Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

170 тис. дітей Харківської області відносяться до соціально незахищеної категорії і потребують соціальної підтримки з боку держави. Євген Савін

170 тис. дітей Харківської області відносяться до соціально незахищеної категорії і потребують соціальної підтримки з боку держави. Євген Савін

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області близько  2/3 дітей належать до соціально незахищеної категорії і потребують соціальної підтримки з боку держави. «Із 250 тис. дітей у віковій категорії від 7-17 років 170 тис.(70%) дітей потребують соціальної підтримки з боку держави, - повідомив Євген Савін. - Харківська ОДА повністю відповідає за оздоровлення дітей соціально незахищених категорій, - це ті категорії, на які нам виділяють фінансування. Сума, яку ми чекаємо від держави, становить 6 млн. грн».  

За словами заступника керівника області, до соціально незахищеним категоріям дітей належать: діти-сироти, діти, що залишилися без батьківської опіки;діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи; безпритульні діти, діти працівників агропромислового комплексу; діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків;діти - лідери дитячих громадських організацій. «Ці категорії дітей отримають путівки безкоштовно. Існує певний перелік документів, у кожному районі ведеться облік цих дітей», - підкреслив він. 

Також Євген Савін повідомив, що 4 квітня буде опубліковано оголошення про проведення тендеру на оздоровлення дітей пільгових категорій. «Тендерна процедура буде тривати не менше 2 місяців. Розкриття пропозицій відбудеться 5 травня 2011 року», - доповнив він.