Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Дитсадку в селі Крисине – бути

До заступника голови ХОДА Юрія Сапронова під час особистого прийому громадян звернулася мешканка с. Крисине Ольга Семко. У жінки підростає п’ятирічна дитина, яку вона змушена залишати на бабусю, бо дитсадка в селі немає. Проблема має системний характер, оскільки в п’яти селах сільської ради мешкає аж 100 дошкільнят.

Юрій Сапронов провів виїзний прийом у Богодухівському районі

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. Проблеми, з якими звернулися до Юрія Анатолійовича дев’ять жителів району, були різноманітними.

Цього року ми отримаємо медичного обладнання більше, ніж за попередні 4 роки. Ігор Шурма

"Цього року ми отримаємо медичного обладнання, закупленого як за кошти обласного бюджету, так і за кошти держбюджету, стільки, скільки не було закуплено за попередні 4 роки", - заявив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Розпорядженням Президента України № 791/2010-рп від 21 травня 2010 року Володимир Криничанський призначений головою Великобурлуцької районної державної адміністрації Харківської області.

Кабінет міністрів передав харківським лікарням медичне обладнання

Сьогодні віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко вручив керівникам харківських лікувальних закладів сертифікати на отримання медичного обладнання.

В Харкові відбудеться Всеукраїнський "Велодень – 2010"

29 травня в Харкові вп`яте відбудеться свято велосипедистів-аматорів - Всеукраїнський "Велодень – 2010". Організатором є федерація велосипедистів Харківської області сайт "Харків турист" за підтримки Управління з питань фізичної культури і спорту Харківської міської ради та Управління з питань фізичної культури і спорту Харківської облдержадміністрації.

Область готується до літнього сезону

У цьому році в області значно покращилася робота з підготовки всіх пляжів та дитячих оздоровчих таборів до літнього сезону. Про це на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник голови комісії Володимир Росоха.

У вівторок, 25 травня, о 10:00 у великому залі Будинку Рад відбудеться нарада з адміністативно-господарським активом області з питання "Про заходи щодо забезпечення проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень абітурієнтів Харківської області у 2010 році".

"В сім’ї вольній, новій…"

22 травня 2010 року о 10.00 в рамках Всеукраїнського заходу, присвяченого пам'яті Т.Г. Шевченка, на майдані біля пам’ятника поета у м. Харків відбудеться Всеукраїнське літературно-мистецьке свято "В сім’ї вольній, новій…"

25-27 травня у Палаці спорту "Локомотив" ім. Г.Кірпи (вул. Котлова 90/1) відбудуться змагання з вільної боротьби в рамках V літніх спортивних ігор молоді України. У змаганнях візьмуть участь збірні команди АР Крим, 25 областей України, м.Києва та м.Севастополя. Серед учасників - чемпіони та призери Кубків та чемпіонатів світу і Європи серед юніорів, які представлятимуть Україну на І Юнацьких Олімпійських іграх в Сингапурі. Урочисте відкриття змагань відбудеться 25 травня з 16.00 до 16.30.

НТК "Інститут "Монокристал" святкує 55-річчя

В НТК "Інститут "Монокристал" розпочалося урочисте засідання з нагоди 55–річчя закладу. У засіданні беруть участь: віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської обласної ради Вікторія Казакова, заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна міської ради Михайло Фатєєв.

В Харкові відбудеться Естонський економічний форум

25 травня в Харкові в рамках святкування Днів Європи відбудеться Естонський економічний форум за участю заступника голови місії Посольства Естонської Республіки в Україні Куйдо Мерітса, представників харківських та естонських підприємств. Мета форуму - сприяння ефективному співробітництву між підприємствами Харківської області та Естонії в галузі машинобудування, металообробки, транспорту, будівництва, фінансів, IT-технологій, легкої промисловості, торгівлі, туризму та сільського господарства.

Завтра до Харкова прибуде голова Верховної Ради Володимир Литвин

Він відвідає будівництво станції метро "Олексіївська", поспілкується з журналістами в інформ-агентстві "Status Quo", а також візьме участь у телепрограмах на місцевих телеканалах.

Харківщина вивчає досвід бєлгородців

Сьогодні делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Віталієм Алексейчуком перебуває з робочим візитом у Бєлгородській області з метою обміну досвідом по впровадженню інноваційних технологій на сільгосппідприємствах Харківщини.

До парку - всією родиною!

У ці вихідні у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького відбудеться "Свято сімейного відпочинку", організоване управлінням у справах сім'ї та молоді ХОДА спільно з Харківським обласним центром молоді. Всі, хто прийде в парк в суботу і неділю, починаючи з 11:00, зможуть побачити виступи кращих дитячих та юнацьких творчих колективів Харківщини - фіналістів обласного фестивалю "Весняні дзвіночки", взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті, отримати додатковий час при катанні на атракціонах, а о 17:00 - потрапити на незвичну дискотеку.

Про міжнародний проект "Подаруй дитині серце" у Харкові

З 9 по 22 травня Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова, Міжнародний фонд International Children`s Heart Foundation та Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України знову об'єднали свої зусилля для спільної роботи в галузі дитячої кардіохірургії. Міжнародний проект "Подаруй дитині серце", що проходить під патронатом голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, продовжує свою роботу.

В ході роботи Міжнародної науково-практичної конференції "Сервісне забезпечення надійної експлуатації турбогенераторного обладнання виробництва ДП "Завод "Електроважмаш" учасники відзначили актуальність питань, пов'язаних з об'єднанням можливостей наукового і технічного потенціалу виробника і потреб експлуатуючих організацій у кваліфікованому технічному супроводі,ревізії та забезпеченні надійної роботи обладнання.

День Європи розширює межі

21 травня на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління пройде Міжнародний економічний форум "Україна - ЄС: новий рівень кооперації", в якому візьмуть участь понад 20 учасників з різних європейських країн. Про це розповів в.о. начальника головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

22 травня на площі Свободи з'явиться Європейське містечко

В рамках святкування Дня Європи в Україні на площі Свободи відкриється "Європейське містечко". У ньому можна буде зробити екскурсію по країнах Європи і взяти участь у конкурсах. Про це розповів в.о.начальника головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

У період світової фінансової кризи наша банківська система зуміла зберегти цілісність. Михайло Добкін

У малому залі ХОДА відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківських працівників. З теплими словами привітання та подяки за роботу до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Михайло Добкін: "У період світової фінансової кризи наша банківська система, хоч і з неймовірними труднощами, але зберігла цілісність. За рідким винятком, усі вийшли зі складного становища і можуть дивитися в прийдешній день з певною часткою оптимізму.

Наші зусилля спрямовані на захист прав мешканців Харківської області. Ігор Шурма

"Через постійну несплату внесків до Пенсійного фонду страждає не тільки бюджет, а в першу чергу люди, які працюють на підприємствах-боржниках, і втрачають страховий стаж для призначення пенсій. Передусім, ми будемо спрямовувати свої зусилля на координацію дій всіх відомств та структур з метою відстоювання інтересів людей, які проживають у Харківській області", - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сума заборгованості підприємств Харківщини до Пенсійного фонду складає 233 млн.грн

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сума заборгованості підприємств Харківщини до Пенсійного фонду складає 233 млн.грн. Серед боржників – державні підприємства, комунальні та приватні.

Євроавтобус відвідав Сахновщину

16 – 17 травня 2010 в рамках проекту "Євроавтобус 3. Активуючи громади: ЄС – Україні" в селищі Сахновщина Харківської області відбулися заходи, спрямовані на охоплення широких верств населення, зокрема: Форум молоді Сахновщинського району – зустріч із молоддю Сахновщини, Огіївки, Лигівки в приміщенні Будинку культури, спільні акції з мешканцями району, фотополювання, квести, розповсюдження інформаційних матеріалів стосовно ЄС, робота наметового містечка з нагоди святкування Дня Європи в Україні в 2010 році, концерт місцевих гуртів на центральній площі селища.

Мешканці Харківської області вже отримують збільшені пенсії

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, з 4 травня харків’яни й мешканці Харківської області почали отримувати збільшені пенсії, перераховані з урахуванням встановленого Законом "Про Державний бюджет України на 2010 рік" нового розміру прожиткового мінімуму. Вже виплачено 84,5% пенсій за травень.

Міжнародний форум "Україна – ЄС: новий рівень кооперації" в рамках святкування Дня Європи в Україні

21 травня 2010 року о 10:00 за адресою: м.Харків, проспект Московський 75, Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, зала засідань № 1 в рамках святкування в Україні Дня Європи проходитиме Міжнародний форум "Україна – ЄС: новий рівень кооперації". Захід організовано Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Заступник голови ХОДА Євген Савін представив районному активу нового голову Борівської райдержадміністрації - депутата Харківської обласної ради Володимира Сенчука.

Прямий рейс з Харкова до Ханоя може з'явитися після реконструкції аеропорту

Після відкриття нового терміналу у Харкова з'явитися можливість запустити рейс до столиці Соціалістичної Республіки В'єтнам Ханой. Про це сказав голова ХОДА Михайло Добкін після зустрічі з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії СРВ.

Настав час для втілення конкретних проектів

Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам. На зустрічі обговорювалися можливості нових взаємовигідних проектів у галузі сільського господарства, науки, машинобудування, освіти, культури і туризму.

З метою підвищення надійності експлуатації турбогенераторного обладнання ДП завод "Електроважмаш" 20-21 травня 2010 року проведе міжнародну науково-практичну конференцію "Сервісне забезпечення надійної експлуатації турбогенераторного обладнання ДП завод "Електроважмаш". Початок роботи 20 травня 2010 року о 10:00 за адресою пр. Московський, 299, 3 пов. Згідно з програмою конференції передбачено проведення пленарного засідання і круглих столів, а також ознайомлення з роботою ДП завод "Електроважмаш".

Авторитетне журі Міжнародного кінофестивалю "Харьковкая сирень" одноголосно присудило головний приз фестивалю роботі харківського режисера Руслана Нікулина короткометражному ігровому фільму "Человечкин". Картина розповідає історію про незграбного, невисокого молодого чоловіка на прізвище Человечкін, який одного разу він прийшов до кінотеатру, щоб подивитись кіно, але події у глядацькій залі розгорнулись зовсім не так, як можна було очікувати…

Архів документів