Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість «спрощенців», які займаються «оптимізацією» податків, скоротиться

Кількість «спрощенців», які займаються «оптимізацією» податків, скоротиться

«Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що побоювання завзятих песимістів не підтвердилися і прийняття в силу Податкового кодексу жодним чином не позначилося на кількості підприємців. За даними ДПАУ на 1 березня 2011 року на обліку перебувало 3 млн. 894 тис. 352 платника податків, з них 1 млн. 162 тис. 427 юридичних осіб та 2 млн. 731 тис. 925 фізичних осіб-підприємців. У порівнянні з 1 березня минулого року чисельність платників податків зросла на 2,7%, у тому числі юридичних осіб - на 3,3%, підприємців фізосіб - на 2,5%», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Юрій Сапронов відзначив, що найближчим часом скоротиться кількість лише тих підприємців, які займаються мінімізацією податків для юридичних осіб, будучи платниками єдиного податку:

«Прогнозується, що припинять свою діяльність тільки ті «спрощенці», які були задіяні у схемах «оптимізації» податків». У всеукраїнському масштабі їх число досягає 170 тис.».

Заступник голови ХОДА також нагадав, що відповідно до Податкового кодексу, підприємці, які пройшли відповідну реєстрацію, зможуть отримати п'ять років «податкових канікул», тобто нульову ставку податку на прибуток, а конструктивні зауваження та пропозиції підприємців будуть враховані в поправках до Податкового кодексу.