Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота нинішньої влади з організації виборчого процесу може стати прикладом для розвинених європейських демократій

Робота нинішньої влади з організації виборчого процесу може стати прикладом для розвинених європейських демократій

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з іноземними спостерігачами із Сербії п.Драганом Станоєвич, Божидаром Делічем і Драганом Тодоровичем, які стежать за ходом виборчого процесу в Харкові і Харківській області. «Для нас дуже важливі досвід і оцінка сьогоднішнього дня міжнародними спостерігачами, тому що ми хочемо наблизити до нас стандарти європейського життя, - зазначив у ході зустрічі Михайло Добкін. - До цього дня ми підійшли без особливих потрясінь, що свідчить про розвиток демократії в нашому суспільстві. Вибори перестають бути надзвичайною подією, все проходить організовано».  

У відповідному слові міжнародні спостерігачі підтвердили, що процедура волевиявлення вільна і організація процесу виборів проведена на високому рівні: «Така робота влади з організації може стати прикладом для розвинених європейських демократій».

Також міжнародні спостерігачі відзначили, що члени виборчих комісій мають досвід роботи, здійснюють тісну взаємодію, непомітно, хто з членів виборчих комісій до якої політичної партії належить. Цікавим для них було й те, що на кожній виборчій дільниці були присутні представники всіх політичних сил, в тому числі й опозиції, що ще раз підкреслює зацікавленість влади у прозорих виборах.