Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В саду імені Шевченка відбулося свято українського борщу

Сьогодні в рамках Великого Слобожанського ярмарку в саду імені Шевченка було організовано свято українського борщу. У конкурсі на кращий борщ взяли участь 11 закладів громадського харчування, а також Академія торгівлі та харчування, яка пригощала гостей студентським борщем. Всього для свята було приготовлено понад 500 порцій традиційної українського страви, кожен учасник конкурсу готував по 10 літрів борщу.

Сергій Чернов привітав жителів Харківщини з Днем області

«Сьогодні ми святкуємо подвійний день народження Харківської області - День народження її як адміністративної одиниці та День визволення від німецько-фашистських загарбників. Схиляю голову перед всіма нашими ветеранами за те, що вони дали нам можливість жити на цій землі, працювати і виховувати дітей. Ми унікальний колоритний край, ми пишаємося нашою Слобожанщиною, так було, є і так буде. Зі святом вас, дорогі, бажаю вам доброго настрою і нових перемог», -  звернувся до гостей і учасників Великого Слобожанського ярмарку в ході урочистої церемонії його відкриття голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Уряд завжди буде підтримувати аграрну галузь Харківщини. Віктор Слаута

Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута привітав жителів Харківщини з Днем області під час урочистої церемонії відкриття Великого Слобожанського ярмарку.

Михайло Добкін оглянув експозицію районів області на Великому Слобожанському ярмарку

Голова ХОДА Михайло Добкін разом з членами офіційних іноземних делегацій та представниками міської і обласної влади оглянув експозицію підприємств районів Харківської області, представлену на Великому Слобожанському ярмарку.

Михайло Добкін відкрив у Краснограді Великий Слобожанський ярмарок

Сьогодні в рамках святкування 245-річчя Харківської області у Краснограді голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і віце-прем'єр-міністр України Віктор Слаута в урочистій обстановці відкрили Дев'ятий Великий Слобожанський Ярмарок.

У Краснограді розпочав свою роботу Великий Слобожанський ярмарок

18 вересня у місті Краснограді Харківської області відкрився дев'ятий Великий Слобожанський ярмарок, який приурочений до Дня Харківської області та до Дня Красноградського району.

Події дня

Сьогодні, 18 вересня в 10:00 на центральній площі м. Краснограда відбудеться урочисте відкриття Великого Слобожанського ярмарку. О 12:00 в саду ім. Т. Г. Шевченка (у р-ні ХНАТОБа) розпочнеться конкурс кулінарного мистецтва «Свято українського борщу». О 17:30 великому залі ХАТОБу початок урочистостей з нагоди святкування Дня Харківської області.  

У Чугуєві буде запущений пілотний проект «Зелений коридор»

Незабаром буде презентовано проект «Зелений коридор», суть якого полягає в тому, що в районному центрі Чугуєві будуть зосереджені всі дозвільні системи. Про це повідомив на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Починаючи від довідки ДАІ, до рішення, яке вимагає узгодження МНС - все можна буде оформити в одному віконці», - підкреслив він.  

Будуть підписані договори про торговельно-економічне співробітництво Харківської області з Білгородською та Курською областями Росії

Про це на брифінгу за підсумками проведення II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Мова йде про співпрацю в рамках Єврорегіону «Слобожанщина», про прикордонну співпрацю, про будівництво логістичного центру на україно-російському кордоні (на стороні України), спільне будівництво великого оптового сільськогосподарського ринку в 4,5 км від кордону та інших заходах», - зазначив Юрій Сапронов.

На допомогу інвесторам в Харківській області розроблено 3 серйозних документа

За результатами тривалої роботи Харківської облдержадміністрації розроблено 3 серйозних документа. Перший - це Економічний атлас Харківської області, який постійно оновлюється, другий - «Основи стабільного розвитку Харківської області до 2020 року» і третій - «Книга інвестора». Про це повідомив на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.   

Харківська область демонструє стабільність та впевненість. Сергій Чернов

«Організаторами правильно обрано назву однієї зі складових сьогоднішнього форуму – виставки «Енергія зростання». У Харківської області є енергія, а значить, буде і зростання. Крім того, харківська область демонструє відкритість, прозорість, розуміння, стабільність та впевненість. Це найважливіші фактори, і ділові люди повинні на це зреагувати», - зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов на брифінгу за підсумками проведення II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

У будівництві окружної дороги задіяно 17 напрямів народного господарства. Михайло Добкін

Всі, від кого залежало виконання першої частини будівництва окружної дороги, успішно впоралися зі своєю роботою, - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками огляду робіт на окружній дорозі. Також він підкреслив, що в роботах задіяні понад півтора десятка галузей народного господарства.

Сьогоднішній економічний форум вже приносить перші результати. Михайло Добкін

«Коли я працював Харківським міським головою, ми завжди використовували можливість виїхати в міста-побратими або інші міста і держави, і організовували там презентацію міста Харкова. Ми намагалися максимально використати всі майданчики, на яких можна було б презентувати Харків. У результаті, ряд цікавих проектів знайшли інвесторів. Сьогоднішній форум - це перший подібний досвід на рівні області. Місто Харків має більш вигідне становище порівняно з областю. Але, тим не менше, вже сьогодні ми можемо говорити про перші результати, оскільки група компаній виявила бажання реалізувати в нашій області проект вартістю 185 млн.євро», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін на брифінгу за підсумками проведення II Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Відбулося нагородження переможців Міжнародного конкурсу інноваційних проектів «Харківські ініціативи» та Міжнародної виставки «Енергія зростання»

Сьогодні в рамках роботи Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» відбулося нагородження переможців Міжнародного конкурсу інноваційних проектів «Харківські ініціативи» та призерів Міжнародної виставки «Енергія зростання».  

Іноземний інвестор готовий вкласти в промисловість Харківської області 185 млн. євро

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що за результатами Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» було укладено низку договорів про наміри.  За його словами, пул компаній з Німеччини та Швейцарії висловив намір розгорнути в одному з районів області велике промислове виробництво. Мова йде про інвестиції в розмірі 185 млн. євро. «Більше нічого сказати не можу. Підписано угоду, що я не можу озвучити обсяг виробництва, рівень споживання газу та електроенергії, де й яку ділянку буде виділено. Це бізнес», - заявив Юрій Сапронов.

З фінансуванням будівництва окружної дороги проблем немає. Михайло Добкін

Будівництво окружної дороги навколо Харкова повністю фінансується з державного бюджету. Проблем з надходженням коштів немає, - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками огляду робіт на окружній дорозі.

Джерелом Харківських ініціатив є розуміння необхідності постійного самовдосконалення. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні під час пленарного засідання «Харківські ініціативи - системний підхід до підвищення конкурентоспроможності регіону» заступник голови Харківської облдержадміністрації, відповідальний секретар Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов, в основі Харківських ініціатив лежить не тільки жага знань, але й прагнення до самореалізації. Джерелом цих ініціатив є розуміння необхідності постійного самовдосконалення в умовах глобальної конкуренції та висока відповідальність за майбутнє нашого регіону.  

У Харківській області буде закуплено нову снігоприбиральну техніку для обслуговування окружної дороги

«Ми плануємо взяти кредит для покупки снігоприбиральної техніки і техніки, яка буде обслуговувати окружну дорогу. Цю техніку ми передамо на баланс «Облавтодору», щоб ми могли завжди бути у всеозброєнні, якщо будуть серйозні сніжні замети, щоб була можливість чистити дорогу, посипати, робити її безпечною у будь-який час року»,- повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками огляду робіт на окружній дорозі. Також він відзначив, що закупівля піску і солі для посипання доріг здійснена в Харківській області більш ніж на 80%. У масштабах міста Харкова ці роботи виконані на 100%.  

На Харківщині вже посіяно близько 50% озимих

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, станом на сьогодні в області посіяно близько 50% озимих. Всього в області заплановано засіяти 505 тис.га. «Оптимальні терміни посіву – з 10 по 25 вересня. Посівні роботи йдуть згідно з графіком, і повинні бути завершені вчасно», - підкреслив заступник голови ХОДА.

100 українських та іноземних підприємств взяли участь у виставці інноваційних проектів «Енергія зростання»

У Міжнародній виставці інноваційних проектів та експортоорієнтованої продукції «Енергія зростання» взяло участь 100 підприємств з них 70 українських та 30 іноземних. Про це повідомив на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Губернатор зазначив, що на виставці був представлений дуже широкий спектр товарів: від народних промислів до продукції високотехнологічного виробництва і висловив надію, що за підсумками буде укладено цілу низку договорів.

Харківська область - справжня скарбниця надр. Юрій Сапронов

 «Харківська область - справжня скарбниця надр! Вона багата природним газом, нафтою, вугіллям, сировиною для виробництва будматеріалів, титаном і багатьма іншими цінними матеріалами; численні озера і ріки, що є невичерпним джерелом кришталево чистої води; унікально родючі чорноземи, здатні забезпечити якісної екологічно чистої сільськогосподарської продукцією не лише українців, а й зарубіжних споживачів, значні рекреаційні ресурси.  Є в Харківській області та ще одна перевага, яка є нашою відмітною рисою: те, що необхідно для будь-якого бізнесу, те, що є початком усього нового; те, що дає енергію росту - наші Харківські ініціативи!», - Наголосив сьогодні на пленарному засіданні« Харківські ініціативи для підвищення конкурентоспроможності »заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У благоустрої окружної дороги будуть задіяні підприємства та військові частини

«Я сьогодні провів робочу нараду з питання благоустрою території навколо кільцевої дороги. Ми повертаємо незаслужено забуті старі добрі методи, коли різні ділянки територій населених пунктів закріплювалися за різними організаціями, військовими частинами та підприємствами, де є достатній людський ресурс. Дана дорога буде упорядкована, приведені в порядок узбіччя, наведено порядок з розміщенням об'єктів торгівлі. Також будуть організовані зупинкові павільйони, рекламні носії будуть приведені до одного зовнішнього вигляду. Для нас ця робота не нова, ми за таким принципом відновлювали вулиці Сумську, Пушкінську, Римарській. Я думаю, що основний масив робіт з благоустрою буде завершено до 25 жовтня», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками огляду робіт на окружній дорозі.  

Підписано договір про співпрацю у сфері роботи з молоддю між Харківською і Курською областями

16 вересня відбулась робоча зустріч керівництва Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації в особі начальника Головного управління Дмитра Перепелиці та Комітету у справах молоді та туризму Курської області Російської Федерації, в особі голови комітету Алли Чертової. На зустрічі були присутні депутати обласної ради Наталія Левченко та Дмитро Бондаренко.   

Сільськогосподарськими підприємствами області заготовлено 64% усіх видів кормів

За даними районів, станом на 16 вересня сільськогосподарськими підприємствами області заготовлено 52,7 тис. тонн сіна (70% потреби), 59,0 тис. тонн сінажу (60%), заложено до силосних ям 534,6 тис. тонн зеленої маси кукурудзи, із якої буде отримано 454,4 тис. тонн готового силосу (95%), заскиртовано соломи 65,8 тис. тонн (74%), засипано власного зернофуражу - 77,9 тис. тонн. На зимівлю заготовлено усіх видів кормів - 227,3 тис. тонн кормових одиниць, що складає 64% потреби. Про це під час обласної селекторної наради повідомила заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

Харківська область входить до трійки лідерів по залученню іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

Сьогодні під час пленарного засідання «Харківські ініціативи - системний підхід до підвищення конкурентоспроможності регіону» заступник голови Харківської облдержадміністрації, відповідальний секретар Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов зазначив, що сьогодні Харківська область входить до трійки лідерів по залученню іноземних інвестицій. 

Не всі райдержадміністрації розробили заходи з ліквідації непридатних пестицидів

Ще не всі районні державні адміністрації розробили заходи з ліквідації непридатних пестицидів за результатами селекторної наради 10 вересня. Поки що не надали інформацію до Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Близнюківська, Богодухівська, Дворічанська, Коломацька райдержадміністрації. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Державного управління Роман Квартенко.

Стан поводження з пестицидами в Харківській області потребує оперативного контролю та поліпшення

Проаналізувавши доповіді керівників та представників профільних управлінь та структур РДА на селекторній нараді 10 вересня, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області констатує факт, що стан поводження з пестицидами потребує оперативного контролю та поліпшення. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Державного управління Роман Квартенко.

В області до зими підготовлено 94% приміщень для утримання поголів'я великої рогатої худоби

За оперативною інформацією, для утримання поголів'я великої рогатої худоби взимку підготовлено 604 приміщення, або 94% від наявної кількості. Найменший процент готовності в Золочівському (78%), Близнюківському та Краснокутському районах (по 80%), Лозівському району (86%) та Красноградському району (88%). Про це під час обласної селекторної наради повідомила заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

Виробництво валової продукції тваринництва в області цього року збільшилося на 3,2%

За січень-серпень 2010 року усіма категоріями господарств області вироблено валової продукції тваринництва на 3,2% більше відповідного періоду минулого року. Найкращі показники мають Куп'янський, Чугуївський та Дергачівський райони, значно менше вироблено валової продукції тваринництва в Первомайському, Богодухівському та Золочівському районах. Про це під час обласної селекторної наради повідомила заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

Повністю забезпечили потребу в асигнуваннях на оплату праці та енергоносії бюджетних установ тільки 4 райони області

За інформацією Головного фінансового управління ХОДА, яка подана на обласну селекторну нараду, місцеві органи влади при затвердженні відповідних бюджетів повинні були виконати вимоги статті 43 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та забезпечити в повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці та спожиті енергоносії бюджетних установ. При затвердженні місцевих бюджетів області вимоги статті 43 виконали лише Дергачівський та Харківський райони. Незабезпеченість по заробітній платі та енергоносіях бюджетних установ області складала 221,7 млн.грн., з них по заробітній платі 158,2 млн.грн. та енергоносіях 63,5 млн.грн.

Архів документів