Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто відкрили рух реконструйованою об"їзною дорогою

У Харкові урочисто відкрили рух реконструйованою об"їзною дорогою

12 листопада за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва відбулося урочисте відкриття об'їзної дороги навколо Харкова. У заході також взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в.о.міського голови Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, голова правління ВАТ Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" Сергій Стельнякович. 

Звертаючись до присутніх, перший віце-прем'єр-міністр зазначив: «Я уважно подивився фотографії на презентаційних стендах, і побачив, що було до і що стало після. Я думаю, 3 місяці тому по цій дорозі складно було проїхати навіть танком. Зараз ми кілометрів 40 проїхали по окружній - це вже нормальна європейська цивілізована дорога. Нею приємно їхати. Я сподіваюся, що вона буде дуже довго служити як мешканцям Харківської області, так і її гостям».

Андрій Клюєв висловив будівельникам окружної подяку за якісну роботу від імені Президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і всього Кабінету міністрів.

Довідка.
Ремонт об’їзної дороги протяжністю 82,7 км було розпочато 9 серпня 2010 року в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. За три місяці укладено 270 тис. тон асфальтобетонної суміші, відремонтовано 20 мостів і шляхопроводів, 5 транспортних розв`язок, збудовано 7 додаткових смуг на підйомах, замінено 15 км огородження, встановлено 25 кілометрів бортового каменю та сучасні дорожні знаки. Загальна вартість робіт складає 494 млн. грн.