Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всесвітній день цукрового діабету об’єднав ендокринологів міста і області. Ігор Шурма

Всесвітній день цукрового діабету об’єднав ендокринологів міста і області. Ігор Шурма

12 листопада вперше в рамках єдиного медико-соціального простору силами Харкова і Харківської області відбулося засідання круглого стола за нагоди Всесвітнього дня цукрового діабету. 

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, у ході засідання було проаналізовано роботу області і міста за 2006 – 2010 роки з питання забезпечення всім необхідним мешканців регіону, які хворі на цукровий діабет. 

«Також було досягнуто домовленості щодо координації зусиль по створенню єдиного реєстру хворих і подальших сумісних дій стосовно забезпечення жителів області необхідними інсулінами в потрібних кількостях. Всесвітній день цукрового діабету об’єднав ендокринологів міста і області», - сказав Ігор Шурма.

Також у рамках засідання круглого столу від Харківської обласної державної адміністрації для ендокринологічного відділення міської клінічної лікарні № 2 було передано 30 нових ліжок на суму майже 25 тисяч гривень. Окрім цього дітям і вагітним жінкам, які хворі на цукровий діабет, спільними зусиллями ХОДА і Харківської міської ради було закуплено 500 глюкометрів з річним забезпеченням тест-смужками на суму 10 тисяч гривень і шприц-ручки на суму 35 тисяч гривень.