Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створюється основа для всієї вертикалі влади. Валерій Рубан

У Харківській області створюється основа для всієї вертикалі влади. Валерій Рубан

Як підкреслив у ході прес-конференції 1 листопада політолог Валерій Рубан, результат виборів до місцевих органів влади має величезне значення для становлення і розвитку єдиної вертикалі влади, яка в свою чергу дає можливість керівникам усіх рівнів працювати злагоджено і більш ефективно.

«Зараз ми спостерігаємо вирішальний момент: фактично створюється база для всієї вертикалі влади, тому що місцеві ради - це основа життєдіяльності держави, і від того, хто скільки отримав, залежить і ситуація, в якій ми будемо жити. Давайте змоделюємо ситуацію. Припустимо, Аваков стає мером. Він отримує чотири види конфронтації - всередині міськради, де більшість належить Партії регіонів, далі йде конфронтація з губернатором, з Кабінетом міністрів і з Президентом. Кому це потрібно? Поганий мир завжди краще гарної війни. Харків вже через це пройшов, і наша еліта вже зробила свій вибір. Але підкреслюю, це змодельована ситуація, за останніми даними лідирує Партія регіонів і Геннадій Кернес», - сказав Валерій Рубан.

За його словами, стороні, що програла, необхідно визнати свою поразку, оскільки судові розгляди тільки затягнуть оголошення результатів.