Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зацікавлені у використанні російських напрацювань для створення інноваційних проектів у рамках єврорегіону «Слобожанщина». Михайло Добкін

Ми зацікавлені у використанні російських напрацювань для створення інноваційних проектів у рамках єврорегіону «Слобожанщина». Михайло Добкін

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей була обговорена можливість використання російських напрацювань у відродженні в рамках єврорегіону «Слобожанщина» тієї частини спільного договору, який відповідає за інновації і реанімацію високотехнологічного виробництва. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, росіяни зацікавлені в харківському науковому потенціалі, а Харківська область - в бєлгородському досвіді підготовки документальної бази.

«Підготовка спеціальних умов для реалізації складних коштовних проектів з великою часткою ученої думки, де отримання прибутку може плануватися через 5 або 10 років, і в які бізнес не так охоче вкладає гроші - дуже важливе завдання для держави, і росіяни вже зробили кілька кроків вперед в цьому питанні. За різними напрямками, які вони в якості додаткового інтересу будуть пропонувати інвесторам, вони вже сформували план дій на 3-5 років, а ми тільки замислюємося, як нам це потрібно зробити. 

Росіяни зацікавлені в нашій науковій базі, де і академічна, і прикладна наука знаходяться на досить високому рівні, а ми зацікавлені дізнатися, як вони швидко готують документальну базу, як необхідно сконцентрувати свої зусилля, щоб направити їх тільки на найцікавіші, найбільш пріоритетні проекти»,- заявив голова ХОДА.