставить до храму голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Внесення Благодатного вогню та урочиста літургія з нагоди Світлого свята Великодня будуть транслюватися в прямому ефірі на харківських телеканалах: з 22:30 до 00:50 - на "7 каналі"; з 00:50 до 02:00 на телеканалі Р1.

На стадіоні "Металіст" відбудеться виставка-конкурс плакату та дизайнерських проектів до Євро-2012 "Україна - це ... футбол!"

З 3 квітня по 3 травня на стадіоні "Металіст" відбудеться виставка-конкурс плакату та дизайнерських проектів "Україна - це ... футбол !!!" Організатори - Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Асоціація дизайнерів-графіків "4й Блок" та ФК "Металіст".

Архів документів