Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Подаруй дитині серце

З 9 по 22 травня Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова, Міжнародний фонд International Children `s Heart Foundation та Інститут загальної та невідкладної хірургії Академії медичних наук України традиційно об'єднали свої зусилля для спільної роботи в галузі дитячої кардіохірургії. Міжнародний проект "Подаруй дитині серце", що існує під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, продовжує свою роботу.

Харківщина відроджує взаємини з Індією

Сьогодні в залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні паном Дебабрата Саха. У зустрічі також брала участь заступник голови обласної ради Вікторія Казакова.

У Коломацькому районі відбулися урочисті заходи присвячені 65-річниці Великої Перемоги

На центральній площі Коломака відбувся мітинг, присвячений дню Перемоги та святковий концерт. О 10 годині 9 травня розпочалися урочистості з нагоди дня Великої Перемоги. Ветеранів Великої Вітчизняної війни привітав голова Коломацької райдержадміністрації Володимир Мірошников. "Подвиг Ваш навіки залишиться у пам’яті народу України. Ми схиляємось перед вашими подвигами. Ми завжди будемо пам’ятати тих, кому зобов’язані своїм життям. Вічна слава загиблим у війні. Наші ветерани – це наш символ – символ Великої Перемоги", - наголосив голова РДА.

Важливо вшановувати ветеранів не лише 9 травня, а й кожен з 365 днів. Юрій Сапронов

І сьогодні, і протягом тижня у місті відбулося багато заходів, присвячених святкуванню 65-річчя Великої Перемоги радянського народу над фашизмом. Цій даті були присвячені різноманітні виставки, концерти, уроки пам'яті, робота музейних експозицій та спортивні заходи. "Важливо вшановувати ветеранів не лише 9 травня, а й кожен з 365 днів. Нас би з вами просто не було, якби не їхній подвиг",- відзначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У Харкові завершився черговий турнір професійної жіночої серії тенісних змагань

Сьогодні на кортах Cпортивно клубу "Tetra" матчем між Чаала Буюкакчай (Туреччина) проти Наталії Орлової (Росія) завершився черговий турнір професійної жіночої серії тенісних змагань Tetra Kharkiv Ladies Cup. Матч закінчився перемогою представниці Туреччини з рахунком 6:4, 6:1.

Це потрібно і ветеранам, і підростаючому поколінню

При підготовці всіх сьогоднішніх святкових заходів найскладніше було отримати дозвіл на прохід військової техніки площею Свободи. Про це, відповідаючи на запитання журналістів, сказав голова ХОДА Михайло Добкін. Вирішити питання позитивно вдалося тільки завдяки особистому втручанню Президента України. "За великим рахунком - це велика Перемога, це знаменна подія, яка варта набагато більших зусиль. Люди, які дали нам можливість жити сьогодні у вільній країні, тоді віддавали своє життя. Тому, це все для них, це все заради них. І заради того молодого покоління, яке не повинно забувати про ті великі роки і тих великих людей, і виховуватися на цьому подвигу, щоб рости справжніми патріотами", - резюмував Михайло Добкін.

У центрі міста працює польова кухня

Після закінчення урочистого параду в сквері на площі Свободи і в саду ім.Шевченка для ветеранів Великої вітчизняної війни були розгорнуті польові кухні, де всі бажаючі мали нагоду скуштувати справжню фронтову кашу, а герої сьогоднішнього дня за традицією випили 100 грам. Такі кухні працюатимуть сьогодні протягом дня в усіх районах міста. Також у різних куточках міста відбудуться святкові концерти. А головний концерт розпочнеться на площі Свободи о 19:00, після закінчення якого в небо злетить неповторний феєрверк.

На площі Свободи відбувся урочистий парад

Рівно опівдні на площі Свободи в Харкові розпочалися урочистості, присвячені 65-річчю Великої Перемоги. На почесних місцях трибун - учасники та ветерани Великої Вітчизняної війни, трудівники тилу, ті, хто в далекому сорок п'ятому ціною своїх життів відвоював для нас мирне небо. Серед них три Героя Радянського Союзу - Сергій Остащенко, Михайло Карпеєв і Федір Пуртов. З хвилюванням стежать ветерани за реконструйованими подіями тих далеких років - розірване звуками снарядів мирне життя, визвольні битви, голос Левітана, який зачитав акт про капітуляцію фашистської Німеччини. Все це - їхня молодість, час, коли не роздумуючи, вони стали на захист своєї Батьківщини.

Слава великому Народу-Переможцеві! Слава ветеранам!

Звертаючись до всіх присутніх на площі Свободи під час урочистих заходів з нагоди Дня Перемоги, голова ХОДА Михайло Добкін сказав: "Вельмишановні ветерани, шановні учасники військового параду! Дорогі земляки, шановні гості нашого міста! Сьогодні вся країна відзначає 65 років Великої Перемоги великого народу над страшним ворогом. Сьогодні головні учасники і винуватці урочистостей перебувають на почесних трибунах серед найбільш шанованих гостей. Це наші ветерани, це ті, кому ми зобов'язані життям і всім, що у нас є. Від імені тримільйонної області, від імені своїх земляків дозвольте привітати всіх ветеранів з 65 річницею Великої Перемоги. Дозвольте привітати всіх нас з тим, що місто Харків шанує свої традиції, пам'ятає свою історію і поважає своїх батьків. Слава великому Народу-Переможцеві! Слава ветеранам!"

Вічна пам"ять Героям

З раннього ранку до всіх пам'ятних і меморіальних місць міста і області несуть вдячні нащадки живі квіти. О 10:00 урочисте покладання відбулося на Меморіалі Слави в Лісопарку.

Дякуємо за відродження аеропорту

"Славні традиції Харківського аеропорту сьогодні відроджуються, і недалекий той день, коли прекрасний аеровокзал буде приймати мільйони пасажирів",- сказав на відкритті обеліска пам'яті пілотів і техніків Цивільного повітряного флоту ветеран Великої Вітчизняної війни і ветеран аеропорту Василь Черв'яков.

Ніхто не дозволить вкрасти у підростаючого покоління істину про ті великі роки. Михайло Добкін

"Обеліск, відкритий завдяки старанням команди, яка сьогодні відроджує частину нашого міста, буде нагадувати всім гостям і жителям Харкова про те, що 65 років тому в небі над Європою билися і завойовували перемогу героїчні люди. Після Перемоги багато хто з них перейшов працювати в цивільну авіацію, продовжуючи щодня творити подвиги вже у мирний час", - сказав голова ХОДА Михайло Добкін на відкритті обеліска пам'яті пілотів і техніків Цивільного повітряного флоту.

Друге народження обеліска

Голова Харківської обласної госудаственной адміністрації Михайло Добкін взяв участь у відкритті обеліска пам'яті пілотів і техніків Цивільного повітряного флоту, які загинули у Велику Вітчизняну війну. Обеліск встановлений на привокзальній площі Міжнародного аеропорту "Харків".

Урочисті заходи 9 травня 2010 року

В цей святий день по всій країні відбуваються урочистості з нагоди Великої Перемоги радянського солдата. В Харкові керівники області та міста візьмуть участь у наступних заходах: - 9:00 - відкриття Стели - пам"ятника льотчикам, загиблим у роки Великої вітчизняної війни - м. Харків, Аеровокзал; - 10:00 - покладання квітів до Меморіалу Слави – Лісопарк; - 12:00 - парад військ Харківського гарнізону, театралізована вистава з нагоди свята Перемоги - площа Свободи; - 13:30 - солдатська каша для ветеранів - площа Свободи; - 19:00 - святкова концертна програма для харків’ян та гостей міста - площа Свободи; - 22:00 - святковий фейєрверк - площа Свободи. Урочисті заходи відбудуться і в усіх районах області.

Дай Бог, щоб ці події ніколи не повторилися. Михайло Добкін

"Шановні ветерани! Сьогодні відновлюється історична справедливість. Наша територіальна громада дізналася імена 682 солдатів і офіцерів, які віддали своє життя за Батьківщину. На сьогоднішній події присутні і представники старшого покоління, які не з чуток знають, що таке війна, і зовсім ще юні харків'яни, які знають про війну з розповідей рідних і близьких, а також з підручників історії. Дай Бог, щоб так було і надалі, щоб ця війна була остання, і людство винесло для себе необхідні уроки, і ніколи цього не повторило. Вічна пам'ять нашим героям", - заявив голова ХОДА під час виступу на траурному мітингу на кладовищі № 6 м.Харкова.

Вічна слава героям

Сьогодні на кладовищах № 6 і № 8 м. Харкова відбулася церемонія відкриття реконструйованих Меморіалів воїнам, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Участь у церемонії взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА, керівництво м.Харкова, районів міста, представники ветеранських і молодіжних організацій, родичі загиблих воїнів, чиї імена увічнені на меморіалах.

Це герої, які повинні бути на вершині шанування для всіх поколінь. Євген Савін

З кожним роком, відзначаючи велике свято 9 Травня, зустрічаючись з ветеранами, ловиш себе на думці, що цих людей стає все менше. Туга в душі від того, що ті, хто робив цю Перемогу, хто пройшов страшне горнило війни, зазнав неймовірні позбавлення на фронті і в тилу, недоотримали від нас усього, на що вони заслужили. Хочеться опікати їх і приділяти їм увагу щодня. Це герої, які повинні знаходитися на вершині шанування для всіх поколінь. Буду робити все можливе, щоб вони відчували радість кожного дня від проживання в нашому місті, області, країні.

Із покоління в покоління будемо передавати пам'ять про подвиг батьків і дідів. Валентин Дулуб

У ці дні ми низько вклоняємося всім, хто воював на полях Великої Вітчизняної - від рядового до генерала. Ми говоримо щирі слова подяки всім, хто здобував Перемогу в глибокому тилу - від дітей до старих. Відданість Батьківщині і непохитна воля привели їх до Перемоги, на яку чекала і яку зустрічала вся Європа. Ми в неоплатному боргу перед усіма, хто вистояв і зламав віроломного ворога. Ми хочемо бути гідними їх мужності і стійкості. Ми пишаємося нашими батьками і дідами, які вписали в історію своєї країни великі сторінки. Із покоління в покоління будемо передавати пам'ять про їх подвиг. Зі святом Великої Перемоги!

Ми зробимо все, щоб ніколи на нашій землі не розривалися снаряди. Віталій Алексейчук

Шановні ветерани, дорогі ветерани! Дорогі тиловики! Наш тил, наші жінки! Від імені всіх селян вітаю вас з великим святом – днем 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Дозвольте побажати вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя вам і вашим родинам. Побажати, щоб завжди було сонце над вашою головою, синє глибоке небо, зелена травичка під ногами, щоб наша земля плодоносила, щоб ніколи на ній не розривалися снаряди. А ми зробимо все, що залежить від нас, щоб так і було – будемо жити і працювати на рідній землі, яку ви звільняли для нас багато років тому від страшної фашистської навали. Дай Бог, щоб ми завжди жили в мирі і злагоді, здобутими вами. Зі святом вас!

Ми у величезному боргу перед ветеранами, які пішли на самопожертву заради Батьківщини. Ігор Шурма

Шановні ветерани! Вітаю Вас з Днем Перемоги, зі святом, яке ви завоювали! Ви вибороли для нас мирне небо над головою. Ми у величезному боргу перед всіма вами, хто у свої молоді роки пішли на самопожертву. Саме ви, молоді люди, які були в той час на порозі щасливого життя, які навчалися, працювали, кохали та будували найсвітліші плани, в один момент зустрілися зі смертю, яка гуляла країною. Ви змогли все побороти та перемогти!

Наш синівський обов’язок - турбота про ветеранів. Василь Хома

День Перемоги дуже важливий для кожного з нас. І зараз для нас найголовніше - навчитися зберігати мир: у сім'ї, на рідній землі, на всій планеті. Ми безмірно вдячні нашим дорогим ветеранам - людям, які не замислюючись пішли захищати Вітчизну. Багато хто не повернувся з війни. Вічна їм пам'ять!

Подвиг ветеранів безсмертний. Вадим Ландсман

Свято Перемоги об’єднало харків'ян. Все місто та райони області прикрашені георгіївськими стрічками, підготовлений чудовий парад і концерт на площі Свободи. Безумовно, наші ветерани заслужили найкращого ставлення і найглибшої поваги за їх безприкладні мужність, стійкість і віру в Перемогу.

Пам’ять народу про цей день буде жити вічно. Юрій Сапронов

У 65-ту річницю перемоги радянського народу над німецько-фашистськими окупантами ми знову бачимо людей, які викували своїми руками цю Перемогу. Як же мало їх залишилося! Давайте вдивимося в обличчя переможців, в їхні очі, в яких ще видно відблиски пожеж тієї великої війни. Пам'ять народу про цей день - вона вічно жива, як вічно буде живим і свято зі сльозами на очах.

В районах треба провести повну інвентаризацію

Для виявлення додаткових джерел наповнення власного бюджету потрібно провести в районі аналіз того, що дісталося у спадок від попередньої влади. На цьому зосередив увагу присутніх на засіданні сесії Валківської районної ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Ми не маємо права розчарувати людей. Юрій Сапронов

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з економічних питань Юрій Сапронов взяв участь у сесійному засіданні Валківської районної ради. Під час виступу перед депутатським корпусом Юрій Анатолійович зазначив, що йому відомі всі проблемні місця району. Але вирішувати існуючі нагальні питання треба лише з допомогою місцевої влади, адже саме за районними депутатами стоїть громада.

В Харківській облдержадміністрації міркують над створенням "єдиного вікна"

До заступника голови Харківської державної адміністрації з економічних питань Юрія Сапронова під час його робочої поїздки до Валківського району звернувся керівник сільськогосподарського підприємства "Маяк" Григорій Губський (с. Велика Губщина).

Володимир Сенчук призначений головою Борівської райдержадміністрації

7 травня Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про призначення Сенчука Володимира Миколайовича головою Борівської районної державної адміністрації Харківської області.

Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у Валківському районі

Більшість звернень жителів Валківського району, які прийшли на виїзний прийом заступника голови Харківської облдержадміністрації з економічних питань Юрія Сапронова, стосувалися земельних відносин. Зокрема, сільський голова с. Костів Людмила Суханова звернулася з проханням переглянути для місцевого орендаря плату за оренду сільського ставка, яка не змінювалася з 2005 року і є однією з найнижчих в районі.

Управління у справах сім'ї та молоді перевірило умови оздоровлення дітей пільгового контингенту

Спеціалісти управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації провели перевірку найбільш вірогідних претендентів на перемогу в тендерних торгах на право оздоровлення дітей пільгового контингенту влітку цього року.

З нагоди відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін надіслав вітальні листи ветеранам регіонів-побратимів Харківської області, а саме: Бєлгородської, Курської, Московської і Ростовської областей Російської Федерації.

Архів документів