Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується створити міжрайонні хоспіси. Михайло Добкін

У Харківській області планується створити міжрайонні хоспіси. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області планується створити декілька міжрайонних хоспісів. «Зокрема, розглядається варіант розміщення такого медичного закладу в м.Красноград. Там є приміщення, яке теж може бути використано для розміщення хоспісу. Воно побудовано більше 100 років тому і раніше використовувалося як лікарня. Якщо інші райони будуть готові надати відповідні приміщення, ми будемо їх реконструювати і розміщувати там міжрайонні хоспіси. За 10 років паліативна медицина в Харківській області повністю змінить свій вигляд, і потреба області буде повністю закрита», - підкреслив Михайло Добкін.

За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, за стандартами на 10 тис. населення потрібно 1 хоспісне ліжко. В Харкові необхідно як мінімум 140-150 ліжок, і така ж кількість ліжок потрібна в області.

Ігор Шурма також повідомив, що окрім Краснограду, приміщення, в якому можна розмістити хоспіс, є в Дворічній. «Це колишня будівля центральної районної лікарні, яке зараз не використовується. Ми домовились з головою райдержадміністрації, що за умови певного фінансування, вони передадуть це приміщення для розміщення хоспісу», - зазначив заступник голови ХОДА.