Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика»

Михайло Добкін відвідав ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав спеціалізоване тепличне господарство ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика». Як зазначив Михайло Добкін, підприємство є найбільшим в області. «Господарство має довгу славу та історію. Дуже добре, що власники змогли не тільки зберегти підприємство, а й постійно вкладати кошти в його розвиток», - зазначив голова ХОДА.  

Як розповів заступник генерального директора «Зміївської овочевої фабрики» Ігор Сисенко, на рентабельність виробництва дуже впливає ціна на енергоносії, яка постійно зростає. Зокрема, за січень-лютий 2011 року за газ було заплачено 16 млн. грн. Зараз у тепличному господарстві необхідна температура підтримується силами власної газової котельні підприємства. Вже протягом трьох років ведуться переговори зі Зміївської ТЕС з приводу поставок теплової енергії безпосередньо зі станції. У минулому році був підписаний договір з ТЕС, почалися ремонтні роботи на тепломережах, але вони не були завершені до початку опалювального сезону. 
За словами Ігоря Сисоєва, якщо тепло буде надходити від ТЕС то вартість опалення буде приблизно в 1,5 рази нижче, ніж зараз.

Довідка: ЗАТ ТМ «Зміївська овочева фабрика» організовано в березні 2002 року на базі радгоспу «Зміївська овочева фабрика». Спеціалізоване тепличне господарство, що займається вирощуванням овочів у закритому грунті з 1970 р. Генеральний директор - Гресь Володимир Миколайович.

Підприємство спеціалізується на вирощуванні огірків, томатів, баклажанів, перцю, редиски в теплицях закритого грунту під склом. Площа теплиць - 21,68 га; відкритий грунт - 24 га. Врожайність за 2010 рік - 28,9 кг/кв.м продукції, на деяких блоках врожайність сягала 34 і 36 кг /кв.м в зимово-весняній сівозміні (валовий збір огірка склав 6 861 тонн). Планована врожайність у зимово-весняній сівозміні 2011 року - 30,1 кг /кв.м. 

На овочевій фабриці працює 433 робітників, з яких 180 овочівників. Середня заробітна плата по підприємству становить - січень 2011 р. - 2 193,00 грн., лютий - 234,00 грн. Середня заробітна плата овочівників складає - 2 500,00 грн. протягом 2005-2010 рр. у розвиток підприємства інвестовано 19 млн. грн. 

Теги