Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У створенні «списків ганьби» Харківщина розвинула досвід Дніпропетровщини

У створенні «списків ганьби» Харківщина розвинула досвід Дніпропетровщини

Як заявив у коментарі каналам «Інтер», «1 +1», «5 канал» та «ICTV» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, ідея створення «дошки ганьби» зі списком підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого державою рівня, запозичена у Дніпропетровської області. «Ми відстежили, що в Дніпропетровську по телебаченню рядком, що біжить, йде інформація про підприємства, які, на думку аналітиків, офіційно показують заробітну плату менше, ніж вона є насправді. Ми пішли ще далі - протягом півтора місяців така інформація йшла на харківських регіональних каналах рядком, що біжить, потім з'явилася ідея розмістити бігборди», - розповів віце-губернатор.

Він зазначив, що інформація про дані підприємства є офіційними даними Державної податкової інспекції в Харківській області.

«Ми до цього підходили дуже виважено, тому що розуміли можливі подальші дії з боку роботодавців. Тим самим ми фактично позбавили недбайливих роботодавців можливості подавати до суду. Ми готові до судів, ми витримаємо будь-яку судову тяжбу і доведемо свою правоту», - сказав Юрій Сапронов.