Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився сучасний радіологічно-терапевтичний комплекс для лікування онкохворих

У Харкові відкрився сучасний радіологічно-терапевтичний комплекс для лікування онкохворих

Сьогодні у ДУ «Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор‘єва НАМН України» відбулося відкриття радіологічно-терапевтичного комплексу «VARIAN», призначеного для лікування онкохворих. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови ХОДА, директор благодійного фонду Юрій Сапронов та директор Міжнародного благодійного фонду Олександр Фельдман.

Національна Академія медичних наук України у 2009 році придбала для Інституту медичної радіології ім. С.П. Григор‘єва України за кошти державного бюджету сучасний лінійний прискорювач типу «VARIAN» вартістю 20,0 млн.грн.

За сприяння обласної державної адміністрації та Харківської міської ради, при підтримці та безпосередній участі благодійних фондів Ю.Сапронова і О.Фельдмана кошти в обсязі понад 500 тис. грн., необхідні для завершального етапу вводу в дію прискорювача, були вишукані та ефективно освоєні.

Довідка. В Україні щорічно реєструється понад 170 тис. нових випадків захворювання на рак. Ефективне лікування будь-якого онкозахворювання складається з трьох основних складових: хірургії, променевої та медикаментозної терапії.
З них променева терапія спроможна забезпечити до 50% виліковності раку, за умов своєчасного діагностування, особливо при використанні сучасних технологій світового рівня – за допомогою лінійних прискорювачів. Принцип їх дії полягає у точному спрямуванні сфокусованих фотонів безпосередньо на структури пухлин.

Теги