Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Створення єдиного дозвільного центру позбавить чиновників можливості впливати на ухвалення рішення. Михайло Добкін

«Створення єдиного дозвільного центру виключить контакт підприємців з чиновниками, які будуть позбавлені можливості впливати на позитивну або негативну відповідь. Можливість створення штучних перешкод буде значно знижена, якщо не повністю ліквідована. Крім того, людям буде набагато зручніше, тому що всі дозвільні документи можна буде отримати в одному місці, що дасть можливість економити час», - повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Великий Слобожанський ярмарок буде проходити кожен рік у новому районі області

«Я чув багато докорів з приводу того, що Великий Слобожанський ярмарок відбудеться не в Харкові, що до Краснограда їхати далеко.Але ж і до Харкова багатьом їхати далеко», - зазначив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  На його думку, ідея проводити Слобожанський ярмарок кожен рік у новому районі області себе виправдовує. «Ярмарок буде колесити по всій Слобожанщині.  Це дасть можливість охопити всіх. Ярмарок дійде навіть до тих місць, звідки люди, можливо, взагалі ніколи на нього не приїжджали», - висловився голова ХОДА. 

І український, і іноземний підприємець незалежно від суми інвестицій повинен себе відчувати комфортно. Михайло Добкін

Перше завдання влади в ході дій з підвищення інвестиційної привабливості країни чи окремого регіону - це викорінювання корупції, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, робота в цьому плані ведеться дуже активно.

На Великому Слобожанському ярмарку було реалізовано більше 90% представленої продукції

Понад 90% продукції, яка виставлялася на Великому Слобожанському ярмарку, було реалізовано. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, це свідчить про те, що товари були затребуваними, а ціни доступними, і  одні з задоволенням продавали, а інші купували. 

Важливо, щоб влада була зацікавлена в інвестиціях. Михайло Добкін

Між Курської, Бєлгородської та Харківською областями зміцнюються  партнерські стосунки. Про це в ефірі передачі «Зворотній зв'язок» на обласному радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Книга інвестора - це робочий документ для керівників компаній різного рівня, які розглядають можливість інвестицій в Україну. Михайло Добкін.

Іноземний інвестор більш за все потребує чесних правилах роботи, а також готовності влади йти йому назустріч і створити рівні та відкриті умови роботи, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, Книга інвестора - це ще один крок, який Харківська область робить назустріч інвесторам.

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» пройшов на дуже високому рівні. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін відзначив високий рівень Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції.Харківські ініціативи», що відбувся у Харкові 17 вересня. Цього року у форумі взяли участь понад 300 підприємців з різних країн, наступного планується залучити ще більше учасників.

У вихідні в Харкові будуть проводитися оптові осінні сільськогосподарські ярмарки

За кожним районом Харкова закріплені райони області, які будуть у вихідні проводити в місті пересувні міні-ярмарки. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  На ярмарках планується реалізовувати сільгосппродукцію за ціною виробника. «Я думаю, що такі невеликі пересувні ярмарки будуть користуватися підвищеним попитом. Принаймні, у Краснограді на Великому Слобожанському ярмарку я бачив, що вартість багатьох продуктів відрізнялася від тих цін, які є сьогодні в магазинах і на ринках Харкова», - зазначив голова ХОДА.  

В Україні конкуренцію Харкову за привабливістю для життя та ведення бізнесу може скласти тільки Київ. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, незалежні експерти ставлять Харкова і область на високі позиції в різних рейтингах. «Сьогодні рейтинг Харкова можна порівняти з рейтингом України, а, як відомо, згідно з правилами у жодного регіону, у жодного міста рейтинг не може бути вище, ніж у держави. Тому маючи рейтинг на рівні країни, ми можемо говорити про те, що сьогодні за привабливістю нам конкуренцію може становити лише Київ», - підкреслив Михайло Добкін.

Розвиток гольфу допоможе у підвищенні інвестиційної привабливості регіону. Михайло Добкін

«Рішення ввести в школах Харкова уроки гольфу пов'язано в першу чергу з тим, що гольф став олімпійським видом спорту. В Україні сьогодні у всіх рівні стартові умови для того, щоб створити в регіоні свої сильні команди, які в перспективі могли б стати основою олімпійської збірної України. Маючи таку перспективу, ми б поборолися за те, щоб олімпійський центр з гольфу був саме в Харкові. Це престижно для регіону, дає додаткові можливості і працює на інвестиційну привабливість регіону», - зазначив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін з робочою поїздкою відвідає Ізюмський район

Голова ХОДА Михайло Добкін з робочою поїздкою відвідає Ізюмський район. Про це він повідомив в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо 20 вересня.

Ми робимо все можливе, щоб зібрати з поля кожну зернину. Віталій Алексейчук

Незважаючи на те, що урожайність зернових культур через посуху дещо нижча, ніж минулого року, показники зібраного зерна значно перевищують минулорічні. Як зазначає заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області робиться все можливе, щоб на полі не залишилося жодної зернини.

В області за оформленням субсидій звернулося близько 39 тис. сімей

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом на 20 вересня в області за призначенням субсидії звернулося близько 39 тис. сімей. Субсидії призначені 6 тис. 100 родинам, відмову отримали близько 5 тис. сімей. Решта заяв знаходиться у стадії розгляду.

Антикорупційний комітет розгляне питання стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин

1 жовтня 2010 року відбудеться Засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету з питання «Про стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин». Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулася робоча нарада з підготовки проведення засідання антикорупційного комітету. На нараді розглянуто порядок денний засідання комітету, визначені доповідачі та співдоповідачі, визначені організаційні моменти.

У Харківській області посіяно 267 тисяч гектарів озимих

На Харківщині продовжується посівна кампанія. Наразі вже посіяно 267 тисяч гектарів озимої пшениці, ячменю та жита, що складає 53% від запланованого. Закінчити посівну планується протягом 7 – 10 днів.

За підсумками роботи Великого Слобожанського ярмарку виторг склав 1,8 млн.грн.

На Великий Слобожанський ярмарок для продажу було завезено продукції на суму близько 2 млн.грн. Виторг за підсумками роботи ярмарку склав близько 1,8 млн. грн. Ярмарок відвідало близько 10 тис. осіб. Про це повідомив начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Сергій Авершин. У ярмарку взяли участь усі 27 районів і 7 міст області. Була представлена продукція близько 200 суб'єктів господарської діяльності. У містечку майстрів взяли участь близько 150 суб'єктів, які представили відвідувачам вишиванки, картини, вироби з лози, соломи, бісероплетіння, різьблення та кераміки.

До Харкова повернеться конкурс диригентів ім. Вахтанга Жорданія

Конкурс диригентів ім. Вахтанга Жорданія повернеться до Харкова. Про це в ході прес-конференції повідомив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. 

До 20 жовтня збирання цукрових буряків на Харківщині буде завершено. Віталій Алексейчук

В Харківській області продовжується бурякозбиральна кампанія. Наразі вже перероблено 51,2 тисячі тонн цукрових буряків, з яких вироблено 4475 тонн цукру. В минулому році на цей момент були зафіксовані значно нижчі показники. Так, буряків на цю дату було перероблено всього 10,5 тисяч тонн, вироблено 1175 тонн цукру.

У Харківській обласній філармонії оновлять ряд мідних інструментів

Секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес пообіцяв Харківської обласної філармонії придбати нові мідні інструменти. Про це в ході прес - конференції повідомив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. 

Нове медичне обладнання отримають 59 медичних установ Харкова і області

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, нове медичне обладнання вартістю 4,8 млн.євро, закуплене за рахунок коштів державного бюджету, буде розподілено між 59 медичних установ Харкова і області. Зокрема, медустанови отримають дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легенів, апарати для анестезії, апарати УЗД, гінекологічні крісла, монітори, дозатори, реанімаційні столи та інше.

25 вересня відбудеться фестиваль-конкурс весільних обрядів «Весілля в Малинівці»

25 вересня о 10:00 в селищі Малинівка (Чугуївський район) розпочнеться фестиваль-конкурс весільних обрядів «Весілля в Малинівці». У програмі фестивалю театралізоване дійство Харківського театру ім. Т.Г.Шевченка „Весільні клопоти”, конкурсна програма „Гарбузяче містечко”, виставка-продаж робіт народних умільців, посвята в малинівські женихи, програми весільних обрядових дій, веселі конкурси, нагородження учасників фестивальних програм, гала-концерт і фейерверк.  

В Азербайджанському культурно-освітньому центрі «Достлуг» відбулось урочисте відкриття нового навчального року

19 вересня в Азербайджанському культурно-освітньому центрі «Достлуг» Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» відбулось урочисте відкриття нового навчального року. В одинадцятий раз двері Центру відчиняються не тільки для його вихованців, а й для всіх харків’ян, бажаючих вивчати азербайджанську мову і літературу, історію Азербайджану, національні традиції та звичаї азербайджанського народу.  

Ми відчуваємо серйозну підтримку з боку обласної та міської влади. Юрій Янко

«Сьогодні ми маємо повне взаєморозуміння і серйозна підтримка з боку обласної та міської влади. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін багато разів був у нас у філармонії, де ми обговорювали актуальні для харківської культури проблеми. У ході обговорень найсерйозніших питань, пов'язаних з мистецтвом і розвитком культури в Харківському регіоні, Михайло Маркович підтримав цілий ряд дуже важливих програм, які дадуть новий імпульс розвитку Харківської обласної філармонії», - про це повідомив сьогодні в ході пресс-конференції директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. 

Харківська обласна філармонія впровадила систему дисконтних карт

Постійні відвідувачі Харківської обласної філармонії можуть стати учасниками дисконтної системи. Як відзначив в ході прес-конференції 20 вересня директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, впровадження дисконтних карт зробить відвідування філармонії ще більш доступним для глядачів.

До уваги журналістів!

У суботу, 25 вересня, до Харківської області прибуде делегація Республіки Польща на чолі з Президентом Броніславом Коморовським і Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Вони візьмуть участь в українсько-польських заходах з вшанування пам’яті жертв тоталітарного режиму. Журналістів, які висвітлюватимуть подію, просимо акредитуватися до 9:00 24 вересня за тел. 700-03-31, 700-17-49.

Голова Ради міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти привітав харків'ян з Днем області

«Нехай і надалі процвітає Ваш прекрасний край, поєднуючи в собі старовину історії, молоду енергію та невичерпний ентузіазм сучасності. Висловлюю впевненість, що традиційно дружні відносини Криму і Слобожанської землі будуть і надалі міцніти і розвиватися, а досвід вашого керівництва областю у сфері державного управління, високий професіоналізм, організаторський талант будуть служити стабільності й успішному соціально-економічному розвитку Харківського регіону. Щиро бажаю Харківщині подальшого миру і процвітання, а її жителям - щастя, здоров'я, добра і благополуччя. Невичерпного оптимізму й удачі! Нехай любов до свого краю завжди будуть з вами», - йдеться у вітальному листі.

Підприємства Харківщини отримають 475 млн.грн. відшкодування ПДВ

Головним управлінням Державного казначейства України у Харківській області 3 серпня 2010 року отримано з Державного казначейства України Реєстр інвентаризації №1 платників податку, суми податку на додану вартість яких задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, підтверджені за результатами перевірок та не відшкодовані на дату набрання чинності Законом України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» на суму 6 005 000 грн, 30.08.10 реєстр № 2.1 на суму 863 000 грн, 31.08.10 реєстр № 2.2 на суму 167 520 000 грн та 02.09.10 реєстр №3 на суму 301 203 000 грн. Загальна сума складає 475 591 000 грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Станом на 17 вересня 2010 року на виконання п.10 «Порядку випуску, обігу, погашення облігацій внутрішньої державної позики із строком обігу п'ять років», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.10 № 368, до Головного управління надано банками переліків набувачів облігацій на суму 475 591 000 грн.

Віце – прем’єр – міністр України Віктор Тихонов привітав жителів Харківської області з 245-літтям від дня її заснування

«Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди 245-ліття Харківської області – найважливішого та особливого свята для всіх жителів, яке об’єднує мешканців та гостей, даючи змогу відчути себе однією родиною. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я на довгі роки, любові до життя, добра, достатку, невичерпної енергії, радощів перемог і добрих справ на благо нашої держави», - йдеться у привітальному листі Віце – прем’єр – міністра України Віктора Тихонова. 

Учні дергачівської школи візьмуть участь у Всеукраїнські змагання «Старти надій» в «Артеці»

  З 27 вересня по 2 жовтня 2010 року у Міжнародному дитячому центрі «Артек» відбудуться Всеукраїнські змагання «Старти надій». У них візьмуть участь учні Дергачівської загальноосвітньої школи № 1 на чолі з представниками команди - вчителем з фізичної культури Світланою Желтобрюх та вчителем з фізичної культури Олександром Єрмолович. Команда Дергачівської школи виборола право відстоювати честь області, зайнявши перше місце під час обласного етапу змагань «Старти надій» 15-16 травня 2010 року.

В Харківську обласну державну адміністрацію продовжують надходити поздоровлення з Днем області

Телеграми с привітанням харків’ян з Днем народження області надійшли від голів: Рівненської, Житомирської, Івано - Франківської, Чернігівської та Дніпропетровської облдержадміністрацій. «Дорогі жителі Харківщини, ви зберігаєте традиції свого регіону, примножуєте його славу, робите його економічно могутнім. Ви впевнено працюєте на перспективу, зберігаючи досягнуте, будуючи і втілюючи в життя нові плани. Позитивні досягнення у вашій області - це, передусім, внесок у розвиток, і процвітання всієї країни. Бажаємо Вам здоров'я, успіхів, достатку, нових звершень і впевненості у завтрашньому дні, а області - подальшого економічного і соціального розквіту, розширення міжрегіональних економічних і культурних зв'язків», - йдеться у телеграмі.  

Архів документів